Podložky do svěráku - nabídka účasti na koupi

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Miller
Sponzor fora

15. 12. 2009, 7:31

Děkuji dalšímu zájemci - přátelé už zbývají jen dvě místa - tihle pánové to myslí vážně (a já také)!
Josef
Sponzor fora

15. 12. 2009, 8:26

akrij píše::D tak na to si káp, nemá cenu se bavit kdo je jakej frézař.....

Ke mě jdou hotové zúhlované kostičky, nehrubuju, ale dokončuju :wink:

Mimochodem jestli myslíš dotahování kladivem to že řízneš pořádně do kliky svěráku, tak to je pěkná prasečina :roll: za to by mi kdysi na škole mistr dal facana :lol:

Jinak ať se daří práce :)
Tak toho facana by zasloužil ten "mistr". Jak tedy podle něj dotáhnout obrobek, aby šla vzít pořádná špona? Co by řekl ten "mistr", kdyby uviděl vypochodovaný díl ze svěráku? Samo, že na malou šponu dotahuju v ruce, nebo po klice pacím ze zvyku, ale jemně, že to odtáhnu dvouma prstama. Neviděl jsem frézaře, co by nepoužíval kladivo - nejlépe hliník, nebo měď, na doklepání a případě na dotažení svěráku. Leda, že by jsi měl na klice třeby metrovou trubku...
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 9:07

magi píše:
Rozdíl je že se kazdý bavíme o nečem jiném. Já o produkčni výrobě z oceli, litiny nebo nerezu a vy o šudlani duralových kostiček na mašinkach pro igráčky, kdy na to máte času celé odpoledne..
:lol: :lol: Není nad upřímnost :lol: Krása internetových diskuzí je v tom ,že jeden nezná druhýho . Třeba tento příspěvek se mi nechtělo psát a tak jsem řekl svýmu psovi aby to sem nadatloval,řekl jsem mu přesně co má napsat,pokud tady bude něco nemístného nebo vulgárního tak jsem to nebyl já :lol:
Já jsem si nevšiml že by jsme se tady bavili o šudlání duralových kostiček
na mašinkách pro igráčky :D
magi píše:
Pokud mám treba jen frézovat na tlouštku kostky 30 x 40 x 150 ze 30 udělat 25 (tzn. z každé strany vzít 2,5mm, najednou z jedné strany to nejde, pač se mrskne) a těch kostek je 700ks, tak si sakra dávám pozor na to abych nikde nemusel dělat nějaý zbytečný pohyb navíc. Nepomůže mi ani CNC. Jediné co pomůže tak je vzduchový svěrák a velké kladivo. .
Možná by bylo načase místo toho mlácení trochu popřemýšlet :lol:
Znáš to pořekadlo o hlavě a rukách ? :D

Není mě tak úplně jasné kam by ti ten tvůj kvádřík vypadnul ,notabene při třísce 2,5 mm na 40mm šířky.tos myslel spíš jako prdel ne? :D
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 8:35

Josef píše:Tak toho facana by zasloužil ten "mistr". Jak tedy podle něj dotáhnout obrobek, aby šla vzít pořádná špona? Co by řekl ten "mistr", kdyby uviděl vypochodovaný díl ze svěráku? Samo, že na malou šponu dotahuju v ruce, nebo po klice pacím ze zvyku, ale jemně, že to odtáhnu dvouma prstama. Neviděl jsem frézaře, co by nepoužíval kladivo - nejlépe hliník, nebo měď, na doklepání a případě na dotažení svěráku. Leda, že by jsi měl na klice třeby metrovou trubku...
A co třeba takhle hydraulickej svěrák? :-) Já vím, je to drahý, ale když si pořídím poddimenzovanou věc a budu se z ní snažit kladivem vymlátit větší výkon tak to taky moc správný není :-)
Aleš Procháska
Miller
Sponzor fora

16. 12. 2009, 9:26

Hypotetická cena šikovných paralelních podložek pro frézování se už v této chvíli pohybuje pod úrovní 2.000,- kč

Pokud se se přidají ještě dva další zájemci bude nás 5, jako v knize Karla Poláčka a sada by měla vyjít na 1.666,-kč
Víc než 5 sad objednávat (a hlavně rozesílat) nechci!

