Akcie - předběžný zájem

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
Francotirador

10. 11. 2016, 1:40

martasg1,
https://webtrh.cz/162183-hledali-invest ... nika-realu" onclick="window.open(this.href);return false;, https://webtrh.cz/162145-hledam-investo ... rotechnice" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak to tenkrát dopadlo?
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
pavlaxy

10. 11. 2016, 1:47

Uvedu zde historku z dávné minulosti o známé firmě na šicí stroje LADA ...
Ta vznikla také jako A.S. ,kdy se dvacetsedm akcionářů-zaměstnanců rozhodlo podnikat v novém státě ČSR .
Pan Masaryk tehdy vyzýval čechy z rozpadlého rakousko-uherska aby přišli budovat nový stát .
Můj dědeček se svými rodiči a další podobní vlastenci naložili ve Vídni svoje stroje na vlak a jeli ...
Do firmy investovali vše co měli a ta fungovala -jak jistě víte .
Vyráběla velice kvalitní výrobky -třeba je máte dodnes doma .
Ale našlo se pár akcionářů ,kterým se podařilo takzvané nepřátelské převzetí firmy ,
kdy byl navýšen kapitál firmy a ze zakládajících majitelů a pracovníků se stali jen zaměstnanci .
Jejich práci a um i přivlastnil někdo jiný .
I tak budu mít zájem o jedinou akcii :lol: :twisted: :mrgreen:
elbarto

10. 11. 2016, 2:10

... nevim zda je zajimava a pro tebe prinosna diskuze, kdyz si tady z tebe kazdy druhy clovek dela srandu. Vyjimky co z tebe legraci nemaji, stale cekaji na odpovedi, prijde mi to spis jako mlzeni. Dotazy jsou uplne jasne: ICO, DICO, sidlo firmy, prostory, aktiva, pasiva, soucasna produkce, atd. proste nejaka fakta. Zatim to pusobi spis jako investicni nabidky do Afriky, kterymi byla sveho casu CR zaplavena.
martasg1
Sponzor fora

10. 11. 2016, 2:28

Francotirador píše:martasg1,
https://webtrh.cz/162183-hledali-invest ... nika-realu" onclick="window.open(this.href);return false;, https://webtrh.cz/162145-hledam-investo ... rotechnice" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak to tenkrát dopadlo?
Na webtrhu nikdo nereagoval.
Posléze na aaa poptávka jsem mluvil se třemi investory.
Dva nabídly nebankovní půjčky a jeden mi sdělil že pro něho je 100% za rok málo pro tak malou investici.

Dopadlo to tak, že jsem si vzal úvěr 150 tisíc a nakupoval jsem materiál v ČR a na Slovensku.
V tom mém objemu to nebyl zase takový rozdíl v ceně.
Koupil jsem dva profi stroje za hubičku oproti skutečné ceně a vyčistil si je.
Prodával jsem polotovary i vyráběl hotové DPS.
Prodej materiálu byl v celku zajímavý, výroba nikoliv - spíše koníček.

Jmenuji zákazníky: ČD Cargo Ustí nad Labem, Fakulta EL. Univerzita Bánská v Ostravě, jeden člen tady z fora :) a mnoho dalších a dalších.

Od roku 2011 do roku 2015 jsem vyrobil 300kusů plošných spojů různé motivy.
Jednostranné, oboustranné bez prokovů.
Zákazníci si pochvalovali kvalitu, ale problém byl spíše časově stíhat při práci.
Na to aby mě to uživilo to nebylo.

Dovedl jsem svoji technologii v domácích podmínkách na maximum.
Byl jsem před krokem jít do toho oficiálně a založit firmu.
Dělal jsem kalkulaci na nákup prokovovací linky - 200 tisíc. včetně chemie, ale do toho jsem nakonec nešel.
Narazil jsem na potřebu splňovat mnoho chemických a ekologických záležitostí a v konečném důsledku by se mi to nezaplatilo.

Prodal jsem tedy výhodně stroje do Holandska do společnosti která vyrábí komponenty i do satelitů což mě docela potěšilo :)

Tím jsem v roce 2015 ukončil výrobu plošných spojů a vývoj elektroniky.
Jsem spokojený - získal jsem mnoho cenných zkušeností jak z výroby a pájení DPS tak z obchodování a komunikace se zákazníky.

Tato činnost mě bědem těch pěti let dovedla k obráběčské firmě. Protože jsem měl potřebu vlastnit CNC pro výrobu plošných spojů.

Ale pozor! :) Nikdo mi nezakázal výrobu plošných spojů znovu rozjet už třeba se všema legislativníma náležitostma ;-) ale chtělo by to také investici kolem dvou milonů, možná více.

