corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2020, 8:27

novic píše: 31. 10. 2020, 7:58 ..... ako viete tak na Slovensku máme tie povinné testy......
uff, já mám na slovensku polovinu rodiny a tak vím, že to co píšeš není pravda :wink:
pravda je tohle: Testování je bezplatné a dobrovolné. Určeno je pro obyvatele od 10 do 65 let.
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
xener

31. 10. 2020, 8:36

tumlik, dobrovolne to je, ale ked nepojdes tak su take restrikcie ze aj nedobrovolne pojdes :)
ak to teda igor dnes vecer na zaklade vyhodnotenia prveho dna a s prihliadnutim na kralovnine doporucenie nezrusi
Grad

31. 10. 2020, 8:42

Doteď to bylo jenom hraní si s čísly a grafy, ale za virtuální statistikou aktuálně 3078 zemřelých je v každém jednotlivém případu tvrdá realita... :(
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ko ... 300600_miz

Ta potvora se rozhodně nenechá vodit jako nová Babišová loutka, která už vidí světlo na konci tunelu a tvrdí, že nárůst klesá.
Vypadá to, že PR poradci přišli s novým řešením pandemie, Covid zlikvidují postupním útlumem testování...
Dle další výjimky na dušičky to vypadá, že ten Covid ti blbci asi někam zavřeli nebo vypli či co...
Mart_68
Trol

31. 10. 2020, 8:44

tumlik píše: 31. 10. 2020, 8:27
novic píše: 31. 10. 2020, 7:58 ..... ako viete tak na Slovensku máme tie povinné testy......
uff, já mám na slovensku polovinu rodiny a tak vím, že to co píšeš není pravda :wink:
pravda je tohle: Testování je bezplatné a dobrovolné. Určeno je pro obyvatele od 10 do 65 let.
musíš přinést zaměstnavateli potvrzení, pokud nedoneseš máš zústat 14 dní doma na neplaceném volnu..opravte mě bratia jestli to je jinak.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2020, 8:51

xener píše: 31. 10. 2020, 8:36 tumlik, dobrovolne to je, ale ked nepojdes tak su take restrikcie ze aj nedobrovolne pojdes :)
ak to teda igor dnes vecer na zaklade vyhodnotenia prveho dna a s prihliadnutim na kralovnine doporucenie nezrusi
ano četl jsem tu lumpárnu, nicméně pro občany v zásadě platí práva a povinnosti vyplývající z platných zákonů, rozhodně ne vyhlášky a zákazy jdoucí od hlavního hygienika, bohužel tohle moc lidí neví, pokud ano tak by to divadlo bylo už dávno u konce a ostatně to jde vidět i tady v diskuzi na několika covidfašistech, kteří by ideálně nechali určitou sortu voličů pochcípat, zavřít za šíření poplašné zprávy, zastřelit :roll: to jen tak v kostce, rodinu mám v tvrdošíně, takže na reálný popis M od příbuzných by mě+ tady nestačily sprosté slova a některé jsem ani neznal :D
řekl bych, že za tuhle bezprecedentní sviňárnu půjde M a spol.dřív nebo pozdějc do tepláků
atlan

31. 10. 2020, 8:51

A platit odvody, obavam sa ze casovo a cenovo sa doma ostat neoplati, to radsej odstat hodinu v rade a otestovat sa. Ppzeraj na to tak ze ked budes pozitiv tak pomozes inym.

Broblem vidim v nedostatocnych kapacitach....
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2020, 9:05

Mart_68 píše: 31. 10. 2020, 8:44
musíš přinést zaměstnavateli potvrzení, pokud nedoneseš máš zústat 14 dní doma na neplaceném volnu..opravte mě bratia jestli to je jinak.
já jsem jedno takové dokonce četl od kámoše, dokonce tam bylo, že za něj za těch 14 dní nezaplatí ani zdr. a soc. pojištění, borec je docela klíčová postava firmy, takže to předal právníkovi a jde domů, ten jeho právník mu řekl, že to budou hodně lehce vydělané love :D nečetl jsem zákoník práce SR, takže netuším, jestli je tohle vůbec možné, tipl bych si že ne a věřil spíš tomu právníkovi
Mart_68
Trol

31. 10. 2020, 9:13

tumlik píše: 31. 10. 2020, 9:05
Mart_68 píše: 31. 10. 2020, 8:44
já jsem jedno takové dokonce četl od kámoše, dokonce tam bylo, že za něj za těch 14 dní nezaplatí ani zdr. a soc. pojištění, borec je docela klíčová postava firmy, takže to předal právníkovi a jde domů, ten jeho právník mu řekl, že to budou hodně lehce vydělané love :D nečetl jsem zákoník práce SR, takže netuším, jestli je tohle vůbec možné, tipl bych si že ne a věřil spíš tomu právníkovi
mám čerstvý zážitek z covidového absurdistánu..včera byl deštivý den, to normálně silniční kontroly (tedy ty co ti filcují tachograf) v době nekovidové nebuzerují. Ale stát nenechává nic náhodě a tento druh úředníků s pojízdnou kanceláří vyžene ven doplňovat státní kasu i v dešti a navíc tě nutí v této konzervě proti logice sociálního odstupu s nima sepisovat protokol. Bude húř a všichni ti kovidový evangelíci poznají na vlastní kůži že mince má i druhou stranu.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2020, 9:23

