Autobaterie
CZ Propper koupí do okna paneláku kamerku z Aliepressu, basu lahváču navíc, cigára a řízečky do mrazáku. Mám obavu, že fylozofie EU: "nic neřešte, máte EU a ta vás vždy zachrání už v lidech hluboce zakořenila. Ona to je ostatně příjemné žít s touto happy myšlenkou ...
Benzím je po 3 měsících KO, nafta nařezaná aditivama docela vydrží, vyzkoušeno.
pavlík píše: ↑28. 10. 2020, 5:24??? Tak pokud vím, tak se u nás takové brokovnice běžně prodávají, například zde https://www.top-guns.eu/54-opakovaci-brokovnice , stačí jen vhodný zbrojní průkaz. A prodávají-li se brokovnice, prodávají se i brokové náboje https://www.top-guns.eu/82-brokove .
Prodávat a držet je obrovský rozdíl. Prodávají se i laserové zaměřovače, ale je nezákonné je použít.
Domobranu nám zakázali už před pár lety a EU se se usilovně snaží nás totálně odzbrojit už několik let. Máme pomahače a to nám prý musí stačit.
No opět stačí google https://www.mvcr.cz/clanek/zbrane-podle ... rzeni.aspx .
No nechtěl jsem to psát, ale známý právě (mimo jiné a má toho dost) brokovnici pumpu má, má ji doma se zásobou střeliva, má různé druhy brokových nábojů i nábojů s gumovými koulemi a má zbrojní průkaz příslušné skupiny a chodí s tím na střelnici a je to v pohodě.
Tak asi tak...
No nechtěl jsem to psát, ale známý právě (mimo jiné a má toho dost) brokovnici pumpu má, má ji doma se zásobou střeliva, má různé druhy brokových nábojů i nábojů s gumovými koulemi a má zbrojní průkaz příslušné skupiny a chodí s tím na střelnici a je to v pohodě.
Tak asi tak...
Tak to mě fakt zajímá, v čem se lišíme, rád bych věděl, kde je zakopaný pes a proč není možné s příslušným povolením a zbrojním průkazem takovou brokovnici pumpu koupit, držet, nosit a používat. Prosím o info 
Dodatek: ony jsou pochopitelně zbraně kategorie A,B,C,D, kategorie A a D vynecháme, to se tohoto případu netýká, kategorie zbraní C je na ohlášení, to znamená, že se ohlásí nabytí takové zbraně příslušnému útvaru Policie a stačí jen mít zbrojní průkaz pro tuto kategorii a pak jsou zbraně kategorie B, které jsou na povolení a u těch je třeba před nákupem, který jinak prodejce neumožní, mít povolení Policie, tzv. "nákupko", kde se musí uvést i zdůvodnění, proč se taková zbraň pořizuje, například "Ochrana života, zdraví nebo majetku".
Takže taková brokovnice pumpa se může koupit, držet a nosit, jen se musí podle mechanických parametrů té zbraně (délka hlavně, celková délka, počet nábojů, nabíjecí zařízení) správně postupovat při žádosti nebo nákupu, ale omyl je vyloučen, prodejce zbraň neprodá, pokud není vyhověno všem náležitostem, protože pro zbraň kategorie B musí dostat od kupujícího formulář od Policie (Povolení k nákupu) a potom při prodeji má online náhled do Registru zbraní, kam musí provést i zápis. A kupující pak ještě musí zbraň dopravit na příslušné oddělení Policie, kde ji nechá zaevidovat a až potom dostane tzv. Průkaz zbraně, který musí se zbrojním průkazem mít u sebe, pokud "nosí, přepravuje nebo drží". A zbrojní průkaz a Průkaz zbraně musí předložit i při nákupu střeliva, pokud nemá Zbrojní průkaz kategorie B, potom není Průkaz zbraně nutno předkládat...

