Nepochopil jsem v cem by to pomohlo.gnat píše:Tak tam dej místo poťáku vícepolohový přepínač a odporovou síť.
RADEK
Spomenul som tam aj brzdu .. proste staci elmagnet ktory bude zopnuty prave pri preddefinovanych hodnotach napr 0, 100, 150 .. alebo aj dalsich.Pupik píše: To kolecko s ledkama to bohuzel neresi problem, kvuli kteremu potrebujeme mit na stroji aretovany knoflik pro velikost posuvu.
...
(proto ta aretace 0-100-150)
Ta zpětná vazba na poťák se mi honila hlavou před několika lety. Měl jsem to vymyslené tak že vezmu rychlé modelářské servo na hřídel pod knoflík umístím tenzometr. Ten tenzometr potom bude ovládat feed a SW se postará o pootočení serva pod knoflíkem. Už jsem z toho ale vyrostl a spkojil bych se s poťákem s aretací 0 a 150%.jedno riesenie ma este napada .. vykuchat modelarske servo .. (ma velky prevod do pomala, tento upravit na mensi .. ale mame priamo motor aj potak .. a je to dostupne kdekolvek, cena prijatelna).
Ta zpìtná vazba na podslav píše:jedno riesenie ma este napada .. vykuchat modelarske servo .. (ma velky prevod do pomala, tento upravit na mensi .. ale mame priamo motor aj potak .. a je to dostupne kdekolvek, cena prijatelna).