Ale nojo. Vsak my vime ze ekonomicka krize bude. My zamlzenej usudek nemame. 😁

A me je treba jasne ze to ten covid dost nakopne (uspisi) i kdyz by byla i tak. Ale co s prachama kdyz si je do hrobu nevezmes. Ale buhvi jak toto cele bude. Zase budou volne byty a jine statky. Uz se plni bazary na internetu vecmi z pozustalosti. Ekonomika se dost blbe modeluje narozdil od corony.

Me slo jen o to ze v dobe kdy s tim jeste slo neco delat tak tu hromada lidi tvrdila ze to neexistuje. Ted o tisice mrtvych dal a 200 mrtvol dene se da podotknout pouze "ja to rikal".
Prosrali jsme prilezitost to ustat nejak jaks taks jako okolni zeme. Tj. bez improvizace ve spitalech, bez coroventu a jinych nouzovek.

Ty mrtvi tam jsou a nemuselo jich byt zdaleka tolik. To ted musi byt jasne komukoli. A to ze se to zlehcovalo, ze to spousta lidi vzala jako pravdu. Ze to bezesporu vedlo k rade zbytecnych umrti. O tom uz ted neni pochyb. Cokoli se muze stat vrazednou zbrani treba zivotodarna tekutina jakou je voda. Nebo proste jen slova. (Jedno jeden s knirkem vsechno svadel na zidy a kolik jich umrelo)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
majo477

31. 10. 2020, 9:24

Dúfam že tie tepláky budú pásikavé,,,bol som na teste len preto aby som mohol deti voziť do školy,,,celé je to fraška
atlan

31. 10. 2020, 9:34

majo477 píše: 31. 10. 2020, 9:24 Dúfam že tie tepláky budú pásikavé,,,bol som na teste len preto aby som mohol deti voziť do školy,,,celé je to fraška
Novidis bez prikazu by si bol sebec, a teraz zachranujes okolie....

Fraska? A mas iny napad, ako zachranit par zivotov? Uvedomujes si ze nemocnice sa plnia kazdy den?
novic

31. 10. 2020, 9:43

To som tu len ja kokot čo chodí do roboty ? Čo potrebuje peniaze na platenie hypo nájmu potravín občas niečo do auta a dielne.
Prídem z práce a do večera sa učím kresliť v inventore /cade alebo si s priateľkou kuknem seriál. O 22 zaspím a o 4 vstávam do prace. Do obchodu som šiel len keď som musel / benzínka.
Vieme ako sa to dostalo do práce ale to tu písať radšej nejdem.
Ja mám desať dní na to aby som si doma porobil veci som v rodičovskom kde mám dielnu takže sv 18ra oprava mazniciek na sústruhu. :D
Vám všetkým želám pokiaľ to ide negatívne výsledky.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
shaolin
dezinfo trol

31. 10. 2020, 9:48

Dnes ráno som sa chcel ísť otestovať, no rada jak do tuzexu 250m a v škole je testovacia miestnosť na 2.poschodí
.. dva odberné miesta, odhad čakania 3 hodiny. Tak som to otočil a pôjdem skúsiť vecer.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
majo477

31. 10. 2020, 9:48

atlan píše: 31. 10. 2020, 9:34
majo477 píše: 31. 10. 2020, 9:24 Dúfam že tie tepláky budú pásikavé,,,bol som na teste len preto aby som mohol deti voziť do školy,,,celé je to fraška
Novidis bez prikazu by si bol sebec, a teraz zachranujes okolie....

Fraska? A mas iny napad, ako zachranit par zivotov? Uvedomujes si ze nemocnice sa plnia kazdy den?
Nie som proti testovaniu,,ale proti forme akou sa robí!nakup testov cez trnavskú firmu ktorá na nej zohla 14mega,,o dobrovolnosti nemôže byt ani reč,,totálne nezvládnutá organizácia testovania,katastrofálna komunikácia,,atd atd.,,,plnia nemocnice??!!a čo kurva robili tri mesiace ked vedeli že druhá vlna príde??nič,,fotenie si chleba s retkvičkou nepovažujem za prípravu na druhú vlnu,,
novic

31. 10. 2020, 9:54

U nás nezohnali dobrovoľníkov máme tu jedného policajta a vojaka 4 ľudia čo testujú teda jeden dával paličku do nosa ďalší píl hellko energetak 8) :lol: ďalší vypisoval údaje a posledný dával výsledky. Išiel som hneď ráno.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“