Arduino Due
vesprávci se jeví jsko arduino due program port, nebo arduino due port pokud jej mám v native usb portu. Když jsem násilím přeinstaloval na serial port tak mi to padalo do modré smrti, u native portu.
Tak nějak jsem nikde nepobral přes který port by to mělo být připojeno, myslím, že přes program port.
Když jej připojím přes coolterm tak se spojí ale nekomunikuje a neodpovídá na příkazy, tak jak je psáno v manuálu. A je to stejné i v práci na sedmách i doma na osmách.
Tak nějak jsem nikde nepobral přes který port by to mělo být připojeno, myslím, že přes program port.
Když jej připojím přes coolterm tak se spojí ale nekomunikuje a neodpovídá na příkazy, tak jak je psáno v manuálu. A je to stejné i v práci na sedmách i doma na osmách.
tak to jsem rád a gratuluji, u mne nic, tak snad u Tebe bdou výsledky lepší. Moje postřehy jsou takové, že se firmw. TinyG měl asi fleshnout přes avrdude a k tomu je zapotřebí druhé arduino jako programátor, což já nemám, tak asi objednám, uno nano stojí nějaké dvě kilča. Toď u mne co jsem pobral z překladu, ale možná se mýlím, protože flash přes bossac se tváří jako že ano, ale nakonec nemám žádnou komunikaci se softem, ani chilipeppr ani tgfx, pouze se připojím.
Tak Perun s Vámi

Tak Perun s Vámi

A tohle ti nepomůže : http://arduino.cc/en/Guide/ArduinoDue" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdravím
tak jsem dnes znovu v práci zkoušel Due. Znovu jsem jej flashnul na tinyg edge 037.03 default.
No a v Chilipeppr jsem konečně dospěl k ůspěchu a pohnul jsem jakoby s osami. Teď jsem ale tak zmatený, včem byl problém, že budu muset si dát cigárko kafe a popřemýšlet co proč a jak jsem udělal. Bohužel mi v práci nejde tgfx tak no nevyzkouším, ale doma ano. teď zase ještě přijít jak nastavit osy a jiné nesmysly, aby to třeba jelo podle mého stroje. Jako by. No ale edge 037.03 je ůdajně zastaralý, tak nevím proč mi nejdou ty novější, nebo jsem to zadupával v portech no já nevím, jak jsem psal, jsem teď z toho vcelku zmatený a v hlavě mám milióny Comxxxxxx
Perun

tak jsem dnes znovu v práci zkoušel Due. Znovu jsem jej flashnul na tinyg edge 037.03 default.
No a v Chilipeppr jsem konečně dospěl k ůspěchu a pohnul jsem jakoby s osami. Teď jsem ale tak zmatený, včem byl problém, že budu muset si dát cigárko kafe a popřemýšlet co proč a jak jsem udělal. Bohužel mi v práci nejde tgfx tak no nevyzkouším, ale doma ano. teď zase ještě přijít jak nastavit osy a jiné nesmysly, aby to třeba jelo podle mého stroje. Jako by. No ale edge 037.03 je ůdajně zastaralý, tak nevím proč mi nejdou ty novější, nebo jsem to zadupával v portech no já nevím, jak jsem psal, jsem teď z toho vcelku zmatený a v hlavě mám milióny Comxxxxxx

Perun

Zdravím
tak se mnou pěkně komunikuje i Coolterm, kde jsem se učil nastavovat motory a osy. Velmi jednoduché a přehledné, jen když člověk ví o co zrovna jde.
A proto jsem opět tady
[xam] x axis mode 1 [standard]
[xvm] x velocity maximum 500.000 mm/min
[xfr] x feedrate maximum 2100.000 mm/min
[xtn] x travel minimum -220.000 mm
[xtm] x travel maximum 220.000 mm
[xjm] x jerk maximum 20 mm/min^3 * 1 million
[xjh] x jerk homing 20 mm/min^3 * 1 million
[xjd] x junction deviation 0.0500 mm (larger is faster)
[xsn] x switch min 0 [0=off,1=homing,2=limit,3=limit+homing]
[xsx] x switch max 0 [0=off,1=homing,2=limit,3=limit+homing]
[xsv] x search velocity 500.000 mm/min
[xlv] x latch velocity 100.000 mm/min
[xlb] x latch backoff 2.000 mm
[xzb] x zero backoff 1.000 mm
výpis nastavení osy X,
pochopil jsem ?
velicity = zryclení
feedrate = max rychlost osy
travel max a min = rozjezdy osy od nuly
jerk = zatím nevím
junction dev. = zatím nevím
swith min max = nastavení 0,1,2,3 je mi jasné, ale proč min a max, myslím si, že je to: pokud nastavím swith min tak při hledání čidla či spínače pojede osa směrem do mínusu, při svith max do plusu. potřebuji potvrdit nebo vyvrátit.
search vel. = rychlost najetí na swith
lath vel. = rychlost odjetí ze swithe
lath back = nevím, myslím že je to max odjetí při odjíždění ze swithe
zero backof = nevím, myslím, že je to vzdálenost swithe od nuly
Pokud by jste někdo věděli mi vyvrátit či potvrdit mé tvrzení(jako, že se tady určitě někdo najde), budu vděčný a předem děkuji.
Jak by řekl jeden můj známý "kde se to rozměňuje?"
Perun s Vámi

tak se mnou pěkně komunikuje i Coolterm, kde jsem se učil nastavovat motory a osy. Velmi jednoduché a přehledné, jen když člověk ví o co zrovna jde.
A proto jsem opět tady

