To věřím, ale já jsem rád že je mám. Kdyby byly stejné tak bych se jedné i zbavil, ale ona je každá jiná. Jedna má kužel morse/metrický a druhá má jen metrický a řemeničku na pohon motorem.Jan Danda píše:Taky bych jednu uživil.
dotaz bn 102
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Naposledy upravil(a) capumpor dne 13. 3. 2010, 7:22, celkem upraveno 1 x.
trnkav píše:Bylo to v Kolíně? Jak si tam tak rychle dojel?
Bylo.
A že ty jsi ten, co mu slíbil tu třetí?
Já jsem tam nejel moc rychle. V čtvrt na osm večer to bylo na internetu, tak jsem mu hned volal a v devět jsem tam byl.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak za vosumkil kus bych vzal všechny co by tam mělcapumpor píše:V Annonci. Zkus tam brnknout, třeba ještě sežene, vypadal že ještě o nějakém ví, ale obávám se že už mělo takový nápad více lidí.
příště budeš chytřejší
a jinak toto mému ostřížímu zraku uniklo a to zrovna marodím a čumím jenom po inzerátech,tos měl štígro ale přeju ti to
největší radost mám z věcí za pár kaček s kilovýma vrstvama čtyřicet let starého šmíru
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Já byl celou dobu přesvědčený, že má jen ty dva. Ještě jsem s nim asi 45 minut kecal o mašinách. Chtěl jsem koupit i hroty a svěrák, ale to měl jen po jednom exempláři pro sebe. No a když jsem odjížděl tak mu někdo volal a slíbil mu další vřeteník. Asi to byl člověk co od něj už něco v minulosti kupoval, protože jsem zaslech jak se bavili taky o prachovkách na BN102.tumlik píše: Tak za vosumkil kus bych vzal všechny co by tam mělkdyby jich mělo být dvacet,když vím kolik lidí to shání
![]()
příště budeš chytřejší
a jinak toto mému ostřížímu zraku uniklo a to zrovna marodím a čumím jenom po inzerátech,tos měl štígro ale přeju ti to![]()
největší radost mám z věcí za pár kaček s kilovýma vrstvama čtyřicet let starého šmíru
Pak mu říkám, že kybych věděl, že má další bral bych je všechny, ale to už bylo pozdě. Taky mě to mrzí, protože bych ten třetí prodal a tím by se mi zaplatily oba + cesta, ale zase si říkám, že jsem nemusel mít vůbec nic vzhledem k tomu jaký o to je zájem. Měl jsem štěstí, po dlouhé době, většinou někam volám a jsem až druhý takže nemám nic.
Ten člověk měl vůbec zajímavé věci. Měl taky děličku DU200 za 2000 a já se rozhodoval a nakonec jsem jí blbec nevzal.
S tím šmírem to mám zrovna tak, ale né vždy se to podaří. A nejlepší jsou vyházené nadnormativy ve sběrnách. Nástroje ještě v krabičkách a mastných papírech.
Dnes som mal rozobratú deličku na brúsku a sú tam ložiská 30212 a 30213. Hmotnosť deličky je cca 20kg.milan252 píše:Tak jsem už dal toho svého kameníčka trochu do kupy. Jelikož se mi zatím nepodařilo sehnat žádné příslušenství za rozumnou cenu, vyjma koníků, tak se snažím něco nakreslit. Zatím jsem dal dohromady hrubou představu děličky podle mých domácích výrobních možností. A teď by mě zajímaly vaše názory, co upravit a co je špatně úplně. nejspíš ji budu muset zmenšit, teď váží skoro 12 Kg.
Milan
Chlapi. Fotečky, fotečky, fotečky.
Nevíte někdo proč je více druhú těch základních desek pod klouby. Já mám 3 druhy a vsechny jsou mi k prdu. Kazdej má jinej průměr středícího otvoru. 30, 35, 50mm. Kdyby měl nekdo přebytečnou základovou desku se středícíma kamenama jako je na fotu. Vyčenžoval bych to za jednu s těch jinejch.
Nevíte někdo proč je více druhú těch základních desek pod klouby. Já mám 3 druhy a vsechny jsou mi k prdu. Kazdej má jinej průměr středícího otvoru. 30, 35, 50mm. Kdyby měl nekdo přebytečnou základovou desku se středícíma kamenama jako je na fotu. Vyčenžoval bych to za jednu s těch jinejch.
MN 80, R 12, Mazak QT8, VR2, V20, LR2, UME 200-2x, KV-250,
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Všechny kozlíky a základní desky které mám,klasické i zvýšené mají ďouru a čep 30mm ,jiné průměry jsem neviděl ale neříkám,že nejsoutrnkav píše:Chlapi. Fotečky, fotečky, fotečky.
jedna základní deska co chceš se prodává za litr na hyperinz.... kdyby jses chtěl zbavit nějaké co ti je k "prdu" tak beru
to capumpor:ondro tak já jsem taky udělal kauf
i tak to vyšlo na 3k bez započítané práce aneb jak drahé bývá příslušenství
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jinak úhlové noniusy na všech kozlíkách co mám doma a i na spodních deskách jsou k zblití ,a to jsou originály co se dělaly za komančů v tosu.
Rozdíl mezi 0 a 90 na měřené kolmici je i půl stupně, a to má být nástrojářská přesnost
Tak doufám,že si to bude číst nějakej číman co to před čtyřiceti lety šudlil na mašince ,chytne se za hlavu a řekne"kuwa to byl tehdá propařenej víkend na firemní chatě ,hlava mě bolela až do čtvrtka,to bylo zmetků
až tady zas někdo bude vychvalovat "starou českou klasiku" oproti číně tak se s chutí zasměju

Rozdíl mezi 0 a 90 na měřené kolmici je i půl stupně, a to má být nástrojářská přesnost
Tak doufám,že si to bude číst nějakej číman co to před čtyřiceti lety šudlil na mašince ,chytne se za hlavu a řekne"kuwa to byl tehdá propařenej víkend na firemní chatě ,hlava mě bolela až do čtvrtka,to bylo zmetků
až tady zas někdo bude vychvalovat "starou českou klasiku" oproti číně tak se s chutí zasměju
Taky by mě to zajímalo, co je to mašinu. Je pěkná, ale kde máš harmoniku? BN101 jí má, ne?
Ten svěrák je libovej. Na první pohled skoro jako origo. Taky mě to čeká, pokud se mi ho nepodaří sehnat, o čemž pochybuju. Zkusím asi použít nějaký menší sériově dělaný svěrák.
Ten můj vřeteník s řemenicí a má jen stupnici od nuly do 62°. Takže je to asi opravdu pro broušení nakulato. Navíc to neštimuje. Když je to na nule, tak osa vřetene není rovnoběžná s základní deskou. Asi protože je to poskládané z více kusů, což je znát i podle nátěru.
Ten svěrák je libovej. Na první pohled skoro jako origo. Taky mě to čeká, pokud se mi ho nepodaří sehnat, o čemž pochybuju. Zkusím asi použít nějaký menší sériově dělaný svěrák.
Ten můj vřeteník s řemenicí a má jen stupnici od nuly do 62°. Takže je to asi opravdu pro broušení nakulato. Navíc to neštimuje. Když je to na nule, tak osa vřetene není rovnoběžná s základní deskou. Asi protože je to poskládané z více kusů, což je znát i podle nátěru.
Jsem mu furt volal, že přijedu a minulý týden mi řekl, že se mu to nehodí a že mi zavolá koncem příštího týdne, ale zatím nevolal tak nevim. Asi teď nemá čas. On na to nepospíchá, kdežto já už bych se do ní chtěl pustit.