Prostě u všeho člověk dneska naráží na chybějící finance v řádech milionů.
Přílohy
Profi švýcarský laminátor Bungard - pořizovačka 250 tisíc.
Profi švýcarský laminátor Bungard - pořizovačka 250 tisíc.
Profi švýcarská kartáčovačka Bungard - pořizovačka 380 tisíc.
Profi švýcarská kartáčovačka Bungard - pořizovačka 380 tisíc.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2016, 2:47

300 spoju nebo 300 000 spoju?
nemas tam chybu?

300 spoju v tomhle case jsem mozna vyrobil i ja pro svou osobni potrebu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
pavlaxy

10. 11. 2016, 2:53

V devadesátých letech jsem měla možnost rozjet výrobu lithiových primárních článků ...
Měla jsem na to vyjednaný úvěr 10M u banky ...
Vše bylo vyřízeno atd. -jen to spustit ...
Měli jsme s bratrancem závěrečnou poradu ,kde jsme znova probírali vše co s projektem souviselo ...
Nakonec rozhodla zdánlivá maličkost která ten projekt stopla .
Celé jsme to zastavili a tratili jen po dvaceti tisících :D
Vstoupila do toho princezna Diana :shock:
Bylo prosazeno omezení protipěchotních min .
Ta výroba s tím souvisela .
Koupil to pak Saft a celou linku sešrotoval .
martasg1
Sponzor fora

10. 11. 2016, 2:55

elbarto píše:... nevim zda je zajimava a pro tebe prinosna diskuze, kdyz si tady z tebe kazdy druhy clovek dela srandu. Vyjimky co z tebe legraci nemaji, stale cekaji na odpovedi, prijde mi to spis jako mlzeni. Dotazy jsou uplne jasne: ICO, DICO, sidlo firmy, prostory, aktiva, pasiva, soucasna produkce, atd. proste nejaka fakta. Zatim to pusobi spis jako investicni nabidky do Afriky, kterymi byla sveho casu CR zaplavena.
Z pohledu udělat si názor, vyslechnout si příběhy atd. je důležitá každá další diskuze tady i jinde. Proto diskuzní fora jsou a proto je čtu a diskutuju.
Budu raději na začátku mnoha lidem k smíchu než abych já plakal při chybě kterou bych udělal.
Jak jsem psal, mojí odpovědí bude PDF které přirpravím.

Přehodnotím také zda je opravdu a.s. správnou volbou.

Toto je prostě předběžná diskuze a vlákno jsem nějak musel uvést zajímavě, proto jsem to specifikoval jako předběžný prodej.
Třeba se objeví zajímavý investor ;-)

Důležité rozhodnutí, setkání a změny v životě a podnikání co jsem já prožil tak byly většinou inicovány nečekaně a na místech a od lidí které bych vůbec nikdy nečekal :)
Tak proč nezačít třeba tady na foru? :wink:
martasg1
Sponzor fora

10. 11. 2016, 2:57

robokop píše:300 spoju nebo 300 000 spoju?
nemas tam chybu?

300 spoju v tomhle case jsem mozna vyrobil i ja pro svou osobni potrebu
300 prototypů, jednalo se o prototypovou výrobu.
V sériové výrobě se nedá konkurovat výrobním linkám.
To samé jako v CNC výrobě.

Mě se teda zdá dost vyrobit tolik různých plošných spojů po práci na vedlejšák :)
Kdyby to byla hlavní činnost tak je to objem třeba za čtvrtletí, mě to holt trvalo i s přípravou technologí čtyři roky.
Ale věnoval jsem se už i CNC obrábění a přestavbám, vývoji elektroniky atd.
Nebyla to má obživa a někdy rozhoduje kvalita a né kvantita! ;-)
Naposledy upravil(a) martasg1 dne 10. 11. 2016, 3:01, celkem upraveno 1 x.
chb

10. 11. 2016, 3:00

asi to i myslíš vážně, nicméně to pořád nedává smysl

z odkazu ( Podnikám jako živnostník v oboru výroba v elektrotechnice. Zatím velice úspěšně v objemu možném pro živnostníka.)
živnostník co úspěšně podniká si nemusí pujčovat 150 tis.

stejně tak zakládat A.S. s holou prdelí = dostat do spolku hromadu lidí co do toho budou moci mluvit je nereálné, to si brzo nabiješ hubu.

Pokud máš co "prodat", tak se k tomu zavři na 5 let do dílny jako FO a udělej z toho postupně Firmu - svojí firmu, kde budeš jediný majitel, jediný kdo rozhoduje co a jak bude dál.

