Dotace na modernizaci strojního parku

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
martasg1
Sponzor fora

30. 11. 2016, 2:09

Mohl bys něco bližšího napsat k těm CNC které bys byl schopen nabídnout? Jen něco rámcově, ne do detailů a řádově ceny.
Jsi obchodník a víš, že se dá zákazník přesvědčit i když remcá jako já - tak se o to pokus a nabídni mi něco.
Třeba mě opravy za rok přestanou bavit, někdo v Bruselu se umodří a nabídne dotaci i mě a já budu chtít levnější stroj v rozumné kvalitě :)
Tak jestli to v poslední větě není něco sci-fi tak by to za nabídku stálo což?
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
Engineer
Kontaktovat uživatele:

30. 11. 2016, 4:04

Balloo píše:To martasg1:

Já se do nikoho nenavážím jen prezentuju svůj názor. Když jsem toto téma otevíral myslel jsem to dobře, hlavně pro toho kdo začíná a kdo má sen o vlastní výrobě, ale nemá dostatek prostředků.
Taky jsem měl kdysi spoustu snů a vysypanou kapsu....Tohle jen ještě víc zkurví trh, ve finále budou prosperovat "neschopný" a nebo naopak ti všehoschopní a Ti ostatní mají vesměs smůlu a jen cálujou....
Jak píše Martas pokud by ty dotace byly spravedlivý a dosažitelný pro kohokoliv kdo se živí poctivou produkcí reálnejch hodnot, tak budiž, ale to co tu je, je prasárna non plus ultra. Podnikám od roku 1990 výhradně za svoje, někdy se dařilo, někdy jsem padnul na čenich. Začal jsem od naprostý nuly (a na začátek se vrátil nejmíň dvakrát), vybudoval jsem firmu bez podvodných privatizací, bez úvěrů, bez předraženejch státních zakázek, bez malejch domů od kámošů politiků atd.... dokonce se pohybuju jen ve vysloveně tržním prostředí, tedy moji produkci kupují lidi zcela dobrovolně !!!! V mnoha oblastech tady už dávno tržní ekonomika není!
Takže mi řekni jedinej důvod proč bych měl souhlasit s tím, aby z mých daní někdo financoval moji potenciální konkurenci??? :twisted:
Naposledy upravil(a) Engineer dne 30. 11. 2016, 5:50, celkem upraveno 1 x.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

30. 11. 2016, 4:43

to Engineer -pod to se můžu klidně podepsat vidím to úplně stejně .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
martasg1
Sponzor fora

30. 11. 2016, 4:51

Mě by stačilo kdyby mi stát dal úlevu na daních na první 2 roky :) jako to dělá zahraničním investorům co sem přijdou koupit nebo postavit fabriky :P

To je další nespravedlnost!!!
Thomeeque

30. 11. 2016, 5:08

Pláčete hezky, ale na špatnym hrobě.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Josef
Sponzor fora

30. 11. 2016, 5:16

martasg1 píše:Mě by stačilo kdyby mi stát dal úlevu na daních na první 2 roky :) jako to dělá zahraničním investorům co sem přijdou koupit nebo postavit fabriky :P

Někde na Seznamu jsem četl příspěvek od Klause ml. o tom, že Bosch má dostat 500 mega na vytvoření cca 550 prac míst někde v jihočeském kraji, kde je malá nezaměstnanost. Na pracáku jsou vonlá místa, která nedokážou obsadit žadateli. Přitom ta firma má roční obrat (celosvětový), jako je státní rozpočet ČR. Tedy jedno místo je dotováno státem ve výši skoro jeden mega! Co když si firma "doveze" prac. sílu např. z Ukrajiny. Jaký to bude přínos pro stát? Jen to, že jim to prostě zaplatíme. Po skončení dotace asi odtáhnou. Prostě, socani vědí, co s našich daní financovat.... Kdyby nám je nechali, tak to utratíme jim nevhodným způsobem.
martasg1
Sponzor fora

30. 11. 2016, 5:20

Josef píše:
martasg1 píše:Mě by stačilo kdyby mi stát dal úlevu na daních na první 2 roky :) jako to dělá zahraničním investorům co sem přijdou koupit nebo postavit fabriky :P

Někde na Seznamu jsem četl příspěvek od Klause ml. o tom, že Bosch má dostat 500 mega na vytvoření cca 550 prac míst někde v jihočeském kraji, kde je malá nezaměstnanost. Na pracáku jsou vonlá místa, která nedokážou obsadit žadateli. Přitom ta firma má roční obrat (celosvětový), jako je státní rozpočet ČR. Tedy jedno místo je dotováno státem ve výši skoro jeden mega! Co když si firma "doveze" prac. sílu např. z Ukrajiny. Jaký to bude přínos pro stát? Jen to, že jim to prostě zaplatíme. Po skončení dotace asi odtáhnou. Prostě, socani vědí, co s našich daní financovat.... Kdyby nám je nechali, tak to utratíme jim nevhodným způsobem.
Tak to mohu potvrdit, že to není fáma:
1. jsem to četl také
2. můj bratr pracuje ve jmenovaném podniku v Českých Budějovicích
3. už před rokem mi říkal, že nemají pracovní síly (a to si ještě na tom pěkně vydělávají externí personalistický mafie které patří vedení tohoto podniku)
4. v srpnu mu přidělily kolegu rumuna se kterým se nelze domluvit česky (stěžovcal si mi několikrát do telefonu že je to uplnej blbec a že ho musí hlídat aby neměli průser oba dva)
5. jmenovaný podnik lže klientele - konkrétně BMW o tom jací lidé pracují na výrobě elektronických součástek do luxusních vozů X5 (poslechl jsem si zajímavou historku z kontroly při výrobě, jak převlíkali barevná trička nekmenovým zaměstnancům aby kontrola z BMW nepoznala že na výrobku nepracují kmenoví... paráda ;-) čecháček si poradí - vyzraje i na Němce :) )

Super stát...

