Uprava čínana
- Zdenek Valter
Měřlis rozsah otáček vřetene ?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
- Zdenek Valter
No a 180 lícní desku jsi tam zkoušel?mr.fahrad píše:na co bych motor zbytečně oddaloval... když univerzálce nevadí. navíc se mi vyrábí redukce na 125 ku uni ale vše se vejde. Tak nevim proč motor dávat 100 metru od těžiště a osy. \když vše může bejt hezky schované a co nejvíce v ose přenosného soustruhu

Otáčkoměr mám obědnaný. Ale převod je 1:2 takže když motor na max točí 15 tis takže na vřetenu by mohlo bejt reálně 7 tis otáček ale mám to stažené na regulaci takže si myslim že tam tedka mohu mít cca 3 až 4 tis otáček. Lícní desku zatím moc neřeším. Ale uni 125 se mi tam určo vejde. Navíc na motoru jsou 2 hliníková křidla(chrání uhlíky) obě časem příjdou pryč.
vůůůbec nic:-D triak je 12 ampéroveja ten motor má 380w takže mohl by nastat problém při takovémto reverzu v plnejch otáčkách ale vždy když reverzuji dávám otáčky na minimum takže se neděje vůbec nic. Max by mohl trpět řemínek na setrvačné síly obrobku
Tadyto nedávám jako manuál na reverzování. Spíše jako že když se to občas stane tak nic neschoří jako u originál čínana. https://www.youtube.com/watch?v=_KBphLt ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Jinak na přívodu mám 3 amperovou skleněnku. Takže když by byl eror určo odejde jako první.
Jinak na přívodu mám 3 amperovou skleněnku. Takže když by byl eror určo odejde jako první.
Otázka : Frknul by sis to i s vytočeným poťákem naplno ? Kdyby to triák přežil , neslepil by se přepínač ? Nedej Bože kdyby jsi měl v obrobku nůž .mr.fahrad píše:Tadyto nedávám jako manuál na reverzování. Spíše jako že když se to občas stane tak nic neschoří jako u originál čínana. https://www.youtube.com/watch?v=_KBphLt ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
No asi by to regulátor zvládnu i v plnejch otáčkách ale proč ho zbytečně trápit. Tím videjem jsem chtěl naznačit že kdybych se náhodou přemáčknul že se nic nestane. Na rozdíl od čínana. A já teda nejsem soustružník:-d tedka si na něj budu hrát. Ale nevim proč by si něco vypínal nedej bože reverzoval když máš nůž v řezu to by znamenalo okamžité poškození nástroje pokud se nepletu.
Regulace od 0 nejní možná .Min otáčky typuji tak na 50 až 150 . Možná by to šlo ještě o něco snížit ale myslím že o moc ne. Zatím jsem na tom nelaboroval. Až mi příjde otáčkoměr mohu přesněji laborovat a měřit. A s tim vypínačem asi máte pravdu ale zase takto je to funkční a jak sem uváděl víše. Nechtělo se mi dělat nějakou krabičku na regulátor, tak jsem použil původní a když tam byl i ten přepínač. Proč ho tam nedat. Stejnak až budu mít na soustruhu 125 uni a příjde mi otáčkoměr. Budu dělat krabičku na elektroniku a otáčkoměr a hlavně schovat motor at do něj nejdou špony.
- Zdenek Valter
Otáčkoměr - reflexní -Ti mohu půjčit jsi-li z Prahymr.fahrad píše:Regulace od 0 nejní možná .Min otáčky typuji tak na 50 až 150 . Možná by to šlo ještě o něco snížit ale myslím že o moc ne. Zatím jsem na tom nelaboroval. Až mi příjde otáčkoměr mohu přesněji laborovat a měřit. A s tim vypínačem asi máte pravdu ale zase takto je to funkční a jak sem uváděl víše. Nechtělo se mi dělat nějakou krabičku na regulátor, tak jsem použil původní a když tam byl i ten přepínač. Proč ho tam nedat. Stejnak až budu mít na soustruhu 125 uni a příjde mi otáčkoměr. Budu dělat krabičku na elektroniku a otáčkoměr a hlavně schovat motor at do něj nejdou špony.

- Zdenek Valter
Já to myslel na okamžité oměření - je to ruční měřák.mr.fahrad píše:Nn jsez z vysočiny navíc mám v plánu s halem. Ale děkuji za nabídku.