Voron 2.4 Level Zero
Nemám rám, mám jen jednu dlouhou masivní osu, která by se použila pro zvedání stolu (osu Z).
X-Y bych použil hotovou konstrukci z jiné tiskárny.
Zatím je to ve stádiu úvah a zvažuji pro a proti.
Druhá možnost je prodloužení tiskárny kossel, ale tam už jsem narazil na tuhost.
X-Y bych použil hotovou konstrukci z jiné tiskárny.
Zatím je to ve stádiu úvah a zvažuji pro a proti.
Druhá možnost je prodloužení tiskárny kossel, ale tam už jsem narazil na tuhost.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
V tomto případě viz dole bych řekla marný, marný, marný ... nedávej tam Ali kabel .. ale kdo potom vyzkouší při kolika zemře ? Prostě nevěřící Tomáš a mám to tak od klukovsých let. Díky tomu víme a nikdo jiný se obětovat nechtěl, že nepřežije 250hodin. Tedy ono je otázkou zda prdnul nebo za zabíjjí rušení. Motory nemají zádné stínění a když jsem motorům přiložil, tak to padlo ještě rychleji. CANu prostě rušení evidentně značně nechutná. Možná se můžu směle nazvat průkopníkem slepých uliček hi,hi,hi. Ted čekám na dobré duše so mi snad kus nejdou nebo poradí, kde slovili kabel specifikace NASA.
Mám pocit, že trendem je opustit se sběrnicovým kabelem gantry řetěz, vodicě motorů evidentně ruší víc než tuším, ale když to tam klukům profíků lítá tak cesta evidentně je

Mám pocit, že trendem je opustit se sběrnicovým kabelem gantry řetěz, vodicě motorů evidentně ruší víc než tuším, ale když to tam klukům profíků lítá tak cesta evidentně je

Trochu lepší alternativa je tohle. Ale taky to asi není žádná sláva. Kdo by chtěl, tak za pivo pošlu dál a rádi poznáme nového průkopníka. Mám jich možná 10ks.
1, Je to original CAN od BigTreeTech a ty koncovky jsou kvalitní, jen fakt nebyla snaha to zkoušet tak důsledně jak to dělá elbarto. 2, A nebo kvalita jsou kabely od Igus. To je za dvě pivá
.
Tady si za kvalitou stojím, funguje to 10.000hod+ a vlasně ještě neznáme limit, kdy to umřě, přestože jsou na tiskárnách od počátku.
1, Je to original CAN od BigTreeTech a ty koncovky jsou kvalitní, jen fakt nebyla snaha to zkoušet tak důsledně jak to dělá elbarto. 2, A nebo kvalita jsou kabely od Igus. To je za dvě pivá

Tady si za kvalitou stojím, funguje to 10.000hod+ a vlasně ještě neznáme limit, kdy to umřě, přestože jsou na tiskárnách od počátku.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
Tohle nemá smysl zkoušet, tyto kabely už kuchám pryč. Další co mám přidám do sbírky viz foto. Ano, ano jsem testerem slepých uliček hi,hi,hi. Nikdo nikdy nezjistí zda mám opravdu BigTreeTech nebo skoro/jako/možná BigTreeTech, ale absence stínění je vražená a klíčová, pokud se táhá řetězy. Pokud Klipper 20x za sebou napíše EBB "Lost communication with MCU 'EBBCan' "... potom se na uvedeném kabelu lze myslím i relativně spolehlivě i oběsit. Případně ho použít jen jako power. Myslím, že se to i potvrdilo, čím víc jsem nabudil motory, tím víc se opakovaly výpadky komunikace. Ten mám hozené vodiče přes rám tiskoše, U2C na stole lípnutý páskou, EBB si chrochtá a tiskoška jede jako z praku. Skoro bych řekl, že tisk je zase zlepšil, protože i mikro výpadky komunikace, které Klipper asi ani neregiostroval měli na kvalitu tisku vliv.
To marekzcke: když si kluci uděláte shop, tak jistě neprohoupíte, protože kvalitní kabely nikdo moc, respektive spíš vůbec neprodavá nebo od 100-300m výš. Koupit jen na pultě už vyloženě nemožné. Pár dní už to obvolávám a je to velká, velká bída.
To marekzcke: když si kluci uděláte shop, tak jistě neprohoupíte, protože kvalitní kabely nikdo moc, respektive spíš vůbec neprodavá nebo od 100-300m výš. Koupit jen na pultě už vyloženě nemožné. Pár dní už to obvolávám a je to velká, velká bída.
.. jj super díly. Power 2x někde kolem 0.75-1 typuju a k tomu 1 pár kroucený data, tohle ve stíněném futrale. Pouze stíněny 2x data jsou realtivně dostupný. Kámoš tam má nejaký mikrofonní za 15kč/m

nejduležitější je místo kde dochází k přechodu z pevného uložení na pružné, tam typicky nedochází k dodržení minimálního radiusu a kabel se tam zlomí nehledě na to jak drahý super flex to je.. nevím jaké jsou na Voronu možnosti, ale zkusil bych to přidělat k bowdenu případně provázat kusem filamentu (ten se mi osvědčil u hotbedu). Třeba na mé tiskárně je přívod vzduchu (z pořádného ventilátoru
) hadicí, tak to mám vše svázané dohromady, vzduch, vodu,elektriku a bowden pro filament, tak aby nikde nebyl kabel napnutý a spokojeně to tak funguje ve fazi prototypu (
) už vyšší stovky hodin z obyčejného usb kabelu co byl k monitoru
prosím nekritizovat provedení, vím, že je to naprasené, jednou bylo potřeba něco tisknout, tak jsem to splácal dohromady a od té doby na to nebyl čas a hlavně jsem teď řešil krytování a rozvaďeč a od toho se bude odvíjet kabeláž... třeba to přes zimu dodělám a pochlubím se celkem 

Tisknu, tisknu, tisknu 24/7 a nuda. Potom zajdeme na pivko a Obico reportuje divná infa, navíc pozdě, protože předplacený kredit detekce špaget jsem měl zrovna vybraný -2hod. Prostě řetězení událostí. Přijdu k tiskošce a viz fota, deska probroušená hoblováním, Stealthburner na sračky. Bystřejší jedinci si všimnou, že podobnost se "sloní nohou" v Černobylu čistě náhodná. No .. konečně se zase něco děje a stále jen do zblbnutí nudně netisknu.

Typy ? Špadeta urvala čidlo teploměru, ale proč se tam valiko takové množství už asi nikde neuhádne. Vždyt bez čidla to měl Klipper kill ?
P.S. Nemáte pls někdo Dragona co zbyl ze setu stavebnice, když jste šli na HF ? Ted není kde koupit, všude je zavřeno.

Typy ? Špadeta urvala čidlo teploměru, ale proč se tam valiko takové množství už asi nikde neuhádne. Vždyt bez čidla to měl Klipper kill ?
P.S. Nemáte pls někdo Dragona co zbyl ze setu stavebnice, když jste šli na HF ? Ted není kde koupit, všude je zavřeno.
Banální drobná závada odstraněna. Jaká používáte čidla ? Je to tuším 3mm na 100k. Naprosto všichni cz dodavatele mají mrchy, kde je čidlo letované těsně za výstupem což je maximálně exponované místo. Origoš měl vodiče bodované přímo na čidlo, to znamená spoj 0 a potom až konektor. Máte na Ali oblíbeného dodavatele ? Jinak toto provedeni beze spoje už jsem na Ali našel, bohužel bez referencí.