Znovu pro ty, kterým se nechce probírat všemi příspěvky:
Speciální rozměry podložek jsou v prvním příspěvku a objednávat je budu u firmy Lentus s.r.o., kterou někteří znáte.
Já nabízím objednání a rozeslání sad obyč. balíkem (mělo by to vážit méně než 1kg)

Co nenabízím je posílání na dobírku, protože sám musím zaplatit předem na účet firmy, takže po sečtení příp. zájemců by každý poslal příslušný peníz na můj účet.
Máte-li za těchto podmínek zájem, přihlašte se prosím nezávazně sem do vlákna. S každým dalším jménem se můžeme radovat :D

Zatím se přihlásili tito zájemci:
Miller (it's me) ----- zcela závazně, ať to dopadne jak chce
vlada2 ---------------- závazně (napsal to sám, nekroutil jsem mu přitom ruku) :D
RaS ------------------- myslím, že také závazně

2 pánové X a Y -------- zatím váhají a šlapou si po štěstí :lol: , až si budou chtít opatřit přesné a kvalitní podložky zjistí, že je to dost drahá záležitost...
QNX
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 4:35

8x2ks broušených podložek ? Měl bych zájem.
Miller
Sponzor fora

16. 12. 2009, 5:48

QNX píše:8x2ks broušených podložek ? Měl bych zájem.
Děkuji za zapojení dalšímu, v pořadí už 4. zájemci !

Už jsme skoro na deklarované (a KONEČNÉ!) ceně 1.666,- kč !!!

Pro posledního člena naší "Vzájemně se podporující společnosti" :D
rekapituluji parametry:

Paralelní podložky do svěráku pro frézování
Materiál: 19 083.3 (1.1730)
Délka: 100mm
Ostatní rozměry - přesně broušeno na:
2ks 24x3
2ks 23x4
2ks 22x5
2ks 21x6
2ks 20x7
2ks 19x8
2ks 18x9
2ks 17x10
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 7:08

tumlik píše:
magi píše:
Rozdíl je že se kazdý bavíme o nečem jiném. Já o produkčni výrobě z oceli, litiny nebo nerezu a vy o šudlani duralových kostiček na mašinkach pro igráčky, kdy na to máte času celé odpoledne..
:lol: :lol: Není nad upřímnost :lol: Krása internetových diskuzí je v tom ,že jeden nezná druhýho . Třeba tento příspěvek se mi nechtělo psát a tak jsem řekl svýmu psovi aby to sem nadatloval,řekl jsem mu přesně co má napsat,pokud tady bude něco nemístného nebo vulgárního tak jsem to nebyl já :lol:
Já jsem si nevšiml že by jsme se tady bavili o šudlání duralových kostiček
na mašinkách pro igráčky :D
magi píše:
Pokud mám treba jen frézovat na tlouštku kostky 30 x 40 x 150 ze 30 udělat 25 (tzn. z každé strany vzít 2,5mm, najednou z jedné strany to nejde, pač se mrskne) a těch kostek je 700ks, tak si sakra dávám pozor na to abych nikde nemusel dělat nějaý zbytečný pohyb navíc. Nepomůže mi ani CNC. Jediné co pomůže tak je vzduchový svěrák a velké kladivo. .
Možná by bylo načase místo toho mlácení trochu popřemýšlet :lol:
Znáš to pořekadlo o hlavě a rukách ? :D

Není mě tak úplně jasné kam by ti ten tvůj kvádřík vypadnul ,notabene při třísce 2,5 mm na 40mm šířky.tos myslel spíš jako prdel ne? :D
Vidim ze opet nema smysl se o necem dal bavit. Nejde o to ze kvadrik nekam vypadne, ale snad na nej musim klepnout aby sednul, hm? A urcite nebudu takovej kvadricek smolit jediny ve sveraku. To ne z duvodu aby mu nebylo samotnemu smutno, ale aby prace ubyvala. Min po 2ks nebo i po 3, pokud to nedela nejake opiciny.
A nebo mozna existuje nejaky jiny zpusob jak dosahnout rovnobeznosti ploch bez doklepani na kostkach ve sveraku, rad se necham poucit.
Presne tohle me na foru fascinuje, resi se vec X a jsme u cipoviny Y, diky tomu, ze kazdej laboruje kde by koho chytl za slovo. Takze mi nezapomente zpocitat gramaticke chyby, at muze vlakno vesele pokracovat.
Mimochodem, kazda lama co nekdy stala u frezy vi, ze zakladni nastroje na obsluhu jsou: klic na T srouby, klic na nastroje, kilove kladivo.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Laco19

