simatic S5 - pomoc pri oziveni

muros

8. 11. 2012, 9:46

QNX píše:muros: To asi moc náročné na řízení nebude.
Možná by se to dalo uřídit třeba jenom spojením:
http://www.abacom-online.de/uk/html/pro ... xpert.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://labjack.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.electronic-software-shop.com ... a71e0630a9" onclick="window.open(this.href);return false;
a k tomu sehnat nějaké starší průmyslové PC s dotykovou obrazovkou na kterém to poběží.

Já s tím řídím všechno co je zrovna potřeba. Zrovna teď mám rozdělanou jednu aparaturu, kde to reguluje ohřev, řídí a měří průtoky chladicích kapalin, měří 8 teplot, měří hustotu a otáčí krokáčem a asynchronním motorem. Zároveň to provádí nějaké výpočty a všechno zobrazuje na monitoru. K Profilabu se toho dá připojit docela dost a snadno se to programuje. Vyexportuješ to pak jako samostatnou aplikaci co běží na PC. Není to moc průmyslové řešení, ale je to za pár tisíc a zatím mi to vždycky dobře posloužilo. Pokud ten tvůj stroj není přímo CNC, ale jezdí to jenom na koncáky tak to ProfiLab zvládne. Asi by zvládnul i pár inkrementálních snímačů, ale to jsem ještě nezkoušel.
starsi priemyselny pocitac s dotykovym panelom by sa mi tam pacil, ten profilab sa mi paci tiez, tam by som povytvaral jednotlive nastavenia a poukladal na hdd do programov-
obrabaci program 1 - capovanie ramu, program 2 - capovanie kridla, program 3 - capovanie dvere, a tak dalej
tie by som nacitaval, bolo by to rychle na zmenu programu? da sa to takto riesit? nemas nejake foto z toho tvojho merania, jak to mas pozapajane a tak na inspiraciu
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2012, 10:56

To cos jsi popsal neni z pohledu zpracovani plc prilis stastna myslenka, pri cepovani je pouze jedna zmena a to volba cepovaci hlavy a vyjimky u ramu kde se cepuje vrsek jinou hlavou nez spodek.
Zkus se nad tim zamyslet jako nad celkem.
Idelani stav pokud to ma byt trosku produktivni je vstup uz primo z navrhoveho systemu kde jsou zadany rozmery oken a dveri.
A tento zaroven udela vsechny potrebne vypocty.
Stroj pak obsluhu primo vyzyva pouze k zakladani polotovaru spravne delky a sirky. Kazda dalsi operace je taktez rizena uz predplanovane takze nelze nic udelat spatne.
Treba i to zacepovani ramu musis cepovat postupne spravne jinak nebudes mit spravne levy pravy, horni a spodni dil.
Osadil bych to poradnym inteligentnim systemem ktery te povede. JInak to muzes zvesela dal delat na klasice jak si zvykly. Nebude to mit zadny prinos.

RADEK
muros píše: starsi priemyselny pocitac s dotykovym panelom by sa mi tam pacil, ten profilab sa mi paci tiez, tam by som povytvaral jednotlive nastavenia a poukladal na hdd do programov-
obrabaci program 1 - capovanie ramu, program 2 - capovanie kridla, program 3 - capovanie dvere, a tak dalej
tie by som nacitaval, bolo by to rychle na zmenu programu? da sa to takto riesit? nemas nejake foto z toho tvojho merania, jak to mas pozapajane a tak na inspiraciu
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
muros

9. 11. 2012, 12:47

Radek-B píše:To cos jsi popsal neni z pohledu zpracovani plc prilis stastna myslenka, pri cepovani je pouze jedna zmena a to volba cepovaci hlavy a vyjimky u ramu kde se cepuje vrsek jinou hlavou nez spodek.
Zkus se nad tim zamyslet jako nad celkem.
Idelani stav pokud to ma byt trosku produktivni je vstup uz primo z navrhoveho systemu kde jsou zadany rozmery oken a dveri.
A tento zaroven udela vsechny potrebne vypocty.
Stroj pak obsluhu primo vyzyva pouze k zakladani polotovaru spravne delky a sirky. Kazda dalsi operace je taktez rizena uz predplanovane takze nelze nic udelat spatne.
Treba i to zacepovani ramu musis cepovat postupne spravne jinak nebudes mit spravne levy pravy, horni a spodni dil.
Osadil bych to poradnym inteligentnim systemem ktery te povede. JInak to muzes zvesela dal delat na klasice jak si zvykly. Nebude to mit zadny prinos.

RADEK
muros píše: starsi priemyselny pocitac s dotykovym panelom by sa mi tam pacil, ten profilab sa mi paci tiez, tam by som povytvaral jednotlive nastavenia a poukladal na hdd do programov-
suhlasim s tebou preto som chcel stiahnut ten program z S5 ze ako to pracovalo predtym, ono to aj ma tak pracovat,
ale su dva moznosti obrabania, priklad 1,bud pracovat v serii z kazdeho ramu 10 kusov robim najprv len lavy a pravy diel po 10 kusov capujem a profilujem a vyrobym vsetky kusy -program 1, zmenim program - program 2 vymeni sa capovacia freza a pocapujem vsetky spodky aj vrchy a hned aj profilujem
alebo robit po jednom rame z 1 ramu idem postupne lavy diel, pravy diel, program-1, zmena programu program-2 spodok, vrch a profilujem pri tomto sa bude viackrat prestavovat capovacia freza

diely netreba kratit napresno, staci mat pripravene nahrubo, vycapovat jednu stranu a druhu davat do zarazky - vyrobim ram a pravitko neprestavujem robim hned kridlo ale davam do druhej zarazky prva a druha zarazka je nastavena na tolko o kolko ma byt mensie kridlo od ramu, tam netreba ani tak nic prepocitavat

- poriadny inteligentni system nezozeniem len tak stalo by to kopu penazi, stroj som zohnal lacno
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“