corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
atlan

23. 10. 2020, 6:02

Radsej prezradte kolko mate dnes pozitivnych....
milan.83

23. 10. 2020, 6:06

Však on i Faltýnek jde od válu, rezignoval na funkci. Je zajímavé, jak se Faltýnka opozice snaží zbavit už minimálně dva roky a nejde to, pak jednou zajde do knajpy a je z něj mrtvý muž. Ale co.. Prasata vymlátil, hospodu vyjedl.. Tak proč se nestáhnout do ústraní :)

Jen by mě zajímalo, kdo je vyfotil. To má nějaký pisálek čas sledovat ho na každém kroku? Tvl, to už hraničí se stalkingem.
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
Grad

23. 10. 2020, 6:07

První dojem po 1. informaci kolem toho, plukovník jako bývalý voják znalý disciplínu, strategii atp. a udělat takovou školáckou chybu?
To bude fejk.
Druhý dojem po 2. informaci s kým, žeby léčka na nepohodlnou persónu jež není uvyklá skákat jak stbák píska?
Jde o léčku - marketingové divadlo.

Inu B) bude nejspíše pravda https://www.seznamzpravy.cz/clanek/hlid ... det-125820

Mimochodem naoko nesouvisející momentální postřeh, napříč jakýmkoliv plátkem=médiem najednou už nic o opravdovém průseru do kterého se stát řítí... nic o stavění polních nemocnic, žádná čísla kolem počtů testovaných, positívních nedej bůh zemřelích... :wink:

EDIT: ještě je zde možnost, že jde o strategii plukovníka, jak bez velké vlastní odborné ztráty z toho průseru vycouvat, když čau lidi není ochoten přijmout odborné závěry a opatření jež by jeho vlastní průser co nejrychleji zmírníly...

EDIT2: dobří novináří (nikoliv pisálkové) by opravdu měli jít jak slepice po flusu po odpovědích na ty výše zmíněné tři neznámé... a dobré vodítko bude i samotné místo setkání a persona jeho majitele, autor článku níže nebude jenom pisálkem :wink:
https://www.e15.cz/domaci/vysehradska-r ... ru-1374467
Mimochodem nikde jinde jsem nezachytil info, že tam byl i 3. účastník - ředitele Fakultní nemocnice Ostrava Jiří Havrlant takže asi opravdu jenom kšeftíky a penězovody :roll: ?
Naposledy upravil(a) Grad dne 23. 10. 2020, 6:43, celkem upraveno 2 x.
milan.83

23. 10. 2020, 6:09

atlan píše: 23. 10. 2020, 6:02 Radsej prezradte kolko mate dnes pozitivnych....
Nic moc, zatím bída. Skončíme tak na 14500. Průběžné číslo je 8000 v 18 h. Samozřejmě myšleno ironicky. Je to průšvih.
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
Engineer
Kontaktovat uživatele:

23. 10. 2020, 6:50

Grad píše: 23. 10. 2020, 6:07 První dojem po 1. informaci kolem toho, plukovník jako bývalý voják znalý disciplínu, strategii atp. a udělat takovou školáckou chybu?
To bude fejk.
Druhý dojem po 2. informaci s kým, žeby léčka na nepohodlnou persónu jež není uvyklá skákat jak stbák píska?

Inu B) bude nejspíše pravda https://www.seznamzpravy.cz/clanek/hlid ... det-125820

Mimochodem naoko nesouvisející momentální postřeh, napříč jakýmkoliv plátkem=médiem najednou už nic o opravdovém průseru do kterého se stát řítí... nic o stavění polních nemocnic, žádná čísla kolem počtů testovaných, positívních nedej bůh zemřelích... :wink:

EDIT: ještě je zde možnost, že jde o strategii plukovníka, jak bez velké vlastní odborné ztráty z toho průseru vycouvat, když čau lidi není ochoten přijmout odborné závěry a opatření jež by jeho vlastní průser co nejrychleji zmírníly...

