milan584 píše:fofo píše:V Casom prides na to, ze s velkym strojom, male veci spravis, ale s malym strojom, velke veci nespravis. Kto nezazil, nepochopi.
Můžeš se s tím navšechnovhodným

SUI předvést - třeba by mě zajímalo, jak bys na tom vyráběl takový triviální

dílec jako je tohle
http://exportcontrols.info/images/piffl_preform.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Nikdy som netvrdil ze SUI je " na vsechno vhodny" , ale je to vseobecne asi najvsestranejsia konvencna masina ktora sa da u nas zohnat a rozhodne stoji zato ju vlastnit (osobna skusenost). A tiez som zacinal na kolovratku!
K tomu vykresu. Do 200vky univerzalky upnem 80tku preistotu prekontrolujem idikatorom, a takisto poredukujem morse kuzele na maly otocny hrot. Do nozovky dam malinky noz podla potreby. Vsetko sa da len treba chciet. Take malinke veci nerobim nejak casto. Obcas je treba spravit aj nejaku mini drobnost to priznavam a zatial som si vzdy nejako pomohol. Zaujimalo by ma naco sluzi ten hlinikovy vyrobok s tak tenkou stenou. Ved to musis davat sakra bacha nielen pri sustruzeni, ale aj manipulacii aby sa tomu neublizil. Na to by som nemal nervy.
Horsie je ked je nejaka suciastka taka velka, ze mi tam vlezie len tak, tak, pripadne sa tam nezmesti vobec. Mojou najvacsou bolestou je pre mna nedostacujuci prechod vretenom ( 56mm )

Ten ma vo vela veciach obmedzuje, resp. mi poriadne komplikuje zivot. Castejsie totiz opravujem, alebo upravujem nejaku suciastku. Ak nieco vyrabam, tak v drvivej vacsine je to bud nejaky pripravok na demontovanie, alebo upravu nejakej suciastky (stahovak, fixacny pripravok a pod.), alebo vyrabam napr. nove puzdro, cap, vymedzovaciu podlozku a pod.