corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
atlan

31. 10. 2020, 1:50

SO 545 píše: 31. 10. 2020, 10:06
majo477 píše: 31. 10. 2020, 9:48
atlan píše: 31. 10. 2020, 9:34
Novidis bez prikazu by si bol sebec, a teraz zachranujes okolie....

Fraska? A mas iny napad, ako zachranit par zivotov? Uvedomujes si ze nemocnice sa plnia kazdy den?
Nie som proti testovaniu,,ale proti forme akou sa robí!nakup testov cez trnavskú firmu ktorá na nej zohla 14mega,,o dobrovolnosti nemôže byt ani reč,,totálne nezvládnutá organizácia testovania,katastrofálna komunikácia,,atd atd.,,,plnia nemocnice??!!a čo kurva robili tri mesiace ked vedeli že druhá vlna príde??nič,,fotenie si chleba s retkvičkou nepovažujem za prípravu na druhú vlnu,,
som negativny...podla testu ktory je boh vie naco...cize podla atlana sa uz fakt mozem pohybovat ako chcem a kde chcem a moje pripadne nakazenie uz na nikoho neskoci ???
Skor je to o tom ako sa spravat neustale /a neodjebat sa z toho/ ako sa teraz od radosti posrat z niecoho co ma skoro min.vypovednu hodnotu...

Bez priznaku a negativ testom /od Matelka arogantneho trnavskeho kokota/ alebo bez neho je to vzdy to iste. Pre mna sa nic nezmeni...cesta do prace , z prace a doma. Snad to sialenstvo pominie.

TV a ine media nesledujem...citim sa zdravsie.

PS: K testom. Na odbernom mieste kde som bol u nas v okresnej dedine mal uz vojacik paniku lebo po 2h mal vycerpanu polovicu pridelu... Celkovo priniesol 220testov !!! To je tak pre jednu ulicu v obvode . Slusne vymyslena akcia.... Poobede budu mat volno.
To je tazke ked polovica ludi nechape suvislosti, ide o to vyhladat co najviac siritelov ochorenia, su ludia ktory su chori ale nie infekcny res nie vo velkom, u tych sa tymto testom nezisti nic a pritom mozu nakazit dalsich ludi ale sanca je mala. A potom je tu okruh infekcnych ludi ktory ked kychnu tak mas vysoku pravdepodobnost ze ochorejes a nemaju priznaky, ty su najvecsia hrozba lebo 14dni su chkry sira visus vsade na okolo a ked este kaslu na rusko tak za 2 tyzdne ti zvlikviduju oddelenia v celej nemocnici.

Cize je sanca ze uz mas virus v sebe, len sa este neprejavil a budes ho za chvili rozprskavat kade tade.
Dalsia. Mozmost je ze mas virus, ale nebudes silno infekcny.
A dalsia ze si cisty.

Tym ze sa podary odchytit tych silne infekcnych ziskame cas.... Alebo to bolo cele somarina, sa uvidi. Ovela horsie ako v cesku to byt nemoze :(

Okrem toho mas mat nahubok a chovat sa ako keby si mal virus.
Ale inteligencia ludstva klesa, tak ze bez dlheho bica a kratkych oprati to v sk ani cz nepojde, zjavne vyjebavaci systemu tu ziju.

Zase. Ti musim dat za pravdu ze toto je akcia: Stres chaos panika, to je nasa taktika.

Lenze casu na pripravu nebolo, cakat nieje dobry napad, a dufajme ze. To ma. Zmysel bez fatalnych nasledkov.
majo477

31. 10. 2020, 2:03

Altan:času na príptavu bolo až moc,,takato akcia sa nerobí štylom rano sa zobudím a idem testovať,,ale budiš,,pretestujeme celý národ a necháme otvorené hranice,kde sa nebude testovať,,?!po minulých testoch som isiel večer do lidlu,na to že bol zákaz vychadzania islo auto za autom,všetko poliaci,,každy piatok pred Martinom možeš stretnút autobusy plné ciganov čo chodia do anglicka,,,
pafik

31. 10. 2020, 2:21

Když někdo plive na okolojdoucí, tak to je výtržnost, v současné době to může být podezření na šíření nakažlivé nemoci, ... To jen tak z hlavy. Určitě by se ještě něco našlo. To, že to nevěděli měšťáci, když už je berou s aspoň ukončeným základním vzděláním (dříve jen s maturitou), to není nic divnýho.
aleshonsa

31. 10. 2020, 2:50

No jenom k těm covidofašistům a zavírání lidí za šíření poplašných zpráv jak psal Tumlík.
Já tedy nevím, ale oni to ani tak nejsou poplašné zprávy jak spíš úmyslné šíření lživých informací za účelem vytváření chaosu. Navíc to ještě smrdí po levném chlastu a azbuce. To usuzuju z toho, že nejdříve bylo dle těchto "osvícených" zdrojů očkování totálně špatné a teď když Ivan přišel s tím jejich Sputníkem se najednou pomaloučku přechyluje, že špatné je (nebo spíš bude, jelikož ještě žádné neprošlo všemi testy a nedostalo schválení) to od západních firem ale Sputník je výtečná očkovací látka, a kdyby náhodou došel tak je tu pak ještě v nejhorším čínské očkování.

