CNC Soustruh
jak to myslíš dál ?
ona ta nožovka ještě není v krajní poloze. ještě nemam zapojenou elektriku , tak stím nemužu hybat.ty fotky dost skreslujou.
teť je tam místa 200 mm.jak se nahodí nože tak tam bude cca 165 . univerzala je 160 a pruměr nad suportem je 200
posunout jde ale neplanuju dělat vědší průměry než tech 160. cela ta nožovka je na takove kostce a ta jde posouvat po 20 mm o tři pozice tam a spět.
ona ta nožovka ještě není v krajní poloze. ještě nemam zapojenou elektriku , tak stím nemužu hybat.ty fotky dost skreslujou.
teť je tam místa 200 mm.jak se nahodí nože tak tam bude cca 165 . univerzala je 160 a pruměr nad suportem je 200
posunout jde ale neplanuju dělat vědší průměry než tech 160. cela ta nožovka je na takove kostce a ta jde posouvat po 20 mm o tři pozice tam a spět.
Naposledy upravil(a) Kvako1 dne 14. 11. 2013, 10:51, celkem upraveno 1 x.
Jo, tak jsem to myslel, koukal jsem na tuto fotku, kde se zdá být support nadoraz a nožovka dost blízko. Takle to zní dobře, dej ňáký video, neřikej, že už občas něco nevytočiš? 

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
jak jsem psal výš, jetě to neni dodělane a netočim na tom opravdu nic
ta nožovka na te fotce neni nadoraz je tam cca ještě 4 cm . taky ta nožovka neni dodělana...
dodělávam rozvaděč a už jsou osazene motory tak stim nejde hybat pokud to nezapojim komplet elektricky.
ta elektrika mě vubec nebavi, radši dělam mechaniku
chtěl bych to dodělat do vánoc alespoň to častečně rozjet . tak snad pak něco natočím.
foto desky do rozvaděče ještě nezapojeneho, nemam aktualni fotku

dodělávam rozvaděč a už jsou osazene motory tak stim nejde hybat pokud to nezapojim komplet elektricky.
ta elektrika mě vubec nebavi, radši dělam mechaniku

chtěl bych to dodělat do vánoc alespoň to častečně rozjet . tak snad pak něco natočím.
foto desky do rozvaděče ještě nezapojeneho, nemam aktualni fotku
hoj
dneska jsem si trochu hrál a potřebuju poradit.
jde o měnič od šnajdra lexium 15 N17 a motror BSH 1,43kW. 8000ot
dneska jsem se jej snažil cileně přetížit kuli ověření vypnutí cele mašiny při poruše serva na vřetenu. šlo mi o to že pokud se přetíží servo na vřetenu , tak aby zastavili i posuny os a nedošlo ke kolizi.
přetížení se povedlo mašina zastavila, ALE:
svítí tam na displeji měniče jenom chyba f24
F24 Warning Error warning display
nic víc, takže nevím co ten motor vlastně zastavilo. jestli enkoder ,že motor nestíhal dotáčet, nebo přetížení proudu , nebo něco jiného...
celkem by mě zajímalo co jej zastavilo. motor studenej nehřeje se.
nemáte někdo skušenost z šnajdrama , radu kde hledat ?
dneska jsem si trochu hrál a potřebuju poradit.
jde o měnič od šnajdra lexium 15 N17 a motror BSH 1,43kW. 8000ot
dneska jsem se jej snažil cileně přetížit kuli ověření vypnutí cele mašiny při poruše serva na vřetenu. šlo mi o to že pokud se přetíží servo na vřetenu , tak aby zastavili i posuny os a nedošlo ke kolizi.
přetížení se povedlo mašina zastavila, ALE:
svítí tam na displeji měniče jenom chyba f24
F24 Warning Error warning display
nic víc, takže nevím co ten motor vlastně zastavilo. jestli enkoder ,že motor nestíhal dotáčet, nebo přetížení proudu , nebo něco jiného...
celkem by mě zajímalo co jej zastavilo. motor studenej nehřeje se.
nemáte někdo skušenost z šnajdrama , radu kde hledat ?
- Pepa z depa
to jo profi
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
diky kluci
, ještě je na tom mraky práce, ale už se to začína rýsovat 
hlavně jsem nadšenej jak makají ty rolety. toho kreslení a práce co stím bylo, nakonec se ale povedlo
teť se trochu peru stím servem na pohonu.
stavěl jsem to na male věci do pruměru 80mm ale pak se mi to zvrhlo
, znate to , a nekonec je to do 180.. je tam 160tka skličidlo. Budu asi muset dát silnější servo.
to 1,4kW na pruměru 100 mm veme max 3mm šponu.
skusim jej ještě poštelovat ale nevím...
neví někdo jak je to stím vykonem serv ? jde hlavně o přetížení. teť tam mám nastaveno 95% výkonu a víc než 100% tam nastavit nejde. vypína to už u odběru 4Ampery. na servu je ale Imax 17A a měnič mi dá Imax 15Ampér. Jak to je tedy stím zatížením ?
Třeba při šponě 1,5mm posun 0,1 to jde cca 1 minutu na výkon cca45% pak to pomalinku zvedá až se to ustali na cca 70% výkonu a tam se to drží.. nějak to nechapu proč.

