Material je buk, je to viac dostupnejšie drevo z tých tvrdych. Iba ten leopard je z niečoho iného, neviem presne z čoho, ale po vyfrezovani bol vysledok oveľa lepší, nemusel som to dak dlho ešte ručne dokončovať. Je to mekšie drevo, myslím že červený smrek. Ja vlastne ešte stále skúšam čo a jak z drevom. Modely niektoré sa aj potulujú, aj sú po webe free, ale ja som si zakúpil prístup na web z 3D modelmi.pájač píše:Pekne to máš urobené. Materiál je dub ? Modely si si vytvoril, alebo zakúpil, alebo sa niekde potulujú na nete ?
Moje prvé hobby CNC
No ja som vlastne tiež tak začínal, lebo ma CNC zaujalo, hlavne keď to dnes ide postaviť si aj doma, a je to aj celkom finančne dostupne. Preto som to robil z MDF, tiež som chcel sa najprv s tým oboznámiť. Teraz by som už chcel zas niečo lepšie aj viac os. Ale aj taka konštrukcia, ako mám teraz má svoje výhody - ak sa pomýlim v parametroch a narazím tak sa napruží a vráti sa naspať, musím viac povoliť spojkyvotrelec píše:tak tu poniektorý pomenovali cnc z drevenou konštrukciou.
nieje to urážka ale výraz ako portalka alebo ploter
edit
preto sa pýtam lebo si chcem spraviť niečo podobné, a neviem sa rozhodnúť akú silu motoru dať
nerád by som mal na motoroch zbytočne veľa, keď cele to bude viac menej taka zábavka, niečo si dokázať a taktiež preniesť skoro ročné poškulovanie po fóre do praxe...

votrelec píše:tak tu poniektorý pomenovali cnc z drevenou konštrukciou.
nieje to urážka ale výraz ako portalka alebo ploter
edit
preto sa pýtam lebo si chcem spraviť niečo podobné, a neviem sa rozhodnúť akú silu motoru dať
nerád by som mal na motoroch zbytočne veľa, keď cele to bude viac menej taka zábavka, niečo si dokázať a taktiež preniesť skoro ročné poškulovanie po fóre do praxe...
Sila motorov - tie moje napružia tu konštrukciu dosť dobre aj 2-3 cm

jj. ja si chcem spraviť sústruh ( 70% už teoreticky je ) a jednu portalku kombinovanú zo sústruhom.
obe na drevo a obe z dreva. akurát namiesto skrutiek chcem remene ( ono to potom viac pruží ale zas tam je ešte jednoduchšia konštrukcia )
som zvedavý ako to dopadne
jedného času som si spravil takú zostavu že koľko by tak stalo cnc ktoré by som "chcel", snažil som sa vyberať z rozumom a nepreháňať ani nepreceňovať.
výsledok 6500€
obe na drevo a obe z dreva. akurát namiesto skrutiek chcem remene ( ono to potom viac pruží ale zas tam je ešte jednoduchšia konštrukcia )
som zvedavý ako to dopadne

jedného času som si spravil takú zostavu že koľko by tak stalo cnc ktoré by som "chcel", snažil som sa vyberať z rozumom a nepreháňať ani nepreceňovať.
výsledok 6500€

Kompas H-1000 + H2 elektornika :) kúpený, funguje :)
Zenbot ( malé ale šikovné :) ( prerobené a super )
Zenbot ( malé ale šikovné :) ( prerobené a super )
- Gulliver64
zdravím a gratuluji!
v jednoduchosti se síla!
mohu jednu otázku? o jaký web s 3d modely se jedná?
v jednoduchosti se síla!
mohu jednu otázku? o jaký web s 3d modely se jedná?
FiFoL píše: ..., ale ja som si zakúpil prístup na web z 3D modelmi.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Gulliver64 píše:zdravím a gratuluji!
v jednoduchosti se síla!
mohu jednu otázku? o jaký web s 3d modely se jedná?FiFoL píše: ..., ale ja som si zakúpil prístup na web z 3D modelmi.
Web: http://www.vectorclip3d.com nič lepšie-lacnejšie som zatial nenašiel, niekedy bol ten prístup na rok zo zaplatení neobmedzený.
Teraz už je limit of 10 downloads per day.
votrelec píše:jj. ja si chcem spraviť sústruh ( 70% už teoreticky je ) a jednu portalku kombinovanú zo sústruhom.
som zvedavý ako to dopadne![]()
výsledok 6500€
Celkom by ma to zaujimalo jak to dopadne hlavne ten sústruh, lebo mňa z remeňov teraz celkom bolí hlava. Začal som si kresliť teraz nedávno 3D tlačiareň a rozmýšlam jak by to malo byť sprevodované kvoli presnosti, lebo ten driver z originál setu pre 3D tlačiareň vie asi spraviť iba pol krok. Odklial budeš kupovať remenice na stranke Tyma je toho veľa, neviem na ktore sa mam zamerať ?
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná mašinka, pěkné výrobky.FiFoL píše:chce to trápez x4
Mám tu nějaké zbytky Tr 16x4, délky kolem 25 cm a 55 cm, pokud by se Ti na Tvou frézku hodily, můžu Ti je nechat za poštovné. Větší délky můžu uříznout z 3m kusů, které beru z CNC shopu, bez navýšení ceny. Obrobení konců nacením podle výkresů. Nabízím i silonové matice za 150 Kč/ks. Viz http://www.krutor.cz/manufacturing/tron/cz.htm
Petr Spáčil
Krutor píše:Pěkná mašinka, pěkné výrobky.FiFoL píše:chce to trápez x4
Mám tu nějaké zbytky Tr 16x4, délky kolem 25 cm a 55 cm, pokud by se Ti na Tvou frézku hodily, můžu Ti je nechat za poštovné. Větší délky můžu uříznout z 3m kusů, které beru z CNC shopu, bez navýšení ceny. Obrobení konců nacením podle výkresů. Nabízím i silonové matice za 150 Kč/ks. Viz http://www.krutor.cz/manufacturing/tron/cz.htm
Dík za nábídku, ale nebudem už prerábať ten stroj, chcel by som vymyslieť niečo lepšie, tak až to bude nejak aktuálne mrknu na to.
peter1 píše:..nebol by na taketo niečo dobry dub?? dubove drevo je velmi pevne dokonca dubove foršty sa podkladali pod platnu na hoblovačke aby sa neprehybala..mam doma dubove rezivo
Hmm, no ono je to ťažke z drevom. Buk je viac dostupnejšie drevo, aspoň u nás sa viac reže na pilách ako dub. Obe su to tvrde dreva a práve že mekšie drevo sa ľakšie dokončuje po vyfrézovaní. Ja stále ešte skúšam čo a jak a z ktorým drevom.
Keď máš to drevo pekné bez vad, suché a chceš sa ho "zbaviť" pošli SZ.