Jak to vypada? Uz neco je?robokop píše:do tri tydnu bych mel mit prototyp
bude to profi reseni za hobby cenu
Dvouduché digitální odměřování AS5311
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem se konecne taky dostal k tomu abych odzkousel toho svaba
zda se ze to je idealni ale ma to spoustu veci ktere bude jeste treba doresit napriklad zapouzdreni
ktere vypadalo zpocatku jednoduche se po vyzkouseni mezery mezi paskem a broukem zacina komplikovat
ma nekdo navrh jak udelat rozumne zapouzdreni tistaku tak aby vpodstate koukal vrsek integrace ale cele to bylo vodotesne?
presnost tech pasku jsem dohledal nekde na netu 0.03mm na 100mm a to je docela hodne na frezku nebo soustruh
holt mi odzacatku bylo jasne ze to je puvodne urcene na neco trochu jineho
ale verim ze se tohle bude dat zmerit a kompenzovat softwarove
to velke vedle je opravdu LCD a dotykovy a to ne ze bych byl rozezrany ale vychazi to levneji nez sedmisegmentovky
na DRO by to melo byt idealni, kdyz se to prikreje folii tak i vcelku bombenfest a odpadne potreba resit tlacitka atd...
zda se ze to je idealni ale ma to spoustu veci ktere bude jeste treba doresit napriklad zapouzdreni
ktere vypadalo zpocatku jednoduche se po vyzkouseni mezery mezi paskem a broukem zacina komplikovat
ma nekdo navrh jak udelat rozumne zapouzdreni tistaku tak aby vpodstate koukal vrsek integrace ale cele to bylo vodotesne?
presnost tech pasku jsem dohledal nekde na netu 0.03mm na 100mm a to je docela hodne na frezku nebo soustruh
holt mi odzacatku bylo jasne ze to je puvodne urcene na neco trochu jineho
ale verim ze se tohle bude dat zmerit a kompenzovat softwarove
to velke vedle je opravdu LCD a dotykovy a to ne ze bych byl rozezrany ale vychazi to levneji nez sedmisegmentovky

na DRO by to melo byt idealni, kdyz se to prikreje folii tak i vcelku bombenfest a odpadne potreba resit tlacitka atd...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ja bych to zkusil zaformovat tak, aby se vrchol svabu dotykal rovne plochy (naseparovane;z PTFE;s tenkou folii, ktera zustane) a ze strany pomalu zalit hmotou s vysokou zatekavosti. Idealne mit presnou formu, ktera rovnou pripravi montazni plochu (Svab nemusi na DPS sedet presne). Dobre zkusenosti mam s http://www.elchemco.cz/zalevaci-hmoty-p ... c570-w363/" onclick="window.open(this.href);return false; ( u me byl pozadavek prusvitvost), zatece temer kamkoli (treba 3cm do medeneho lanka).robokop píše: ma nekdo navrh jak udelat rozumne zapouzdreni tistaku tak aby vpodstate koukal vrsek integrace ale cele to bylo vodotesne?
Pripadne pouzit vic epoxi, zalit shora a pak ofrezovat na celo svabu.
Mozna se podivej na http://mcu.cz/news.php?extend.2567.3" onclick="window.open(this.href);return false; nebo na neco podobneho. Za tu cenu je to temer zadarmo.to velke vedle je opravdu LCD a dotykovy a to ne ze bych byl rozezrany ale vychazi to levneji nez sedmisegmentovky![]()
![]()
![]()
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to zni rozumne
zastavim se v elchemcu na konzultaci
to frezovani by mohlo byt problem
pod tim povrchem toho pouzdra jsou ty HALL elementy a asi by se to tim poskodilo
zastavim se v elchemcu na konzultaci
to frezovani by mohlo byt problem
pod tim povrchem toho pouzdra jsou ty HALL elementy a asi by se to tim poskodilo
Jestli to není tajný nebo omezený zdroj, můžeš se prosím podělit o konkrétní tip, u kterého číňana rostou takové pěkné displeje za míň než 10 babek?robokop píše:ten module je vcelku levnej a hezkej ale to TFT s touchscreen je porad o chlup levnejsi
TIA,
H.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
za min nez 10 babek neni
musis vzit vpotaz ze potrebuju min. 3 cisla tj. za min nez 30 babek a to uz je
tj. jeden ten display vyda za tri ty tema sedmisegmentovkama
tusim ze 24 me stal na ebay i s dopravou
musis vzit vpotaz ze potrebuju min. 3 cisla tj. za min nez 30 babek a to uz je
tj. jeden ten display vyda za tri ty tema sedmisegmentovkama
tusim ze 24 me stal na ebay i s dopravou
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
na to ze ten pasek neni uplne presny jako ten svab uz jsem prisel
da se to i ocekavat
kdyz jsem to videl tak jsem si rikal ze to vlastne ani neni technicky mozne
ale softwarove by to melo jit poresit tak aby ta masina byla cca do te stovky
jde ale i o necistoty ktere poresit softwarove nepujdou
da se to i ocekavat
kdyz jsem to videl tak jsem si rikal ze to vlastne ani neni technicky mozne
ale softwarove by to melo jit poresit tak aby ta masina byla cca do te stovky
jde ale i o necistoty ktere poresit softwarove nepujdou
Tak nějak s tím počítám. Jak rozchodím mechaniku měření na manuální frézce, tak připojím skleněné pravítko, které mám s přesností +- 0.002 na délce 320mm a kterým to prověřím a nakalibruju ve své elektronice (kterou jsem ještě nevyrobil). Předpokladem takové kalibrace je referenční poloha.
Radek
Radek
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jojo
tu referenci si to logicky vyzaduje ale vypada to na jednoduchy mikrospinac, nektere chodi v pohode ve stovce takze se tim hned udela reference pro souradnej system nejen pro korekci
navic se to muze udelat tak ze se sejme nejdriv ten mikrospinac a pocka se na ten treti signal od AS5311 pak je to echt presny a mikrospinac muze byt zemedelskej
tu referenci si to logicky vyzaduje ale vypada to na jednoduchy mikrospinac, nektere chodi v pohode ve stovce takze se tim hned udela reference pro souradnej system nejen pro korekci
navic se to muze udelat tak ze se sejme nejdriv ten mikrospinac a pocka se na ten treti signal od AS5311 pak je to echt presny a mikrospinac muze byt zemedelskej
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Je skoda ze to nelze pouzit jako poctive pravitko. Neni mozne to presne vuci sobe ustavit a pro to se musi nastavit v SW pomerne hruba hystereze. Ta v uzavrene smycce PID dela pekny binec. Docela by mne zajimalo jetsli to nekdo pouziva jako presnou z-5tnou vazbu pro servo a jak toho dosahl aniz by se trapil.
RADEK
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
z ceho vychazis?
dej sem vic info o te hysterezi atd..
s hysterezi pocitam
vcera jsem delal pokusy a vychazi to na 2-3 polohy