PS - z odkazu - ten má datum - rok 2011 - a píšeš že úspěšně podnikáš
a o pár příspěvků výše uvádíš ... Od roku 2011 do roku 2015 jsem vyrobil 300kusů plošných spojů různé motivy.
takže to "úspěšně" se netýká asi těch plošňáků

sundej ty růžové brýle ... cokoliv si zkalkuluješ - vynásob dvěma, cokoliv časově naplánuješ tak také násob dvakrát a cokoliv ti někdo slíbí pro změnu poděl dvěma ... :-)
Naposledy upravil(a) chb dne 10. 11. 2016, 3:10, celkem upraveno 1 x.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
vvitty

10. 11. 2016, 3:08

martasg1 píše: 300 prototypů, jednalo se o prototypovou výrobu.
Mě se teda zdá dost vyrobit tolik různých plošných spojů po práci na vedlejšák :)
Prototypovou vyrobu vcetne navrhu desky nebo prototypovou vyrobu PCB z dodanych podkladu? :)
martasg1
Sponzor fora

10. 11. 2016, 3:11

chb píše: Pokud máš co "prodat", tak se k tomu zavři na 5 let do dílny jako FO a udělej z toho postupně Firmu - svojí firmu, kde budeš jediný majitel, jediný kdo rozhoduje co a jak bude dál.
To dělám teď cca půl roku, takový je plán nyní a věřím že do pěti let dojdu ke kapitálu dva miliony a zakoupím jeden nový stroj na leasing :)

S myšlenkou a.s. tzn. do pěti let firma střední velikosti jsem si začal pohrávat nedávno.
O a.s. jsem však uvažoval již před několika lety v oboru IT ve kterém jsem zaměstnaný.
Nedá se říci že to je v porovnání s.r.o. lepší nebo horší... je to prostě jiné, větší a dynamičtější.

Vy to posuzujete prostě z pohledu FO nebo vlastníka s.r.o. Já na to hledím z pohledu dosažení něčeho co si stanovíte.
Nikod neřiká že v té a.s. musím zemřít.
Když by to bylo nezbytné dají se akcie prodat a o peníze nepřijdu - o zkušenosti mě už vůbec nikdo nepřipraví.
Teoreticky může vstoupit kterákoliv s.r.o. jako akcionář se domnívám.
martasg1
Sponzor fora

10. 11. 2016, 3:15

vvitty píše:
martasg1 píše: 300 prototypů, jednalo se o prototypovou výrobu.
Prototypovou vyrobu vcetne navrhu desky nebo prototypovou vyrobu PCB z dodanych podkladu? :)
To bylo různé, někdo si dodal hotový motiv a někomu jsem navrhoval komplet DPS.
Naučil jsem se kompletně Eagl a výstupy pro osvitku.

Jde spíš o to, že jsem byl rád za každou zakázku - ono toho moc bez prokovů v ČR není.
Měl jsem inzerci v A-Rádiu a ta mě nejvíce zklamala.
Nejlépe fungovalo Aukro a fora.

Tich pěti let v tomto oboru nelituju - získal jsem také nové přátele.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2016, 3:47

martasg1 píše:
Engineer píše:Těch otázek by se asi našlo víc, nicméně abys podpořil serioznost svého projektu tak bys mohl aspoň na něco z toho výše napsaného odpovědět. :wink:
Ahoj, částečně máš pravdu, ale opravdu jen částečně.

Vše zpracuju a odprezentuju, ale udělám to koplet zvlášť v PDF to bude rozuměnjší.
No já si částečně myslím, že na presentaci "sere pes" :) ... tu si nech pro banky a soukromý investory (lichváře), popř. do pořadu den D jestli to ještě funguje.... nám tady bude stačit pár stručných odpovědí na položené otázky.
Nicméně na rozdíl od Tebe si myslím, že nemám pravdu jen částečně, asi budeš naštvanej .... ale zatím působíš opravdu dojmem toho "dopisu z Afriky".
Jak píšou kolegové spolek více lidí v podnikání je přímá cesta do průseru a věř tomu, že už jsem si to taky zkusil.
DwPetr

10. 11. 2016, 5:29

Já se nesměju, vím jaký to je chtít něco vybudovat, bez podpory, zato s jistotou, že stát jen čeká aby podojil co jde. Osobně než se o firmu s někým dělit,tak to radši zabalím. Přirovnal bych to k pronájmu třeba dílny, udělej tam nový podlahy, okna, vrata, is, nebo přines svoje myšlenky, vědět jak, a přitom čekej, že tě z toho nájmu někdo nevyhodí, a z té firmy nepožije někdo tvoje zásluhy a tebe odsune. Jediná cesta je mít absolutní rozhodovací práva, jinak to nemá smysl.

Je totiž utopie myslet si, že je v zájmu akcionářů aby firma prosperovala. Prdlajs, jedinej zájem jsou prachy, a hned jak je nekdo ucejtí tak je bude chtít servat i přes mrtvoly. Nemusíme chodit daleko, celý hospodářství týhle země je v háji přesně podle toho modelu. Kolik tu máme vytunelovanejch fabrik, který by dodnes jely.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
prichy

10. 11. 2016, 6:10

martasg1: Už dva společníci jsou problém.
Prichy
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“