Na imbus to můžu kdykoliv změnit, stačí dojít koupit správnou dýlku.chb píše: Imbus je tam proto, aby "upnutí" nepřesahovalo nad spodní plochu svěráku pro upnutí delších kusů.

Moderátor: sysel
Na imbus to můžu kdykoliv změnit, stačí dojít koupit správnou dýlku.chb píše: Imbus je tam proto, aby "upnutí" nepřesahovalo nad spodní plochu svěráku pro upnutí delších kusů.
Nějak nechápu kde že máš problém. Mám upnutý svěrák z pohledu jeho šířky - dvě kulatinky - mezera - žlábek kam zapadá příčný čep - mezera - kulatinky upínky na druhé straně. Prostě pro pohyb příčného čepu je tam dost místa. Upínací kulatiny nemusí být dlouhé přes celou šířku svěráku a příčný čep u mne také není nijak dlouhý. Nebo mluvíš o něčem jiném ?celeron píše:Na imbus to můžu kdykoliv změnit, stačí dojít koupit správnou dýlku.chb píše: Imbus je tam proto, aby "upnutí" nepřesahovalo nad spodní plochu svěráku pro upnutí delších kusů.Ale narazil jsem na mrzutost s kterou nelze nic moc dělat. Pokud je potřeba přehodit příčnej čep v místě upínacích kostek, tak se musej kostky demontovat, přesunout čep a zase znova celej svěrák vyůhlovat. Bohužel mám stůl na frézce hodně úzkej a tak se svěrák upnout mimo předpokládanou polohu čelistí nedá. Možná trochu uvolnit čep a z jedný strany do něj udělat závit na vytahovák a povolovat jen jednu upínací kostku na straně kam se bude čep vytahovat. Zkusím to, snad se svěrák na jedný kostce udrží a vyůhlování zůstane.
neposílej na reklamaci ale využij práva to vrátit bez udání důvodu. Nemá smysl vyřizovat reklamaci, dostaneš jiný kus - ale stejný šrot. Změň dodavatele, to jediné je cesta.echt píše:hmm. objednal jsem 2 ks (s drážkou na boku)
hádejte 2x co mi prišlo :
1 s drážkou a druhý s otvory
- problém je ten, že ten s otvory má o 2mm tenčí základnu
ps. při měření tl. základny jsem zjistil, že to jsou zmentky - tl. základny se mění asi o 0,035mm což je nepoužitelná věc - posílám je na reklamaci
zde je pružina zmíněná, ale někde jsem tenkrát našel i rozkresleníecht píše:ps. ... kde konkrétně lze pořídit kvalitní svěrák za ± podobný peníz ?
Zespoda to mám úplně stejný jako na fotce, co jsi sem dal. A co má ten spodek společnýho s nutností povolit ty mý upevňovací kostky s trnama, když kvůli nim nejde vytáhnout příčnej čep?pafik píše:celeron:
cos komu udělal, že ti dal takovejhle svěrák?![]()
Zespodu to má vypadat takhle, aby tam nic nepřekáželo