EDIT2: dobří novináří (nikoliv pisálkové) by opravdu měli jít jak slepice po flusu po odpovědích na ty výše zmíněné tři neznámé... a dobré vodítko bude i samotné místo setkání a persona jeho majitele, autor článku níže nebude jenom pisálkem :wink:
https://www.e15.cz/domaci/vysehradska-r ... ru-1374467
Mimochodem nikde jinde jsem nezachytil info, že tam byl i 3. účastník - ředitele Fakultní nemocnice Ostrava Jiří Havrlant takže asi opravdu jenom kšeftíky a penězovody :roll: ?
No zapomněl jsi ještě na jeden mega průser o kterým se také příliš nepíše a asi ani není záhodno to moc zveřejňovat ... jen za září důchodový účet mínus 30 miliard a to prosím krize defacto ještě pořádně nezačala. Jinak souhlas, novináři by se opravdu měli snažit, mimochodem taky mne už napadlo to co Tebe, že to je cesta jak vyskočit z toho průseru jménem ministerský křeslo pryč. A že jsme v průseru a patrně ještě dlouho budeme je víc než jistý. :(
t256

23. 10. 2020, 6:53

Grad píše: 23. 10. 2020, 6:07 První dojem po 1. informaci kolem toho, plukovník jako bývalý voják znalý disciplínu, strategii atp. a udělat takovou školáckou chybu?
To bude fejk.

Je mi jasne ze koblihy se zdrahaji tomu vubec uverit, ale nejpravdepodobnejsi je varianta 4. Ze jsou to proste pokrytci a papalasi a kdyz si mysli ze se nikdo nediva, tak se zbytku lidi vysmivaji a chovaji se jak prasata.
Protoze:
varianta 1 - uz to sami priznali, takze opravdu Ne, neni to fake, i kdyz nekteri tomu nejspis stale veri :-)
varianta 2 - lecka kterou prichystal faltynek a spachal tak vlastni politickou sebevrazdu? To si nezada s tvrzenim ze Hitlera drzeli u moci Zide :-)
varianta 3 - kdyby chtel "plukovnik" vycouvat, nedrzel by se tam zuby nehty jak kliste a nevymyslel bizarni historky a vymluvy jak maly klucik.

To ze babisova vlada se rozhoduje podle rad PR poradcu misto odborniku na danou vec je znamy fakt a pisu to zde od zacatku covidove krize. Proto to tu vypada tak jak vypada.A samozrejme jako vzdy je treba resit novinare, proc, co a jak a ne vlastni pruser na ktery poukazali.

O vecech ktere ktere nemohli probrat na uradu a museli se schazet pokoutne nekde v noci v jakesi mafianske hospode radeji nebudu ani spekulovat.
Josef
Sponzor fora

23. 10. 2020, 7:10

lubbez píše: 23. 10. 2020, 12:54
Josef píše: 23. 10. 2020, 10:55
fmodel píše: 23. 10. 2020, 10:10