16. 12. 2009, 7:48

Miller píše:Děkuji za zapojení dalšímu, v pořadí už 4. zájemci !
Hlasim sa aj ja, este mi zostalo par zvysnych eur v rozpocte :wink: . Zavazne.
picom

16. 12. 2009, 8:46

Jestli dobře počítám tak je váš už 5 :(
Hlásím se jako 1. náhradník
RaS

16. 12. 2009, 9:29

mimochodem v čem je problém pokud by bylo víc zájemců? třeba by šla cena ještě dál dolů i když asi ne tak znatelně, ale pokud je zájem nevidím důvod jim nevyhovět, samozřejmě chápu, že něco dělat pro lidi které ani neznám je riziko, že to zaplatím a pak mě to zůstane, ale to se dá přece vyřešit zálohou ve 100% výši, prostě se řekne cena bude 1700 pošlete mě to na účet do konce roku (stejně to dřív nemá smysl, neboť už to letos nikdo dělat nebude) a třeba v lednu to bude.. pokud pak bude zájemců víc a cena se sníží není problém přeplatek vrátit a hlavně je jistota že si to ti lidé vezmou, mám zkušenosti s výrobou a vím že když se dělalo něco pro známé které jsem znal osobně nikdy nebyl problém, pak se dělávalo pro známé známých a internetové známé.. kdy při zadání výroby bylo zájemců třeba 30 pak se to vyrobilo zaplatilo a najednou zájemců ubylo, někdo neměl peníze teď, že za měsíc někdo že už to nechce vůbec někdo dokonce tvrdil že nic taového nechtěl atd.. takže od té doby vybírám zálohy a je klid,zájemců je najednou méně ale není problém to pak prodat a pokud je záloha nevidím důvod proč neuspokojit všechny?
nicméně já to nezařizuju je to jen návrh
Miller
Sponzor fora

16. 12. 2009, 10:03

Sláva, vítej jako poslední člen !!! Edit: to bylo pro Laca19

Abych nemusel každému zvlášť vypisovat co a jak dál, tak to dám sem.
Když nebudete souhlasit, dejte to spolu se svým návrhem také sem, ať se třeba zbytečně nedohadujeme!

Takže vymyslel jsem to pánové, takhle:
1.666,- kč je čistá cena zboží, bez poštovného - tu mi pošlete na účet.
Zde musím udělat malou úpravu, se kterou předpokládám budete souhlasit - zboží vám pak přece jen pošlu na dobírku, ovšem jen za cenu dodatečně rozpočítaného poštovného.
Rozpočítání bych provedl takto:
Skutečnou cenu poštovného za komplet - firma mně to zašle Profi-balíkem - rozpočtu na 5 dílů a ke každému dílu přičtu cenu poštovného za balíček dle váhy - ale sníženou o 1/5 - tím se na tom budu podílet stejně jako vy (jako kdybych to posílal i sobě). I Laco dostane tuto slevu, ale jen z "českého poštovného", protože jsme se sdružili kvůli ceně podložek, ne abychom mu sanovali jeho dražší poštovné.
Pokud máte námitky, tak prosím sem s nimi, pokud ne, tak se sem také ozvěte a já vám pošlu číslo konta, ať se to co nejrychleji rozjede !
Miller
Sponzor fora

16. 12. 2009, 10:07

picom píše:Jestli dobře počítám tak je váš už 5 :(
Hlásím se jako 1. náhradník
Dobře, 1. náhradníku, jsi vítán :-)
Miller
Sponzor fora

16. 12. 2009, 10:20

RaS píše:mimochodem v čem je problém pokud by bylo víc zájemců? ...
No, on je snad přece jen rozdíl, když to je můj vlastní obchod, než když se jen pár lidí sdruží, aby dosáhli na určitou výhodu. My všichni budeme mít stejnou cenu, ale já "odvedu tu práci" a za tu nic nemám. Se zvyšováním počtu by mi jen přibyla další, protože jak správně říkáš, snižování ceny už není tak markantní, takže jsem si to vyhodnotil jako kontraproduktivní.
Miller
Sponzor fora

16. 12. 2009, 11:29

Poslední se přihlásil, první chce platit - Laco19 - Sláva mu!
Odpovědět

Zpět na „Nákup“