Josef píše:martasg1 píše:Mě by stačilo kdyby mi stát dal úlevu na daních na první 2 roky

jako to dělá zahraničním investorům co sem přijdou koupit nebo postavit fabriky
To je další nespravedlnost!!!
Někde na Seznamu jsem četl příspěvek od Klause ml. o tom, že Bosch má dostat 500 mega na vytvoření cca 550 prac míst někde v jihočeském kraji, kde je malá nezaměstnanost. Na pracáku jsou vonlá místa, která nedokážou obsadit žadateli. Přitom ta firma má roční obrat (celosvětový), jako je státní rozpočet ČR. Tedy jedno místo je dotováno státem ve výši skoro jeden mega! Co když si firma "doveze" prac. sílu např. z Ukrajiny. Jaký to bude přínos pro stát? Jen to, že jim to prostě zaplatíme. Po skončení dotace asi odtáhnou. Prostě, socani vědí, co s našich daní financovat.... Kdyby nám je nechali, tak to utratíme jim nevhodným způsobem.
Tak to mohu potvrdit, že to není fáma:
1. jsem to četl také
2. můj bratr pracuje ve jmenovaném podniku v Českých Budějovicích
3. už před rokem mi říkal, že nemají pracovní síly (a to si ještě na tom pěkně vydělávají externí personalistický mafie které patří vedení tohoto podniku)
4. v srpnu mu přidělily kolegu rumuna se kterým se nelze domluvit česky (stěžovcal si mi několikrát do telefonu že je to uplnej blbec a že ho musí hlídat aby neměli průser oba dva)
5. jmenovaný podnik lže klientele - konkrétně BMW o tom jací lidé pracují na výrobě elektronických součástek do luxusních vozů X5 (poslechl jsem si zajímavou historku z kontroly při výrobě, jak převlíkali barevná trička nekmenovým zaměstnancům aby kontrola z BMW nepoznala že na výrobku nepracují kmenoví... paráda

čecháček si poradí - vyzraje i na Němce

)
Super stát...
A to si ještě teď čtu tohle:
https://www.novinky.cz/ekonomika/422093 ... ospod.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Krásně tady podporujou malé podnikání

jen co je pravda... prostě tady se vyplatí jedině akciovka větších rozměrů - jsem to už říkal