Prymula jde od válu ,teď o tom mluví Babiš
Tak takovou rychlost jsem opravdu nečekal. To už musí mít Andy opravdu v kalhotách. Pokud to svolal Efko, tak tam zřejmě šlo o prachy. Jsem zvědavý, jak se zachová. Co se týká Prymuly, ještě může Andy narazit v Lánech a demise, či odvolání nebude přijato. Uvidíme k večeru, zda se podaří najít někoho, kdo nebude Hradu proti srsti. Už i to, že se bude schůzka konat až k večeru znamená, že se bude muset méně požívat. A na náladě to nepřidá...
Prosím o vysvětlení kdo je to Andy a co je Efko. Za další, je přeci normální, že pokud seru na předpisy (byť své vlastní) musím být po zásluze potrestán. Že smažky coby vedení Prahy naprosto posrali nedělní "demonstraci", kterou bylo možno zastavit až po snad dvou hodinách??? Ale od samého začátku porušovala danné předpisy. Lidi bez roušek, víc jak 500 kusů. To se jeví všeobecně OK. Frajer co ukradl nějakej chlast dostal 2 ?? roky natvrdo a co se stane demonstrantům a pořadatelům a vůbec všem odpovědnejm úředníkům??? Hovno se jim stane, protože to není Babiš.
Tak je nazývá galerka co si říká ANO. Takže Andy je soudruh Babiš a Efko je jeho věrný slouha Faltýnek. To jsi Luboši dodnes nevěděl? Ostuda!
Pro další, co brečí nad opozicí, i ten otravný profesor dějepisu má bohužel pravdu. Nebo že by snad byl spasitelem autor podnikatelského projektu Úsvit a později SPD? Asi každý trochu zběhlý politik i z krajské úrovně (snad kromě Babišova obdivovatele Čunka) by to měl zvládnout lépe. Jermanová ještě hůř. Koblihy by si měly konečně přiznat, že jejich modla zklamala. Asi se i s radostí zbaví odbojného plukovníka. Jó poslouchat se ve firmě Česko muší. Tím ovšem nezlehčuji co se stalo. Jen očekávám, km se uklidí aktéři.
filla
Kontaktovat uživatele:

23. 10. 2020, 7:12

tak prvni posily z usa dorazily

k.jpg
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Mart76

23. 10. 2020, 7:19

Moje teorie je taková, že to byla bouda na Prymulu ze strany Babiše, pro kterou bylo nutné někoho řízeně obětovat a tak úkol obětního beránka na sebe vzal Faltýnek (ten nemá co ztratit). Prymula se totiž nedal ovládat. Bylo to vidět už na začátku, když první nahlásil opatření na Twitteru a až pak s tím šel na vládu, aby mu do toho Babiš nehodil vidle.
Vede mě k tomu hlavně to, že určení místa a času schůzky bylo s největší pravděpodobností v režii Faltýnka.
Víc se v tom pitvat nechci, čas ukáže. Možná je vše jinak.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 10. 2020, 7:25

Jakub Steiner:

Tak já se trochu ušpiním. Byl jsem součástí neformální expertní skupiny ministra Prymuly.

Začnu tím, že boj s epidemií se za poslední měsíc nepovedl. Místo rázného a včasného řezu jsme v ČR pižlali lock-down jak salámek na malé plátky. Reputace vlády je v rozkladu. Hrozí nám kolaps nemocnic. Neúspěch byl formován třemi příčinami:
1. Selhaly matematické modely i experti. Podcenili jsme covidové rozšíření již v srpnu. Možnost, že skrytých nákaz je tak nebezpečně mnoho, jsme sice diskutovali, ale nedokázali jsme ji ověřit.
2. Selhala vláda. Prymula i expertní skupina si v každém kroku přála tvrdší opatření než byly pokaždé přijaty. Politická vůle se k lock-downu otevírala zoufale pomalu.
3. Selhala část společnosti. Boj s covidem se řídí nejslabším článkem řetězce. Sociologická data vyjevují, že v ČR významná část společnosti covid stále zásadně podceňuje anebo ji jsou mrtví jedno. Účinnost všech opatření se tímto zásadně snižuje.

Expertní skupina i její komunikace s Prymulou ale byla výtečná. Zdržím se sebehodnocení; ostatní členové však byli výjimečné osobnosti se zásadními profesními úspěchy a schopností si naslouchat. Ministr, epidemiolog s mezinárodní reputací vybaven matematickým myšlením i lety praxe, se v argumentech výtečně orientoval, dokázal rozeznat limity dat i modelů, a chápal nejistotu, pod kterou musel činit zásadní rozhodnutí.

