Pro všechny, co si myslí že pod 10 tisíc postaví CNC

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Lify

4. 9. 2016, 8:15

Druh materiálu Kovy
Typ materiálu Hliník
Tloušťka materiálu 3,00 mm
Jakost materiálu AW 6082
Povrchová úprava 2B
Technologie řezání Řezání laserem
Rozměr plochy 24 000 mm2
Délka řezu 760 mm
Šířka 300 mm
Výška 80 mm
Cena vč. DPH 85,32 Kč

Děkujeme Vám za Váš zájem o funkci rychlé nabídky.

Plehaso k.s.
Pražská 40
281 04 Plaňany
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Thomeeque

4. 9. 2016, 8:31

Lify píše:no problém by nebyl, ale neznám moc lidí co by to udělali :/ (možná je někdo z okolí ) a nebo zvolit idilna.cz - protože je to kousek :) bude to držet ? myslíš jenom jak to mám ted tu bočnici akorát nechat vyříznout z 3mm plechu celý držák ? potom to uchycení ? takhle jak mám ?
Takto ??
Jj, takto, přesné umístění kritických součástí (tyčí, lineárních ložisek, ložisek pro pohybový šrouby, ..) by bylo dáno plechovými maskami, tuhost překližkou. Ale muselo by se to pořádně promyslet, aby to šlo přesně sestavit (nějaký zámky). Myslim, že by to mohlo bejt celkem levný a pomoc ti tu už nabízel leckdo, vyfrézovat duralový plech zvládne asi každej. Ale možná je to blbost, spíš jsem to tak nahodil k diskuzi.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
packa

4. 9. 2016, 8:32

Lify píše:Druh materiálu Kovy
Typ materiálu Hliník
Tloušťka materiálu 3,00 mm
Jakost materiálu AW 6082
Povrchová úprava 2B
Technologie řezání Řezání laserem
Rozměr plochy 24 000 mm2
Délka řezu 760 mm
Šířka 300 mm
Výška 80 mm
Cena vč. DPH 85,32 Kč

Děkujeme Vám za Váš zájem o funkci rychlé nabídky.

Plehaso k.s.
Pražská 40
281 04 Plaňany

no tak to je myslím si velice rozumná cena a asy by to hodně vyřešilo. jdeš do toho ?
Lify

4. 9. 2016, 8:41

packa píše:
Lify píše:

no tak to je myslím si velice rozumná cena a asy by to hodně vyřešilo. jdeš do toho ?
řekněte mi jestli to stačí jako uchycení 3 mm a jdu do toho :) nemyslel si to Tome tak že ještě bych tam dal ty překližkové držáky ?
Věčný tazatel
Lify

4. 9. 2016, 8:44

Thomeeque píše: Jj, takto, přesné umístění kritických součástí (tyčí, lineárních ložisek, ložisek pro pohybový šrouby, ..) by bylo dáno plechovými maskami, tuhost překližkou. Ale muselo by se to pořádně promyslet, aby to šlo přesně sestavit (nějaký zámky). Myslim, že by to mohlo bejt celkem levný a pomoc ti tu už nabízel leckdo, vyfrézovat duralový plech zvládne asi každej. Ale možná je to blbost, spíš jsem to tak nahodil k diskuzi.
No tak ty zámky - to by nebyl problém (to jsem dělal u laserových stavebnic :) ) - takže nechat jak to je z překližky a kolem dokola udělat rám z 3mm plechu a jako upevnění použít ty překližkové držáky ? takto ?
Věčný tazatel
packa

4. 9. 2016, 8:47

jasně tu překližku tam nech , a s tím plechem ji svrtáš a pak ty dutiny v překližce mezi tyčema a překližkou můžeš zalít epoxidem a bude to fest
Lify

4. 9. 2016, 8:51

packa píše:jasně tu překližku tam nech , a s tím plechem ji svrtáš a pak ty dutiny v překližce mezi tyčema a překližkou můžeš zalít epoxidem a bude to fest
OK tak to jdu nakreslit a pošlu fotku a pak když tak objednám plech - řežou to podle výkresu v tom plehasu (idilna.cz) ? myslím otvor ?
Naposledy upravil(a) Lify dne 4. 9. 2016, 8:57, celkem upraveno 1 x.
Věčný tazatel
RaS