Tady nejde o užitečné idioty co to šíří dál z různých profláknutých webů jako Aeronet nebo Sputník a ještě k tomu přidávají svojí omáčku, že kdo to nechápe nebo nedej bože zpochybňuje je ovce, ovčan atd. Tady jde hlavně o toho, kdo to napsal. A je úplně jedno jestli to tu píše nějaký vlezdoprdelka opojený neopanslovanskými myšlenkami a vizemi Putina v roli jako div ne nějakého cara i tady nás, podrazák co za to dostal zaplaceno, nebo aparátčík co to má v popisu práce. Prostě pro mě je to stejné jako když někdo navádí k teroristickým činům nebo je schvaluje, navádí lidi k sebevraždě, atd. A můj názor je, že ten dotyčný by měl jí sedět a to na pěkně dlouho.

Já jsem třeba poměrně dlouho nevěřil na nějaké teorie o tzv. internetových vojácích atd. a spíš mi to znělo jako konspirační teorie. Nicméně při pročítání názorů v diskuzích, kde se celá řada lidí vyjadřuje dost nepokrytě prorusky a pročínsky v podstatě za každou cenu, jsem si začal pomalu říkat, jestli je reálné aby měl někdo tak debilní názory.
Tečkou za pochybami, co jsem měl, byla kauza, jak nedávno na PPF prasklo, že tu dělali pročínskou propagandu. Takže skutečně není pochyb, že někdo kdo má na tom zájem (jedno jestli ekonomický v případě nějaké korporace, nebo mocenské v případě cizího státu), prostě někoho zaúkoluje vytvořením nějakého jakože osvíceného dílka a k tomu ještě zaplatí bandu trollů, co tomu budou v různých diskuzích a na sociálních sítích dělat křoví. Ono se dost užitečných idiotů chytne samo a plno dalších se nechá přitáhnou právě těmi trollly. Prostě vytvářet dojem, že s daným postojem už dávno plno lidí souhlasí - to jsou jako že ti chytří a osvícení, a kdo není ovce tak se přidá. Je to i o tom, že poměrně hodně lidí ne jen že nemá svůj vlastní názor, ale oni se ho kolikrát vlastně bojí mít.
V politických věcech už třeba stačí, když se vám takto podaří přechýlit třeba 10% lidí - prostě jen na bázi Pepa tomu věří tak já tomu budu taky věřit. A věřte, že tohle skutečně funguje. Viz třeba:
- Proč si myslíte, že v různých připitomělých TV show se lidi v obecenstvu smějí a tleskají na povel? No protože se plno lidí prostě chytne a najednou je z trapáka Petra Novotného div ne bavič tisíciletí - on je přece tak děsně vtipný, vždyť se tomu všichni smějí.
- Stejně tak proč myslíte, že je v sitcomech to trapné hihňání?
- Jak myslíte, že vznikají tzv. módní trendy? Někdo prostě řekne, že tohle je teď trendy a "všichni" s tím musí jít, protože přece nebudou out, nebo zjednodušeně za blbce.
Na tomhle obecně funguje reklamní kampaň - prostě vsugerovat že všichni už to mají a je to děsná bomba tak to musíš mít taky. A stejně tak to jde dělat v politice ...
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
fmodel
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2020, 3:01

aleshonsa píše: 31. 10. 2020, 2:50
Na tomhle obecně funguje reklamní kampaň - prostě vsugerovat že všichni už to mají a je to děsná bomba tak to musíš mít taky.
jj minule jsem si málem koupil vložky s křidélkama a tampony protože v nich můžu dělat úplně všechno ,třeba hrát tenis ,což jsem nikdy před tím neuměl :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
filla
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2020, 3:24

fmodel píše: 31. 10. 2020, 3:01
Na tomhle obecně funguje reklamní kampaň - prostě vsugerovat že všichni už to mají a je to děsná bomba tak to musíš mít taky.
jj minule jsem si málem koupil vložky s křidélkama a tampony protože v nich můžu dělat úplně všechno ,třeba hrát tenis ,což jsem nikdy před tím neuměl :mrgreen:
👏
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
pafik