[xam] x axis mode 1 [standard]
[xvm] x velocity maximum 500.000 mm/min
[xfr] x feedrate maximum 2100.000 mm/min
[xtn] x travel minimum -220.000 mm
[xtm] x travel maximum 220.000 mm
[xjm] x jerk maximum 20 mm/min^3 * 1 million
[xjh] x jerk homing 20 mm/min^3 * 1 million
[xjd] x junction deviation 0.0500 mm (larger is faster)
[xsn] x switch min 0 [0=off,1=homing,2=limit,3=limit+homing]
[xsx] x switch max 0 [0=off,1=homing,2=limit,3=limit+homing]
[xsv] x search velocity 500.000 mm/min
[xlv] x latch velocity 100.000 mm/min
[xlb] x latch backoff 2.000 mm
[xzb] x zero backoff 1.000 mm
výpis nastavení osy X,
pochopil jsem ?
velicity = zryclení
feedrate = max rychlost osy
travel max a min = rozjezdy osy od nuly
jerk = zatím nevím
junction dev. = zatím nevím
swith min max = nastavení 0,1,2,3 je mi jasné, ale proč min a max, myslím si, že je to: pokud nastavím swith min tak při hledání čidla či spínače pojede osa směrem do mínusu, při svith max do plusu. potřebuji potvrdit nebo vyvrátit.
search vel. = rychlost najetí na swith
lath vel. = rychlost odjetí ze swithe
lath back = nevím, myslím že je to max odjetí při odjíždění ze swithe
zero backof = nevím, myslím, že je to vzdálenost swithe od nuly
Pokud by jste někdo věděli mi vyvrátit či potvrdit mé tvrzení(jako, že se tady určitě někdo najde), budu vděčný a předem děkuji.
Jak by řekl jeden můj známý "kde se to rozměňuje?"

Perun s Vámi

Ještě jeden postřeh
napojil jsem se opět úspěšně na chilipeppr, zkontroloval jsem nastavení, vše v poho, akorát teda když jsem zadal g0 x230 tak si to jelo klidně na x230 i když mám nastaveno max 220mm. no vem to čert zkouším to. Ale druhá a taky dosti zásadní věc, zadal jsem nějaký g kód a spustil mašinu(jako
). vše jede v pohodě, ale nejde to zastavit, ani stop, ani reset no nic, stále to jede. Jediná možnost je odpojit port.
napojil jsem se opět úspěšně na chilipeppr, zkontroloval jsem nastavení, vše v poho, akorát teda když jsem zadal g0 x230 tak si to jelo klidně na x230 i když mám nastaveno max 220mm. no vem to čert zkouším to. Ale druhá a taky dosti zásadní věc, zadal jsem nějaký g kód a spustil mašinu(jako