A to si ještě teď čtu tohle:

https://www.novinky.cz/ekonomika/422093 ... ospod.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Krásně tady podporujou malé podnikání :D jen co je pravda... prostě tady se vyplatí jedině akciovka větších rozměrů - jsem to už říkal :)
Naposledy upravil(a) martasg1 dne 30. 11. 2016, 5:31, celkem upraveno 6 x.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

30. 11. 2016, 5:21

Josef píše: Po skončení dotace asi odtáhnou. Prostě, socani vědí, co s našich daní financovat.... Kdyby nám je nechali, tak to utratíme jim nevhodným způsobem.
Tak to bylo i za jinejch vlád ,když dáš dotaci dostaneš část dotace zpátky ,z čeho by ti naši politici finanovali kampaně,baráčky atd.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Engineer
Kontaktovat uživatele:

30. 11. 2016, 6:00

Thomeeque píše:Pláčete hezky, ale na špatnym hrobě.
No ani bych neřekl ... pokud chci něco kritizovat, tak bych měl jít ve svým chování příkladem, takže pokud tu někdo "slintá blahem" nad dotacema a špekuluje jak je získat, tak je asi taky schvaluje, tedy jednoduše řečeno tu prasárnu podporuje. :(
Až něco hodnotnýho v životě vytvoříš výhradně za svoje tvrdě vydělaný peníze a budeš placenej pouze z prostředků, který Ti lidi dávají dobrovolně a svobodně výměnou za Tvoje schopnosti, znalosti a um, tak to možná pochopíš .... ale na to Ty nejspíš nebudeš mít odvahu, jít podnikat a nést tahle rizika, nebo se pletu? . :lol:
RaS

30. 11. 2016, 6:28

ale pokud nedokážete ty dotace zakázat, není tedy lepší je využít ať nemusíš plakat, že ti ostatní jsou zvýhodněni?
a že na ně nedosáhnu co je to za blbost? to je problém dneska založit sročko?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 11. 2016, 6:39

jeden z mnoha problemu ziskani dotaci je ten ze dotace je treba za 70% kdyz to je dobre
s tim souvisi to ze urednik ktery to schvaluje je ves lina a tudiz aby nemusel vest 500 projektu po 100 000,- jezdit tam na kontroly a vest ke vsemu ty same papiry
tak radsi schvali 5 projektu po 10 mega to je pouze 5 firem na kontroly a k tomu kaficka a socialni jistoty

takze garazista zase ostrouha protoze misto toho aby zacal se strojem za 100 a dal do toho vlastnich 30,
dotaci dostane stredni vetsi firma ktera do toho vrazi 3 mega svejch a koupi celou dilnu stroju v hodnote 10 mega
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
martasg1
Sponzor fora

30. 11. 2016, 6:42

robokop píše:dotaci dostane stredni vetsi firma ktera do toho vrazi 3 mega svejch a koupi celou dilnu stroju v hodnote 10 mega
má pravdu předsedo :)

Jo Italové ty maj telefon i v maštali!
Naposledy upravil(a) martasg1 dne 30. 11. 2016, 6:43, celkem upraveno 1 x.
lubos
Sponzor fora

30. 11. 2016, 6:43

Ono to neni tak jednoduché.
Ano dotace zanášejí nerovnováhu do systému ale v zásadě jsou dostupné komukoliv a tedy pokud konkurence tyto dotace získá mohu taky a byl bych hloupej pokud bych to neudělal. Peníze které tím uštetřím mohu investovat do dalšího rozvoje případně mít rezervu pokud se situace na trhu nebude vyvíjet jak bych očekával.
Pokud mám houbelec a plácám se jak můžu asi dotaci nezískám. Myslím si že dotaci může získat každá firma ( v Praze je to poněkud složitější ale taky možné). Ano vždy je to tak že člověk musí mít alespon tu půlku a to je kámen úrazu pro mnohé. Osobně bych rád pořídil příští rok nový stroj a pokud na něj seženu jakoukoliv dotaci nebudu váhat. Nechápu proč si každý s pojmem dotace spojuje že to nutně musí být podvod.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
filla
Kontaktovat uživatele:

30. 11. 2016, 7:20

protoze z duvodu dotace repky zdrazil chleba, z duvodu dotace tzv. obnovitelnych zdroju mas na uctu za elektrinu poplatek na budovani solarnich elektraren, ze kterych nic nemas, a jejich zadotovany majitel je ma za par korun a uctuje 12kc za kW, pokud ti nevadi, ze tebou odvedene dane z prijmu, dph, spotrebni dane, solidarni dane, ma tva konkufence diky tvym penezum naskok, tak pak je to v poradku
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Balloo

30. 11. 2016, 7:22

To Ras : Asi takto bych to shrnul jak píšeš. Když to nemůžu zarazit nebo ovlivnit podmínky schválení, tak toho může někdo začínající využít.

Teď nevím kdo to tu psal nebo jestli to bylo o mě, že se tu nad dotacema rozplývám, ale tady přece nejde o to bojkotování, ale o to aby to dostal někdo kdo to využije na modernizaci strojového parku nebo nástrojů a mohl se posunout dál. Když do toho nepůjde ten kdo to správně využije, tak v tom systému zůstane víc peněz pro ty, kteří s to nějak udělají ( už jsem to tu psal ) a ty peníze nás všech skončí někde úplně jinde než mají.
Odpovědět

Zpět na „Nákup“