Jako mnoho jiných expertů, kteří se rozhodli spolupracovat s vládou ANO, jsem řešil dilemata podobné těm z normalizace. Jak daleko zajít ve spoluprácí se systémem, kterého podstatná složka je zlo? Zahlédl jsem sice v některých přeposlaných emailech nekompetentnost a nekoncepčnost moci nám vládnoucí. Těžkých dilemat jsem však naštěstí jako nepodstatný expert byl ušetřen; nebyl jsem vystaven žádným tlakům.

Navzdory nezdaru v krocení epidemie a poslednímu strašně hloupému ministrova kiksu trochu doufám, že si Prymula udrží zásadní vliv na řízení protiepidemiologického boje a bude schopen nadále prosazovat svoji vizi.
(Přepsal jsem konec svého postu protože předchozí verze byla přespříliš konkrétní a ovlivňovat politický proces mi nepřísluší.)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mart_68
Trol

23. 10. 2020, 7:26

jedinou správnou věcí kterou by měl plukovník v této situaci udělat, aby neuvrhl hanbu na svou rodinu, je kulka do spánku ze služební zbraně, tak by se měl zachovat správný emeretní dustojník po zradě spáchané na fírerovi.

s Babišem to vypadá špatně, když se mu komplicové schází za zády..asi se už nechtějí s mrtvým mužem dělit o lup.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

23. 10. 2020, 7:29

Josef píše: 23. 10. 2020, 7:10
Pro další, co brečí nad opozicí, i ten otravný profesor dějepisu má bohužel pravdu. Nebo že by snad byl spasitelem autor podnikatelského projektu Úsvit a později SPD? Asi každý trochu zběhlý politik i z krajské úrovně (snad kromě Babišova obdivovatele Čunka) by to měl zvládnout lépe.
No vzhledem k tomu že po tomhle průseru se asi velká část Babišových voličů nedožije dalších voleb předpokládám že vítězové dalších voleb budou Piráti ,tak že místo koblihy zdarma dostaneš jointa zdarma a bude ti dobře :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mart_68
Trol

23. 10. 2020, 7:31

Mart76 píše: 23. 10. 2020, 7:19 Moje teorie je taková, že to byla bouda na Prymulu ze strany Babiše, pro kterou bylo nutné někoho řízeně obětovat a tak úkol obětního beránka na sebe vzal Faltýnek (ten nemá co ztratit). Prymula se totiž nedal ovládat. Bylo to vidět už na začátku, když první nahlásil opatření na Twitteru a až pak s tím šel na vládu, aby mu do toho Babiš nehodil vidle.
Vede mě k tomu hlavně to, že určení místa a času schůzky bylo s největší pravděpodobností v režii Faltýnka.
Víc se v tom pitvat nechci, čas ukáže. Možná je vše jinak.
no tak je minimálně debil, protože není normální aby zavolal straník ANO a ministr přiběhl večer do knajpy, zvlášť přes zákaz, který sám nařídil. Osobně vidím porušení nařízení jak marginální, něco jako když generál na bojišti nemá přilbu, spíš mě sere že krizové situaci velí hlupák.
Mart_68
Trol

23. 10. 2020, 7:36

čtu dobře přírůstky tedy ty co mají opravdu váhu (vážné stavy), že od pondělí do pátku přibylo ve špitálech (ČR) asi stovka případů ? To je moc od (pondělí až pátku do 18 00 hod) ? To je přece skvělá správa..nakažení už mě nezajímají.
Josef
Sponzor fora

23. 10. 2020, 7:58

Mart_68 píše: 23. 10. 2020, 7:36 čtu dobře přírůstky tedy ty co mají opravdu váhu (vážné stavy), že od pondělí do pátku přibylo ve špitálech (ČR) asi stovka případů ? To je moc od (pondělí až pátku do 18 00 hod) ? To je přece skvělá správa..nakažení už mě nezajímají.
Jen pro úplnost, myslíš správu jako stát (státní správu vládou počínaje, obcemi konče), nebo je to hrubka?
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“