hlavně jsem nadšenej jak makají ty rolety. toho kreslení a práce co stím bylo, nakonec se ale povedlo

teť se trochu peru stím servem na pohonu.
stavěl jsem to na male věci do pruměru 80mm ale pak se mi to zvrhlo

to 1,4kW na pruměru 100 mm veme max 3mm šponu.
skusim jej ještě poštelovat ale nevím...
neví někdo jak je to stím vykonem serv ? jde hlavně o přetížení. teť tam mám nastaveno 95% výkonu a víc než 100% tam nastavit nejde. vypína to už u odběru 4Ampery. na servu je ale Imax 17A a měnič mi dá Imax 15Ampér. Jak to je tedy stím zatížením ?
Třeba při šponě 1,5mm posun 0,1 to jde cca 1 minutu na výkon cca45% pak to pomalinku zvedá až se to ustali na cca 70% výkonu a tam se to drží.. nějak to nechapu proč.
- Oliver Rovný
Tiež nechápem, je to podivné. Keď máš predsa konštantný rezný odpor a konštantné otáčky, tak sa ti nemá prečo meniť mechanický výkon. Nie je to spôsobené postupným zahriatím vinutí a poklesom účinnosti serva??Kvako1 píše:Třeba při šponě 1,5mm posun 0,1 to jde cca 1 minutu na výkon cca45% pak to pomalinku zvedá až se to ustali na cca 70% výkonu a tam se to drží.. nějak to nechapu proč.
Inak si to fakt krásne dotiahol, radosť sledovať toto vlákno...
Moc hezká práce
Pohnul jsi s tím docela rychle ,sleduji od začátku ,protože mám sadu kleštin co těm tvým nápedně podobají...
Podívej se prosím zda jsou stejné podle rozměrů .... nevím jak se jmenují a tedy shánět k nim hřídel ....
průměr D=40mm
průměr d=32mm
závit = M32
délka L=90mm

Pohnul jsi s tím docela rychle ,sleduji od začátku ,protože mám sadu kleštin co těm tvým nápedně podobají...
Podívej se prosím zda jsou stejné podle rozměrů .... nevím jak se jmenují a tedy shánět k nim hřídel ....
průměr D=40mm
průměr d=32mm
závit = M32
délka L=90mm
možne to je že se to zahřeje. ale zatim jsem se nedostal na vic než 50 stupňu na motoru a 29 na měniči.Oliver Rovný píše:Tiež nechápem, je to podivné. Keď máš predsa konštantný rezný odpor a konštantné otáčky, tak sa ti nemá prečo meniť mechanický výkon. Nie je to spôsobené postupným zahriatím vinutí a poklesom účinnosti serva??Kvako1 píše:Třeba při šponě 1,5mm posun 0,1 to jde cca 1 minutu na výkon cca45% pak to pomalinku zvedá až se to ustali na cca 70% výkonu a tam se to drží.. nějak to nechapu proč.
Inak si to fakt krásne dotiahol, radosť sledovať toto vlákno...
u motoru je napsano že muže jit až do 110 st. a vykon začne klesat až jak je to přez těch 110 st.
budu to ještě skoušet až bude čas. všechny ty smyčky se navzájem strašně ovlivňuji.
Kleštiny vypadaji že jsou stejne. nedávno jsem je koupil na aukru. celou bednu za 2000
hřídel, vřeteno , jsem taky koupil na aukru za 300 kč, ale už je to doba

ja teť nemam moc čas ani dojít do dílny. možná zítra tak opišu to číslo z kleštin. ja mam pravě přímo vřeteno na ty kleštiny.
vtahuji se takovou trubkou ze závitem. tu bohužel nemám. ale někde mam nakres.
na kleštinách je drážka aby se neprotočili. ve vřetenu nemám kužel mk,mo atd. je tam přesně vybroušený profil na tu kleštinu pak vřeteno pokračuje pruměrem 35mm
a zvenku je camlock. až se ktomu dostanu tak vyfotím.
vtahuji se takovou trubkou ze závitem. tu bohužel nemám. ale někde mam nakres.
na kleštinách je drážka aby se neprotočili. ve vřetenu nemám kužel mk,mo atd. je tam přesně vybroušený profil na tu kleštinu pak vřeteno pokračuje pruměrem 35mm
a zvenku je camlock. až se ktomu dostanu tak vyfotím.
Ahojky
napíši něco k AC servomotorům a jejich využití jako indexovatelná vřetena s velkou přetížitelností -opravte mě pokud se mýlím :
Servo je připojováno na svůj servozesilovač ,který je konstruován a optimalizován k tomu kterému motoru kus od kusu viz. firemní řady dvojic motor+zesilovač..
(pokud není třeba programovatelný aby bylo možné připojovat celou škálu různých-k jedinému univerzálnímu druhu například cesta kterou zvolilo FESTO) .
Frekvenční měnič byť vektorový je navržen k jinému typu motoru i když se podobají třemi fázemi .
Usuzuji tedy že bude lepší si k danému motoru pořídit přesně ten typ servozesilovače k němu určený .
Pak totiž mohu využít právě té přetěžovatelnosti serv o které se zde často mluví jako o výhodě oproti krokovým motorům.
Mlčky se předpokládá že servo je právě připojeno ke svému správnému zesilovači .

napíši něco k AC servomotorům a jejich využití jako indexovatelná vřetena s velkou přetížitelností -opravte mě pokud se mýlím :
Servo je připojováno na svůj servozesilovač ,který je konstruován a optimalizován k tomu kterému motoru kus od kusu viz. firemní řady dvojic motor+zesilovač..
(pokud není třeba programovatelný aby bylo možné připojovat celou škálu různých-k jedinému univerzálnímu druhu například cesta kterou zvolilo FESTO) .
Frekvenční měnič byť vektorový je navržen k jinému typu motoru i když se podobají třemi fázemi .
Usuzuji tedy že bude lepší si k danému motoru pořídit přesně ten typ servozesilovače k němu určený .
Pak totiž mohu využít právě té přetěžovatelnosti serv o které se zde často mluví jako o výhodě oproti krokovým motorům.
Mlčky se předpokládá že servo je právě připojeno ke svému správnému zesilovači .