4. 9. 2016, 8:56

já už Tobě nenabízím nic.. nezlob se na mě, ale za to, co jsi tady za tu dobu předvedl si už ode mě žádnou pomoc nezasloužíš..a ani na to nemám čas, pořád ti něco předělávat... až budeš mít jasnou koncepci a pojedeš podle ní tak to možná bude mít smysl, teď měníš koncepci jako ponožky.. zkus tu idilnu, pokud to jsou jen plechy bude to hodně levné a na tvoji potřebu dostačující.. a když zvolíš ocel místo hliníku budeš to mít ještě levnější
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Lify

4. 9. 2016, 9:09

OK :( no mám to nakresleno a jdu dát poptávku na idilna.cz
* Tak to stojí celkem dle poptávky 455 Kč i s dopravou tak objednávám :)
Objednáno
Věčný tazatel
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2016, 1:47

Lify píše:Tak to stojí celkem dle poptávky 455 Kč i s dopravou tak objednávám :) Objednáno
Hochu, hochu, u tebe fakt platí, že komu není rady, tomu není pomoci.

Ty díly, vyříznuté laserem nebudou tak přesné, aby ti v nich vodící tyč seděla zcela přesně. Pokud budou otvory menší, tak je budeš muset vystružit na přesný rozměr, pokud budou větší, tak jsi vyhodil pět stovek...
Já pořád nechápu, proč nemůžeš na přichycení a ustavení těch tyčí použít mnou doporučované objímky (dřevěný hranol se svíracím šroubem je vlastně totéž, jen méně přesné a tuhé), které jsou pro tohle přímo určené a díky tomu, že jsou z nějaké hliníkové slitiny, šly by k překližce po ustavení skvěle přilepit epoxidovým lepidlem? A u šroubů můžeš použít totéž, jen místo tyče do té objímky sevřeš valivé ložisko. A protože se to ložisko dá v objímce posouvat, tak si snadno po ustavení vymezíš i axiální vůle šroubu.

Ale jsem přesvědčen, že nejvíc by ti pomohlo prostudování nějakých příruček, které se zabývají konstrukčním řešením částí strojů, ve kterých najdeš léty osvědčená řešení. Určitě bys něco takového našel ve školní knihovně a ve vyšších ročnících budeš mít i odborné předměty, které se konstrukcí strojů zabývají. Být tebou, rozhodně bych už dál nespoléhal na rčení, že "i slepé kuře zrno najde".
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
Thomeeque

5. 9. 2016, 3:12

Hlavní idea byla ho ustavování co nejvíc ušetřit. Ten laser se mi taky moc nezdál, ale nemám moc zkušeností a ostatní nic neřikali.. taky jsem nečekal, že to bude takovej fofr :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Lify

5. 9. 2016, 3:52

Tak to kdybych věděl dřív :/ no napsal jsem email o zrušení výroby - tak snad nezačali vyrábět :cry: mají na to prý 14 dní tak snad nezačali
Věčný tazatel
Lify

5. 9. 2016, 3:55

hobbyrobot píše:doporučované objímky (dřevěný hranol se svíracím šroubem je vlastně totéž, jen méně přesné a tuhé),
jak to myslíš ? myslíš jak jsem to udělal předtím ? ?
Věčný tazatel
RaS

5. 9. 2016, 4:30

s tímhle přístupem za chvilku naštveš i lidi v Plehasu :D
už máš konečně koncepci, nakreslil jsi si plánky pro výrobu, máš rozpočet? a nebo jedeš pořád tím tvým huráá stylem
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
jeykey

5. 9. 2016, 4:37

Hey Lify, zvol si jednoho, dva rádce, který ti vyhovujou stylem, nebo maj mašinu jakou chceš vyrobit ty, a od těch ber rady, neskákej z jednoho na druhého, kolik hlav tolik názorů. Tři lidi ti nikdy neporaděj to samý (kromě těch základů).
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“