Stolní soustruh pro za začátečníka

Tovární CNC a apřestavby konvenčních soustruhů
Thomeeque

4. 5. 2012, 11:52

Todle je mazlík, za nějakých pět bych do něj asi hupnul (jako jediný z toho všeho, co se v tomto vlákně zatím probíralo, by mi to rozměrově prošlo doma). Mohli by něco takovýho za tydle peníze vyrábět, imho by si to mezi námi bez dílny našlo dost kupců. Absenci pusunu by mohli kompenzovat nějakým nástavcem na klasická závitová očka (?).

No, nejspíš se teď jen v celé nahotě projevilo, jak moc tomu nerozumim :)

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Thomeeque

4. 5. 2012, 11:57

Btw. ČauČau SF200 náhodou někdo nezkoušel, nevygooglil jsem tu o něm jediný post..?

Vývrt vřetena by to chtělo víc, to bude asi průšvih i u toho rakouského podpostelového..

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Kilovolt
Sponzor fora

4. 5. 2012, 1:30

http://www.vyrobnistroje.cz/cz/Soustruh ... zalni.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; ten první je taky velkej pod postel? :lol:
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Thomeeque

4. 5. 2012, 1:58

No vida, moc hezkej, neznal jsem, dík! :)

Ale zase jen 9mm ďoura, škoda škoda (nemůžu si koupit něco, na čem nestočim trapézák, to bych se tu totálně zesměšnil :mrgreen:)

T.
Thomeeque

10. 6. 2013, 11:03

Krásnej kousek momentálně za 224Kč :)

http://aukro.cz/maly-soustruh-hodinarsk ... 85340.html
Thomeeque

14. 6. 2013, 1:56

Cjuz
Kontaktovat uživatele:

14. 6. 2013, 7:11

Sice jo ale ta cena se mi zdá trochu vysoká vzhledem k užitné hodnotě
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

14. 6. 2013, 10:16

Cjuz píše:
Sice jo ale ta cena se mi zdá trochu vysoká vzhledem k užitné hodnotě

No nezlob se na mně, ale tyhle názory fakt miluju, z čeho soudíš, že to má malou užitnou hodnotu??? :wink:
Doporučuju před psaním podobnýho názoru jednu skvělou věc .... polož si sám sobě otázku jestli bys takový soustruh chtěl (nebo spíš jestli bys to vůbec uměl) za ty peníze vyrobit. Trochu větší rodinný nákup jídla na pár dní Tě vyjde možná na víc než je vyvolávačka toho stroje, tak jaká pak vysoká cena???
Užitná hodnota stroje je vždy přímo spojená s jeho uživatelem, někdo umí zázraky třeba i na klumpru za pár tisícovek a někdo zmastí co může i na nejmodernější mašině za stovky tisíc. Jaká je pak výsledná užitná hodnota? :lol:
Neber to osobně, neznám prodejce toto stroje ani to nehodlám koupit, jen v tý mašince vidím pěknej kus poctivý práce která má svoji cenu. :)
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2013, 11:22

Nic jsem nezpochybňoval ani nahaněl.
Prostě v porovnání se soustruhy za zhruba dvonásobek ceny je toto hodně slabé a nevyváží to žádný bonus domácí výroby. Poctivá práce mě soustruh nevylepší, každý ví že stroje dělané na koleně nikdo nedělá pro zisk ale pro získání zkušeností či zábavu a to stejné od tohoto soustruhu můžu očekávat. Když pominu pracovní rozsah, že neudělám závity, kužel, nemám automatický posuv tak jednoznačně zásadní je že zhoršující se přesnost a vůle na vedení jsou zde na pořád - nic neseřídím.

Cena za kus poctivý práce odpovídá ale soustruh si kupuji abych něco udělal a né abych měl doma poctivý kus železa na dívání. Pokud je někdo tak zásadně limitován financemi že je pro něj 5000,- horní hranice tak ano, ale jak si psal o rodiném nákupu když dám dva můžu mít mnohem víc než dvakrát tolik.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Thomeeque

15. 6. 2013, 12:27

Chtělo by ho to určitě vidět na vlastní oči, jaký má vůle, nepřesnosti atd. Pokud v pořádku, tak to pro někoho prostorově limitovaného může být zajímavá alternativa, kterou jen tak nepořídíš (relativně velké točné průměry v poměru k délce) a je to IMHO docela zajímavý kandidát na experimenty s NC úpravou (která ti vyřeší i chybějící posuvy - ani by to nemusel ovládat komp, stačí generovat vřetenem pulzy pro krokáč).
mito

