!! HODNOCENÍ EDGECAM V ROCE 2012 !!

CAM software
Odpovědět
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2012, 8:44

oni by se to dozvedeli a pripravili se predem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
kendalon

2. 11. 2012, 8:46

myslíš obchodníci?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2012, 8:49

ano obchodnici,

ale stejne to neresi problemy te ktere firmy
kazdej obrabi neco jineho
jine metody jine technologie

nekdo treba jede velmi podobne modely a tak vyuzije templaty operaci
pulka camu to treba nepodporuje

jinej dela kusovky na zakazku zadny template tudiz nevyuzije

takovych prikladu se da vymyslet 100
oscar

2. 11. 2012, 8:51

kendalon: ty tu tupost hrajes nebo je vrozena?
kendalon

2. 11. 2012, 8:55

mrkněte na tohle http://www.youtube.com/watch?v=HCXPzoAPptY" onclick="window.open(this.href);return false;
je to mašina, na které to cvakám ručně.je tam osa U,u nás v republice to není moc znémé.výrobce nám doporučit EDGECAM.firma v ITÁLII funguje asi 3 roky,ty stroje jsou nové.je jich zatím 3 kusy.nikdo to moc nezná.
kendalon

2. 11. 2012, 8:56

a pak tohle http://www.youtube.com/watch?v=pK5PMzusYN8" onclick="window.open(this.href);return false; to jediné jsem našel ve virtualu
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2012, 9:02

Narychlo jsem splácal tohle (byl to okamžitý nápad). Má to šikmé stěny aby se obvod musel dělat frézou na zápustky s úkosem 3 stupně, má to shora tvarovou plochu která se dělá kulovou frézou, ovšem v té ploše je díra, přes kterou to nesmí "hrkat" ale pěkně hladce ji to přejet, protože se dodatečně vyvrtá. Okraj díry tvoří trojrozměrnou křivku, ale zase ne tak děsnou, aby se hrana nedala srazit běžnou frézou na hrany. Rohy to má zakulacené, aby nebyl úplně jasný nulový bod.

Samozřejmě věřím, že jsme tu společně schopní dát dohromady daleko ďábelštější tvar :-)
Přílohy
W1.JPG
Aleš Procháska
kendalon

2. 11. 2012, 9:05

a tohle příjde brzo. http://www.youtube.com/watch?v=HOMkzQqWMdw" onclick="window.open(this.href);return false;
už se oslovili nějaké firmy prej,všichni od toho dali ruce pryč.říkal šéf.tak na doporučení výrobce z ITÁLIE prosazuje EDGECAM. V ČR s tím nikdo zkušenosti nemá, protože tyto stroje mají snad jen dvě firmy, z toho jedna to teprve rozjíždí, taky neví.jsem v pasti.proto jsem tady na foru u odborníků,zatím teda nic moc.nikdo nenapíše,kup si tohle,protože je to dobrý.každej jen říká,že má furt něco chyby.zřejmě jsem na špatném foru.jedinej kdo zatím pomáhá je procházka.aspon hodil obrázek.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2012, 9:08

super pro vyzkouseni spousty veci ale tazatel bude asi spis delat neco uplne jineho a tedy by to chtelo asi spis nejake figle zamerene na nej
kendalon

2. 11. 2012, 9:13

tak nějak.obrábím odlitky 2 mety i 3 metry.kostičky s hrankama pro mě nejsou, to je hodinářská práce.jeden kus stojí klidně 200 tisíc, i víc,kluci u strojů se klepou strachy, nikdo nic takového nikdy neviděl.nějaká malá vertikálka a obrábění do duralu není pro mě, to jsem řešil kdysi ve škole.trevisan má 9 os,je tam spousty maker ve stroji,proto nevím jestli to vůbec někdo zmákne z CAMOVEJ programů,aby to padalo bez chyby na poprve.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2012, 9:18

kendalon píše:proto jsem tady na foru u odborníků,zatím teda nic moc.nikdo nenapíše,kup si tohle,protože je to dobrý.každej jen říká,že má furt něco chyby.zřejmě jsem na špatném foru.jedinej kdo zatím pomáhá je procházka.aspon hodil obrázek.
Nejsi na fóru odborníků, jsi na hobby fóru :-) Je tu pár opravdových odborníků, ale my zbylí jsme hobbysti nebo v nejlepším strojaři-samouci :-) Ovšem lepší fórum v češtině asi není, takže moc na výběr nemáš :-) Myslím, že ti tu nikdo neřekne "kup si to a to", taky by mohl skončit se stopkovou frézou D=16 vetknutou v lebce :-) Naopak dost lidí ti tu nadhodilo velmi smysluplná kritéria a parametry, podle kterých se můžeš sám rozhodnout nebo si aspoň určit kudy se budeš při rozhodování ubírat. A ten můj obrázek ti taky neporadí, který CAM :-)
Aleš Procháska
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2012, 9:21

kendalon píše:tak nějak.obrábím odlitky 2 mety i 3 metry.kostičky s hrankama pro mě nejsou, to je hodinářská práce.jeden kus stojí klidně 200 tisíc, i víc,kluci u strojů se klepou strachy, nikdo nic takového nikdy neviděl.nějaká malá vertikálka a obrábění do duralu není pro mě, to jsem řešil kdysi ve škole.trevisan má 9 os,je tam spousty maker ve stroji,proto nevím jestli to vůbec někdo zmákne z CAMOVEJ programů,aby to padalo bez chyby na poprve.
Pak nezbyde, než otravovat dodavatele, ať ti to předvedou na tvém modelu. Ono sice není moc důležité, jestli obrábíš kostičku 5x5 mm nebo 500x500 mm, jenom zvětšenou, ale koukal jsem, že ta vaše vyvrtávačka má asi programově řízenou i tu vyvrtávací hlavu nebo jak se to jmenuje, to už bude pro některé CAMy docela oříšek.
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2012, 9:23

ale musis pochopit ze takova jednoducha odpoved na tu tvou otazku neexistuje
proste neni

ted kdyz jsi alespon naznacil co delate se da seznam tech softwaru dost zuzit
tim padem se to cele zjednodusi
bohuzel s tim tu asi bude mit zkusenosti velmi malo lidi jestli vubec nekdo
takze idealni je si poptat primo u prodejcu a posli jim typ stroje a ty videa co a jak obrabjite
pulka jiste rekne ze to nedokazou a ve finale zbydou tak 2 pouzitelny softwary

jedina cesta je komunikovat s prodejci
ja ti tak mozna poradim neco co ve finale nemuze fungovat protoze jsem sice v ruznych camech ruzne veci delal ale tvemu oboru to je na hony vzdalene

tak uz to konecne pochop ze tu nejsme vpodstate ani kompetentni ti poradit
jediny kdo je jsou ty prodejci
kendalon

2. 11. 2012, 9:23

aspon mi to prochazka napsal na rovinu.za to mu díky.zeptám se tě,myslíš že by to zvládnul EDGECAM? jak jsem dal sem ty videa? osa U a jine věci?stejně to asi tak dopadne,šéf dá na doporučení výrobce, koupí se to,já to budu muset mrskat za 3 měsíce sám.mě jde hlavně o ty postprocesory.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2012, 9:25

proc si myslis ze by to zrovna prochaska mel vedet?

on je prodejce nebo programator edgecamu?
Odpovědět

Zpět na „CAM“