Tak to já se nedostal ani ke flash. Atmel studio na win 8.1 64bit mi nic nenajde i když port je nainstalován. Mám takové tušení jestli se to u něj nedělá přes AVR programmer (asi bych u něj musel stáhnout 5v na 3v4.Connect a 10uF (micro Farad) capacitor between the GND and RESET pin. )
http://arduino.cc/en/Hacking/Upgrading16U2Due" onclick="window.open(this.href);return false;
Arduino 1.5.8 mi jede jen nemám soubor ke flash s koncovkou bin to nebere a nevím kde sehnat soubor pro Arduino 1.5.8.
Čím to nakonec flešujes a jaké usb používáš.
http://arduino.cc/en/Hacking/Upgrading16U2Due" onclick="window.open(this.href);return false;
Arduino 1.5.8 mi jede jen nemám soubor ke flash s koncovkou bin to nebere a nevím kde sehnat soubor pro Arduino 1.5.8.
Čím to nakonec flešujes a jaké usb používáš.
Flash dělám podle tohoto v příkazovém řádku, přes bossac.exe a native port, to atmel studio už jsem vypral do ři..
https://github.com/synthetos/g2/wiki/Fl ... th-Windows" onclick="window.open(this.href);return false; krok 3.
kompilaci v Linuxu
https://github.com/synthetos/g2/wiki/Co ... -and-OS-X-(using-the-command-line" onclick="window.open(this.href);return false;)
akorád při tom flashi mám pocit, musím zmáčknout erase a reset na 5 vteřin.
Jo a ta kompilace 037 nebo co tam mám nejede na tgfx, tak budu flashovat poslední co jsem nakompiloval sám v linuxu, no uvidíme co dál.
https://github.com/synthetos/g2/wiki/Fl ... th-Windows" onclick="window.open(this.href);return false; krok 3.
kompilaci v Linuxu
https://github.com/synthetos/g2/wiki/Co ... -and-OS-X-(using-the-command-line" onclick="window.open(this.href);return false;)
akorád při tom flashi mám pocit, musím zmáčknout erase a reset na 5 vteřin.
Jo a ta kompilace 037 nebo co tam mám nejede na tgfx, tak budu flashovat poslední co jsem nakompiloval sám v linuxu, no uvidíme co dál.
Tak jsem to přeflashnul.
Do TgFx jsem se připojil, ale vyhodilo mi to nějakou varovnou hlášku, asi nastavení, to se pořeší.
Tak tedy
Stáhnul jsem z Github poslední TinyG masters
nakompiloval a flashnul podle výše daného příspěvku. Po Flashy jse i objevil nový hardware a to hned dva porty TinyG v2.
Stáhnul jsem TinyG V2.inf soubor, přidám do přílohy, přejmenovat na .inf. Bude to řvát že je nepodepsaný, ale jako admin jsem neměl problém (Win8).
potom máme dva prty com Dat a Control
Pro Coolterm a Chili a tgfx je to control chanel Comx
Více už je na Laborování, musím sehnat ten KK motor, bo jsem nic nevyhrabal a nechce se mi rozdělávat tiskárna, sice ji mám, ale byl bych zasratý jako prasa, už jsem to jednou dělal a díky nechci. (Nechce někdo darovat něco na výzkum za poštu?
)
Tak asi Tak
Do TgFx jsem se připojil, ale vyhodilo mi to nějakou varovnou hlášku, asi nastavení, to se pořeší.
Tak tedy
Stáhnul jsem z Github poslední TinyG masters
nakompiloval a flashnul podle výše daného příspěvku. Po Flashy jse i objevil nový hardware a to hned dva porty TinyG v2.
Stáhnul jsem TinyG V2.inf soubor, přidám do přílohy, přejmenovat na .inf. Bude to řvát že je nepodepsaný, ale jako admin jsem neměl problém (Win8).
potom máme dva prty com Dat a Control
Pro Coolterm a Chili a tgfx je to control chanel Comx
Více už je na Laborování, musím sehnat ten KK motor, bo jsem nic nevyhrabal a nechce se mi rozdělávat tiskárna, sice ji mám, ale byl bych zasratý jako prasa, už jsem to jednou dělal a díky nechci. (Nechce někdo darovat něco na výzkum za poštu?

Tak asi Tak
- Přílohy
-
- TinyGv2.txt
- (2.16 KiB) Staženo 372 x
Jo jo s tím příkazovým řádkem to půjde asi nejlépe, ale já končím na tom kde má být uložen ten bin soubor ono mi ho to pořád nenachází.
tak flash už asi jede write i werifi, ale dal jsem tam tu 37
tak flash už asi jede write i werifi, ale dal jsem tam tu 37
Naposledy upravil(a) Root dne 23. 1. 2015, 5:16, celkem upraveno 3 x.
no teď nevím kam jsi se dostal, pokud jsi tedy kompiloval v Linuxu, a kompilace proběhla ok, tak by měl být v adresáři src/bin/gShield/gShield_flash.bin
od tam tud jsem si ho nakopíroval na disk D:\arduino\
No a potom je to v CMD ve windows asi takto:
bossac.exe --port=COM6 -e -w -v -b D:\arduino\gShield.bin -R (jasně, že ComX a cesta k souboru bude u tebe jiná)
No pak nevím jestli se arduino resetuje samo, myslím, že ano nebo tl. reset a objeví se nový Hardware.
od tam tud jsem si ho nakopíroval na disk D:\arduino\
No a potom je to v CMD ve windows asi takto:
bossac.exe --port=COM6 -e -w -v -b D:\arduino\gShield.bin -R (jasně, že ComX a cesta k souboru bude u tebe jiná)
No pak nevím jestli se arduino resetuje samo, myslím, že ano nebo tl. reset a objeví se nový Hardware.
No, ale teď jsem narazil na jeden zásadní problém.
Ač hledám jak hledám, nemohu dohledat nastavení Pinů, enable, dir, step, limity, e-stop atd.
Pokud by někdo věděl kde ten obrázek leží, byl bych vděčný, kdekoli hledám je jen obr. přímo desky Gshield nebo TinyG2, ale čísla pinů, nikde.
Diky
Ač hledám jak hledám, nemohu dohledat nastavení Pinů, enable, dir, step, limity, e-stop atd.
Pokud by někdo věděl kde ten obrázek leží, byl bych vděčný, kdekoli hledám je jen obr. přímo desky Gshield nebo TinyG2, ale čísla pinů, nikde.
Diky