15. 6. 2013, 3:26

Tu je tiež dáky drobec , nevyzerá to na čínu ale neviem posúdiť.
http://stroje.bazos.sk/inzerat/26557440 ... ustruh.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Engineer
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2013, 3:51

Cjuz píše:Nic jsem nezpochybňoval ani nahaněl.
Prostě v porovnání se soustruhy za zhruba dvonásobek ceny je toto hodně slabé a nevyváží to žádný bonus domácí výroby. Poctivá práce mě soustruh nevylepší, každý ví že stroje dělané na koleně nikdo nedělá pro zisk ale pro získání zkušeností či zábavu a to stejné od tohoto soustruhu můžu očekávat. Když pominu pracovní rozsah, že neudělám závity, kužel, nemám automatický posuv tak jednoznačně zásadní je že zhoršující se přesnost a vůle na vedení jsou zde na pořád - nic neseřídím.

Cena za kus poctivý práce odpovídá ale soustruh si kupuji abych něco udělal a né abych měl doma poctivý kus železa na dívání. Pokud je někdo tak zásadně limitován financemi že je pro něj 5000,- horní hranice tak ano, ale jak si psal o rodiném nákupu když dám dva můžu mít mnohem víc než dvakrát tolik.
Sorry, ale tuhle koncepci používaly i švýcarský firmy. Podobně jsou řešený hodinářský soustruhy ... prostě není to tak bídný jak se snažíš říci. :wink:
Možná že to chodí i líp než třikrát tak drahej odfláknutej číňan s posuvama. Jak někdo psal, tohle by se muselo vidět a hlavně je to o tom, že ne každý potřebuje na soustruhu to co Ty uvádíš výše jak důležitý základ. Já Ti chtěl jen tím příspěvkem říci že užitná hodnota je velmi relativní pojem. Mám třeba takovej malej soustruh bez posuvů, bez závitování, dokonce bez noniusů, kterej ty bys nebral ani zadarmo (podle Tvých hodnotících kritérií nepoužitelná věc s minimální užitnou hodnotou) no a představ si, já za něj dal před lety 25K a v klidu mohu říci, že mi za cca deset let vydělal na Fehlmanna, takže asi tak je to s tou užitnou hodnotou.... 8)
MišoS

15. 6. 2013, 3:56

mito píše:Tu je tiež dáky drobec , nevyzerá to na čínu ale neviem posúdiť.
http://stroje.bazos.sk/inzerat/26557440 ... ustruh.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Prepáč, som strojár a robil som aj na "dospelých" mašinkách, ale netúfam si aj tak povedať, že som fundovaný. Ale toto (viď akože sane), by som odignoroval už pri prvom pohľade. :!:
Engineer
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2013, 3:58

Thomeeque píše:Chtělo by ho to určitě vidět na vlastní oči, jaký má vůle, nepřesnosti atd. Pokud v pořádku, tak to pro někoho prostorově limitovaného může být zajímavá alternativa, kterou jen tak nepořídíš (relativně velké točné průměry v poměru k délce) a je to IMHO docela zajímavý kandidát na experimenty s NC úpravou (která ti vyřeší i chybějící posuvy - ani by to nemusel ovládat komp, stačí generovat vřetenem pulzy pro krokáč).
Přesně tak .... :)
Engineer
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2013, 4:25

MišoS píše:
mito píše:Tu je tiež dáky drobec , nevyzerá to na čínu ale neviem posúdiť.
Prepáč, som strojár a robil som aj na "dospelých" mašinkách, ale netúfam si aj tak povedať, že som fundovaný. Ale toto (viď akože sane), by som odignoroval už pri prvom pohľade. :!:
Neuraž se, ale opět příspěvek, který neví o čem je řeč ... prosímvás mládenci neposuzujte malý stolní stroje z úhlu pohledu "dospělých" strojů a z úhlu Vašich zkušeností obrábění na jak já říkám nukleárních hovadech. :D
To je asi jako kdybych já hodnotil pětimetrovej karusel na díly do lodního motoru. :lol:
Nedělám to protože o tom nic nevím a protože to je stroj jinýho užití a jiných specifik.... :wink:

Za ty prachy skvělá koupě!!! Rozhodně lepší než jakejkoliv číňan či MN-80ka.
Mít to blíž tak pro něj mažu. :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „CNC soustruhy“