hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
lapa
medaile za lepsi forum

3. 3. 2019, 10:51

testone píše: 3. 3. 2019, 6:36 ... o každém rohlíku je záznam ...
Rohlik neni zajimavy, ale rohlik v kombinaci s ... - lehce urci (big data a chytre algoritmy, nalezajici korelaci v tom, co nikoho ani nenapadlo), ze se ti rozviji nejaka choroba a kazdy zamestnavatel (presneji receno - zadavatel/objednatel prace, aby si zivnostnici nemysleli, ze tim, ze "si praci/zakazky hledaji sami", jsou z obliga) si dobre spocte, ze ty uz nee, protoze nejsi perspektivni ... ale skutecnou pravdu se nedozvis ... :-).
A tech na skutecnem vrcholu potravniho retezce je cim dal mene - ostatni jsou jenom kolecka ... nekdy vice informovana, ale stejne je jim to k ....
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Mex

3. 3. 2019, 2:45

testone píše: 3. 3. 2019, 6:36 problém je v tom, že zneužitelné není jen to, co neexistuje
někdy kolem r. 1925 (???) když se dělalo sčítání lidu tak tehdy jen asi málokdo považoval otázku Jakého jste náboženství? za nepotřebnou
a ejhle o pár let později na základě zadání většinově zvolených politiků a zmasírovaného davu vytáhli seznamy a těm co napsali že jsou židi poručili nosit žlutou hvězdu na kabátě atd
Nebo kde mysliš že se ta informace vzala?
Ano, to se traduje. Stejně jako se traduje, že IBM pomohlo k holokaustu, protože na jejich děrnoštítkových strojích se zpracovávaly seznamy Židů.
Ale to oboje je jen technikálie.

Podstata problému (podle mě) je, že někdo dokázal přesvědčit obrovskou masu lidi (v té době asi výraznou většinu dané společnosti), že Židé jsou tím špatným, kvůli čemu se oni nemají tak dobře, jak by se měli mít.
To ostatní už je jen realizační otázka. Když měli seznamy a děrnoštítkové automaty, tak to šlo snadněji a rychleji. Ale jistě by to dokázali i bez nich, jen možná trochu pomaleji. Nebo spíš stejně rychle, ale s větším počtem lidí. Podstatné bylo to zadání.
Technika je "politicky neutrální". Můžeš ji použít na výrobu dětských hraček, nebo pro mučení a likvidaci lidí.
testone píše: 3. 3. 2019, 6:36 osobně se děsím zrušení hotovosti
a věř, že to je vlhký sen všech byrokratů jistého druhu
banky mají 3% z každého rohlíku (platby), tak to samozřejmě prosazují že je to moderní a pohodlné a ....
o každém rohlíku je záznam
už dnes je technicky možné (data a technologie existují) vědět, že sis včera koupil flašku vína a krabičku prc..., takže asi čekáš dámskou návštěvu (atd)
A Billa , Penny ... kartičku máte?
je jen otázka času, kdy někdo většinově zvolený za potlesku zmasírovaného davu zase vytáhne nějaké v dobré víře vytvořené seznamy/data a řekne - Ten za to může!
To já taky. Pokud k tomu někdy dojde, tak tohle považuju za hodně velký bod zvratu.
I když ani ne tak kvůli nějakým big-datům a díky tomu cíleného marketingu. Ale protože existenci relativně anonymních peněz považuji za základní atribut svobody jednotlivce. Ne nadarmo nás provází už tisíce let.

Pro změnu třeba nějakých Billa-kartiček nebo třeba cookies atd. se nebojím. Bát se apriori každého sběru dat je (podle mě) zbytečné.
Každá informace má cenu jen pro někoho. Že si koupím flašku vína a šprcky může mít cenu pro mou manželku, ale asi ne pro nějaké sběrače big-dat. Pro nějaký orgán by to mohlo mít cenu jen tehdy, pokud už by po mě cíleně šli a sháněli nějaké kompro. Ale to je zase něco jiného - podstatné je to, že a proč po mě jdou.

A cílený marketing mi nevadí, spíš skoro naopak. Jsem poměrně slušně "reklamně-odolný" (jsou na to různé tabulky a testy). Takže když už se na mě musí nějaká reklama valit (z něčeho různé free-služby musí žít), tak jsem raději, když mi chodí reklamy na technické výrobky a na dámské spodní prádlo (samozřejmě oblečené na modelkách). Tedy na ty dvě oblasti, které mě skutečně zajímají.

