Dělení duralových hranolků
No protože existujou tumlíci néééé???Jsem si říkal proč prodávají pilky bez zubů

Dobře ale pilce se opotřebovává i sraňk ne? Ten taky obnovíš aby pilka řezala stejnou mezeru? ? Navíc mě neskutečně překvapilo že když jsem zkusil na zkoušku uříznout jen 0, 5 mm tedy poloviční záběr s pilkou, v celém řezu pilka překvapivě NIKAM neuhla... je to jako kdyby se ty zuby nějak vedly samy..
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:

je to HSS tam se ti nemá co zužovat,pokud mažeš,chladíš a často ostříš

ty pilky jsou broušený na přesnou sílu a dá se s nima normálně "frézovat" přesná drážka
jsou případy kdy to jde jen pilkou

no to mi právě došlo když jsme viděl že to udělá půl drážky takže s tim v klidu nahradim normální válcovou frézu
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mno vyjde tě to levnějc ,bude to rychlejc a hlavně ty boky drážky a potažmo celá drážka bude v celé hloubce přesná v dané míře pilky, a hladká
a to se ti se stopkovou frézou, troufám si tvrdit do 6mm síly nepovede páč ti většinou uhne
musíš prikůpit pořádnů horizontku na pořádnů prácu

a to se ti se stopkovou frézou, troufám si tvrdit do 6mm síly nepovede páč ti většinou uhne

musíš prikůpit pořádnů horizontku na pořádnů prácu

jo je to přesně tak jen si me zklamal tou 6 tkou - jsem si myslel že už 4ka se neohne:D
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ale ta pilka se zužuje (u většiny typů), uprostřed je tenčí než na kraji. Dá se to zjistit i bez šuplery když se tou pilkou podíváš jako zrcátkem na zářivku, bude vypadat prohnutě.
Aleš Procháska
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Uhne i stopková dvacítka když jí pořádně naložímAeroomni píše:jo je to přesně tak jen si me zklamal tou 6 tkou - jsem si myslel že už 4ka se neohne:D

Myslím v drážce na daný průměr frézy a úběr na průměr frézy.
Když s ní budeš čistit boky tak na setinku tak ne,