31. 10. 2020, 3:40

fmodel píše: 31. 10. 2020, 3:01
Zajímavý by bylo podat na inzerujícího stížnost pro klamavou reklamu, protože ti ty vložky s křidélky při tenise vaděj,a oni tvrděj, že nikoliv. ČOI by si mohla smlsnout :lol:
pafik

31. 10. 2020, 3:45

aleshonsa píše: 31. 10. 2020, 2:50 ........
Já jsem třeba poměrně dlouho nevěřil na nějaké teorie o tzv. internetových vojácích atd. a spíš mi to znělo jako konspirační teorie. Nicméně při pročítání názorů v diskuzích, kde se celá řada lidí vyjadřuje dost nepokrytě prorusky a pročínsky v podstatě za každou cenu, jsem si začal pomalu říkat, jestli je reálné aby měl někdo tak debilní názory.
Tečkou za pochybami, co jsem měl, byla kauza, jak nedávno na PPF prasklo, že tu dělali pročínskou propagandu. Takže skutečně není pochyb, že někdo kdo má na tom zájem (jedno jestli ekonomický v případě nějaké korporace, nebo mocenské v případě cizího státu), prostě někoho zaúkoluje vytvořením nějakého jakože osvíceného dílka a k tomu ještě zaplatí bandu trollů, co tomu budou v různých diskuzích a na sociálních sítích dělat křoví.
..........
Evidentně máš pravdu, protože těch trolích příspěvků je mnohem víc, než těch normálních, ale na výsledkách voleb je to opačně. Okamura pár procent, bolševici pár procent .... Naštěstí neuměj trolit volební hlasy.
Ještě k PPF; jsem zvědavej, kam půjdou zprávy (a nejen ty) na Nově. Jestli začnou tlačit čínu, nebo to nechaj bejt, jak to je ....
Grad

31. 10. 2020, 3:51

jj marketing = profesionální manipulace a měl by podléhat přísné kontrole...

Tak už zas přišel někdo kdo neměl s tabulkama.
Ty by ale rozhodně neměli číst chřipečkaři natož ti, co už měli dávno odejít ale neodešli.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prip ... log-126984

Tak a teď už tedy fakt nevím za co chtěji papaláši utrácet desítky milionu na komunikaci, když stači pouze zveřejnit srozumitelně napsaný rozhovor s odborníkem.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2020, 3:59

Jinak uz jsou prvni indicie z vice mist soucasne ze to brzdi. Aby to vyzname spadlo bude to trvat urcite vic jak 14 dnu. Zatim je predcasne se radovat. Ale snad to tak bude
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
filla
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2020, 4:00

Grad píše: 31. 10. 2020, 3:51 jj marketing = profesionální manipulace a měl by podléhat přísné kontrole...

Tak už zas přišel někdo kdo neměl s tabulkama.
Ty by ale rozhodně neměli číst chřipečkaři natož ti, co už měli dávno odejít ale neodešli.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prip ... log-126984

Tak a teď už tedy fakt nevím za co chtěji papaláši utrácet desítky milionu na komunikaci, když stači pouze zveřejnit srozumitelně napsaný rozhovor s odborníkem.
az na to, ze ten "odborník" není virolog, ale biolog, není zástupcem nějakého ředitelem, ale vedoucím výzkumného týmu
Grad

31. 10. 2020, 4:12

jj jasně je to biolog, jenže se specializaci na viry ...
https://www.ceitec.cz/mgr-pavel-plevka-ph-d/u26854
:roll:
filla
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2020, 4:21

Grad píše: 31. 10. 2020, 4:12 jj jasně je to biolog, jenže se specializaci na viry ...
kde se to tam píše?
Grad

31. 10. 2020, 4:26

filla píše: 31. 10. 2020, 4:21
Grad píše: 31. 10. 2020, 4:12 jj jasně je to biolog, jenže se specializaci na viry ...
kde se to tam píše?
Noo, také jsem tam nikde nenašel že je biolog, ale beru to jako nadřazenou entitu slova virolog :lol:
To se tam opakuje tuze zhusta, stači se pořádně podívat co že to dělal a dělá :wink:
EDIT
ještě k té poznámce že není zástupcem ředitele...
Tak to je fakticky pravda, zatím alespoň do zítřka... :roll:
https://www.ceitec.cz/virolog-pavel-ple ... ite/t10554
Naposledy upravil(a) Grad dne 31. 10. 2020, 4:33, celkem upraveno 1 x.
Mart76

31. 10. 2020, 4:29

filla píše: 31. 10. 2020, 4:21
kde se to tam píše?
Všude
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“