Ještě k tomu zrušení hotovosti: je velká škoda, jak dopadl Bitcoin a ostatní virtuální měny. I když se to asi dalo čekat (já vím, po boji každý generálem).
testone
Sponzor fora

11. 3. 2019, 5:26

Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Grad

11. 3. 2019, 9:10

Díky za tuze výstižné čtení a přesto že je několik let staré, pořád platí...
GeeSnake
Sponzor fora

11. 3. 2019, 8:30

Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2019, 8:40

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mex

11. 3. 2019, 8:46

No ona je to možná kravina jenom napůl.
Jestli má to auto v sobě nějaké malé baterky, třeba na 50km, tak je to fajn auto do města.
A když potřebuju jet někam daleko bez infrastruktury, tak prostě připojím vozík.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2019, 8:55

A za ten vozík karavan a můžeš jet na dovolenou :lol:
Mex

11. 3. 2019, 9:14

Čím víc o tom přemýšlím, tím lepší nápad se mi to zdá.
Spousta měst omezuje a bude omezovat vjezd spalováků do města, nebo to bude drsně zpoplatňovat.
Jedu něco vyřizovat do Prahy. U nás na vesnici najedu s vozíkem na D1. Na kraj Prahy dojedu s plnou baterkou, vozík nechám na parkovišti na okraji Prahy. Vyřídím po městě na elektriku co potřebuju, pak zase připojím vozejk a jedu zpět do Šalingradu.
Je to prostě rozpojitelný hybrid.
Kilovolt
Sponzor fora

11. 3. 2019, 9:15

Mě příjde vtipný i tohle https://www.novinky.cz/ekonomika/489123 ... -kolo.html hlavně v kontextu "lásky"mezi cyklisty a automobilisty
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
fmodel
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2019, 9:52

Kilovolt píše: 11. 3. 2019, 9:15 Mě příjde vtipný i tohle https://www.novinky.cz/ekonomika/489123 ... -kolo.html hlavně v kontextu "lásky"mezi cyklisty a automobilisty
Jo to bude supr ,dojde ti baterka tak si zavoláš rikšu ,rikšař bude stát 400Kč na hodinu (dobytí trvá 4h) a kilowata bude stát 50Kč proto že ti to přivez ,a to se vyplatí !!! :lol:
fmodel
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2019, 9:56

Jako mladej kluk jsem jezdil načerno na LPG ,tankoval jsem ruční pumpou z 10kg lahví :wink: už se těším jak na starý kolena budu řešit skrytej spalovací motor do elektromobilu ,sláva Evropské senilní komisi :mrgreen:
elbarto

12. 3. 2019, 9:42

Ty alternativní zdroje jsou stále větší úlety. Včera tankuju ropu :-) v Makru a vedle se tyčí obří CNG stojan. Najedu ročně opravdu hodně, proto mi to nedá, večer zasednu k PC a louskám "výhody" CNG. Mám rád koncernové stroje, tak se dívam na možnosti Octávek. První verze je mega fraška ocelové bandasky, hrozná váha, auto na nízkoprofilech, aby v losim testu nešlo přes budku. Nadřže 50/5 komedie. Recenzenti kritizuji nejisté chováni s velkou váhou vzadu. Verze II. 3x zvětšené bandasky na CNG, 2 ze 3 carbon. Spotřeba v kg podobná jako ropa v naftě, spec. ta 77kW jezdi skoro zadara. Jízdní chování udajně slušné. Studená sprcha je cena CNG, když si vezmu ty všechny osery kokolem provozu CNG je cena 25.70 a 28.90 nafta, je to hodně smutný příběh. Provoz pro Pražskou plynárenskou a jejich vozový park geniální, provoz pro velké firmy co můžou koupit vlastní plčičku super, pro občana další fikce. Pokud není kutil a nebude to tlačit kompresorem doma ze sporáku :-)
Když je udržba ranveje, tak otočí koridory a čumím na horizontu na startujíci letadla. Každé cca 3-4 minuty to sviští do oblak. Desítky tun spáleného paliva :-( STKčko na Boeingy krapet zapomnělo :-)
jova
Kontaktovat uživatele:

12. 3. 2019, 9:54

Máme služební Oktávku G-TEC. Když mě do ní občas pustí, tak jezdím na CNG delší štreky podle počítače kolem 3,3kg na 100km.Ty by jsi měl určitě spotřebu větší :D , ale za mě dobrý. Jak to přepne na benzín, tak jsem někde kolem 5litrů na 100km :?
fmodel
Kontaktovat uživatele:

12. 3. 2019, 10:01

elbarto píše: 12. 3. 2019, 9:42 . Pokud není kutil a nebude to tlačit kompresorem doma ze sporáku :-)
Už se prodávaj a snad to není ani taková rána ,plní nádrž pár hodin .
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“