Dobrý den,
děkuji za váš podnět. Vždycky je co zlepšovat, nicméně v návaznosti na váš komentář si dovolím podělit o můj názor, a to, že fórum si z hlediska SEO reálně nestojí špatně.
Když porovnáme první pololetí 2019 versus první pololetí 2018, návštěvnost webu z vyhledávání (Google) vzrostla o víc než 40 % (výsledky pro forum.strojirenstvi.cz z Google Analytics za období 1. 1. - 30. 6. 2018/2019). To je podle mě velmi pozitivní vývoj - zvažte také to, že komunitním fórům jako je toto v posledních letech návštěvnost spíš stagnuje nebo klesá v důsledku konkurence ze strany Facebooku. Tady máme trend zatím zcela opačný.
Dále se hodí zmínit, že v tomtéž období o podstatných 80 % stoupl počet návštěv z mobilních telefonů, tyto dnes již tvoří víc než třetinu veškeré návštěvnosti a určitě jim hodně pomáhá to, že mají k dispozici responzivní šablonu.
Ještě k SEO: Pokud vyhledáváte nějaký konkrétní dotaz na Google, je CNC fórum v tématech, kterým se věnuje, povětšinou na prvních místech ve výsledcích a to v podobě, která je srozumitelná a přehledná - viz třeba "stavba CNC" -
https://www.google.com/search?q=stavba+ ... stavba+cnc
Největší energii jsme v uplynulém roce věnovali přípravě interaktivních strojnických tabulek, které sice nejsou přímo součástí fóra, ale především pro komunitu tohoto fóra je vytváříme. Jejich spuštění očekávejte do konce léta. Bavíme se s robokopem o přípravě dalších sekcí, které by fóru pomohly, jako je třeba zcela oddělený "bazar" pro veškeré inzertní příspěvky.
Dál pro komunitu chystáme trička, která v nějakém množství zasponzorujeme právě z příjmů reklamy na fóru. Návrhy triček vám tu bude sdílet robokop.
Jak zde robokop již zmínil přede mnou, nijak nezasahujeme do obsahu fóra - nicméně pobavím se s ním o tom, jak bychom mohli optimalizovat výsledky vyhledávání pojmu "cnc fórum", na který tady narážíte. Záleží mi na tom, aby propojení se strojirenstvi.cz bylo pro zdejší komunitu přínosem, takže pokud máte ještě nějaké přání či stížnosti, jsem vám k dispozici
Honza Homola, Strojirenstvi.cz
Grad píše: ↑1. 7. 2019, 6:11
nakousnu jedno téma na okurkovou sezonu

Rok se s rokem sešel (téměř) a tak je myslím čas na hodnocení
spolupráce a přínos strategického partnera tohoto fora. Ten měsíc co schází vzhledem k dovoleným můžem klidně vypustit, ten už nic nepřinese...
Do počátku přidam jeden zcela objektívní výsledek
cncforum vs gugl k 1.7.19.jpg