Starší motorku rok cca 20-50 na přestavbu
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
a co to bude?lubos píše:Tak pokud vše klapne tak v pondělí bude stroj na přestavbu doma
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
takto jsem zvědav jak tohle dopadne , teda né že bych ti nevěřil , blázen jsi dost velký , ale kam nacpeš baterky ? já bych rozpůlil nádrž a nacpal to do ní ,taky je výhoda že to má šlapky tak až to klekne takto došlapeš 

výhoda motokola je taková že když to má šlapky je tam motor jen pomocný a v podstatě na to nepotřebuješ papíry.
Ano baterie dám do nádrže. Původný nádrž ale kuchat nebudu ale udělám laminátovou kopii. Vše chci dělat tak aby byl proces vratný ( pokud to půjde) a zároven byla zachována trář stroje. Možná zvětším původní olejovou nádrž a baterie dám do ní, uvidím kolik budu chtít mít dojezd. Hlavně mě to donutí dodělat nějakou mojí frézku abych to měl na čem bastlit
. Uvažuju že bych možná zkusil i motor v kole ale trochu jinak než ho dělají všichni tak uvidíme jestli bude moje myšlenka vůbec vyrobitelná. Nejdřív musím dát dohromady kola a tak první věc kterou by někdo věděl kam na nějké pěkné pneu, ideálně s bílým pruhem 
Ano baterie dám do nádrže. Původný nádrž ale kuchat nebudu ale udělám laminátovou kopii. Vše chci dělat tak aby byl proces vratný ( pokud to půjde) a zároven byla zachována trář stroje. Možná zvětším původní olejovou nádrž a baterie dám do ní, uvidím kolik budu chtít mít dojezd. Hlavně mě to donutí dodělat nějakou mojí frézku abych to měl na čem bastlit

XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
- Kilovolt
- Sponzor fora
Ještě podotek-abys na to nemusel mít papíry, tak ten motorek nesmí fungovat bez šlapání. A tuším by neměl bejt silnější, než 250W, ale to nevím jistě.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Moped, nepodléhající registraci je jakékoliv jednostopé motorové vozidlo s obsahem válců do 50ccm A rychlostí maximální rychlostí nepřevyšující 45km/h.Kilovolt píše:Ještě podotek-abys na to nemusel mít papíry, tak ten motorek nesmí fungovat bez šlapání. A tuším by neměl bejt silnější, než 250W, ale to nevím jistě.
Ne, motokolo není moped to je velký rozdíl. Pokud tam jsou šlapky tak je to jiná liga. Navíc se běžně prodávají motokola a rozhodně nemají 250W ( mluvím o spalovacíh). Jde o to že moped musí mít značky moto kolo ne.
IQ156
IQ156
- Francotirador
lubos píše:Snad to nezakřiknu ale když to klapne tak bude toto.
Je na světě / papíře nějaká grafická představa, jak bude výsledek vypadat, nebo vše bude vznikat za pochodu?
Co tam bude implementováno místo původního motoru? Bez něj tj. s dírou pod nádrží to bude vypadat dost nevyváženě. Zakomponovat elektromotor do originálního kartéru a zanechat funkční převodovku již jaksi vratný proces není a motoru by byla nejspíš škoda (jestli není úplně vylágrovaný).
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Až bude v uklizené dílně začnu něco malovat. Původní nádrž sundám a místo ní dám její laminátovou kopii ve které budou baterie, nebo budou baterie v atrapě kulaté nádrže na olej ( nebo co je to kulaté pod sedle) ,kterou taky udělám jinou o větším průměru. Poukud to umí řadit bude řazení ponecháno a z motoru bude vyjmutá klikovka a místo ní se dá motor tedy proces zcela vratný. Ono škoda neškoda dát to dohromady v původním stavu by možná šlo ale to neni můj cíl. Navíc jsem nic jiného za tyhle prachy nesehnal a podobný stoj
http://motorky.bazos.cz/inzerat/5332118 ... o-AGON.php" onclick="window.open(this.href);return false;
o dost mín kompletní nabízí pán za 20 litrů ( koupil ho ne bo se snažil prodat na aukru před 2 lety a výsledek dražby byl 8500Kč )
Jedno pěkný NSUčko mi uniklo za 18 pán říkal když jsem mu volal že už je pryč že o to není zájem. Takže ono je to těžké. Nechci něco bastlit od začáku nejsem výrobce kol ani motorek ani na to nemám čas, ono udělat tohle mi veme dost času i tak.
http://motorky.bazos.cz/inzerat/5332118 ... o-AGON.php" onclick="window.open(this.href);return false;
o dost mín kompletní nabízí pán za 20 litrů ( koupil ho ne bo se snažil prodat na aukru před 2 lety a výsledek dražby byl 8500Kč )
Jedno pěkný NSUčko mi uniklo za 18 pán říkal když jsem mu volal že už je pryč že o to není zájem. Takže ono je to těžké. Nechci něco bastlit od začáku nejsem výrobce kol ani motorek ani na to nemám čas, ono udělat tohle mi veme dost času i tak.
IQ156
IQ156
- Francotirador
Tahle cesta se mi líbí - se těším na reportáž ze stavby.lubos píše:...Poukud to umí řadit bude řazení ponecháno a z motoru bude vyjmutá klikovka a místo ní se dá motor tedy proces zcela vratný...
Převodovku by to mělo mít 3 stupňovou http://www.eurooldtimers.com/cze/galeri ... on-98.html" onclick="window.open(this.href);return false;
PS. Ta olejová nádrž zřejmě nebude na olej, ale kastlík na nářadí.
http://sumpersky.rej.cz/fotky/2013/foto ... ykly_1.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N