Dodatek: ony jsou pochopitelně zbraně kategorie A,B,C,D, kategorie A a D vynecháme, to se tohoto případu netýká, kategorie zbraní C je na ohlášení, to znamená, že se ohlásí nabytí takové zbraně příslušnému útvaru Policie a stačí jen mít zbrojní průkaz pro tuto kategorii a pak jsou zbraně kategorie B, které jsou na povolení a u těch je třeba před nákupem, který jinak prodejce neumožní, mít povolení Policie, tzv. "nákupko", kde se musí uvést i zdůvodnění, proč se taková zbraň pořizuje, například "Ochrana života, zdraví nebo majetku".
Takže taková brokovnice pumpa se může koupit, držet a nosit, jen se musí podle mechanických parametrů té zbraně (délka hlavně, celková délka, počet nábojů, nabíjecí zařízení) správně postupovat při žádosti nebo nákupu, ale omyl je vyloučen, prodejce zbraň neprodá, pokud není vyhověno všem náležitostem, protože pro zbraň kategorie B musí dostat od kupujícího formulář od Policie (Povolení k nákupu) a potom při prodeji má online náhled do Registru zbraní, kam musí provést i zápis. A kupující pak ještě musí zbraň dopravit na příslušné oddělení Policie, kde ji nechá zaevidovat a až potom dostane tzv. Průkaz zbraně, který musí se zbrojním průkazem mít u sebe, pokud "nosí, přepravuje nebo drží". A zbrojní průkaz a Průkaz zbraně musí předložit i při nákupu střeliva, pokud nemá Zbrojní průkaz kategorie B, potom není Průkaz zbraně nutno předkládat...
Naposledy upravil(a) pavlík dne 28. 10. 2020, 7:16, celkem upraveno 7 x.
Já obměňuji zásoby benzínu každého půl roku, vyjedeme skoro na doraz nádrž auta a neleju tam obsah kanystrů a do kanystrů nakoupím nový benzín. Jednou jsem vynechal (no možná, že i vícekrát) a do auta šel benzín starý více než rok, prožil dvě zimy, a naprosto žádný problém, auto startovalo a jelo zcela normálně.elbarto píše: ↑28. 10. 2020, 5:52 CZ Propper koupí do okna paneláku kamerku z Aliepressu, basu lahváču navíc, cigára a řízečky do mrazáku. Mám obavu, že fylozofie EU: "nic neřešte, máte EU a ta vás vždy zachrání už v lidech hluboce zakořenila. Ona to je ostatně příjemné žít s touto happy myšlenkou ...
Ono se to asi trochu s tím stárnutím přehání, ale prodává se i stabilizátor benzínu, mám ho koupený už delší dobu, ale nějak ho vždy zapomenu použít

https://www.mountfield.cz/stabilizator- ... l-1phm9007
No můj dotaz jak je to s vozem a kozou viz výše, zatím bez vysvětlení a dodatek:
pokud jde o laserové zaměřovače, tak od 1.8.2017 nejsou laserové zaměřovače zakázaným doplňkem zbraně, také už se běžně prodávají a je možné je používat...
Do kategorie zbraní A (zakázané zbraně) jsou zahrnuty jen zbraně s pevně vestavěným laserovým zaměřovačem...
Prosím o uvedení legislativy, říkající něco o tom, že se nesmí brokovnice použít k "Ochraně života, zdraví nebo majetku", když je k tomuto účelu o ní v žádosti o nákupko na Policii požídáno a Policií k tomuto účelu potvrzena a zaevidována... Prosím o jednoznačný odkaz a zdůvodnění... Děkuji

Jo a kde je uvedeno, že použití přídavného laseru na zbrani je v případě obrany nezákonné???????
Naposledy upravil(a) pavlík dne 28. 10. 2020, 8:26, celkem upraveno 1 x.
A to by mě zajímalo, z čeho ty bludy bereš?
Laser není zakázaný doplněk zbraně, sice je na ho.., ale pokud někoho sejmeš v rámci uznané legální obrany s laserem nebo bez je stejné.
S brokárnou je to horší, blbě se skrytě nosí na E, ale i na to E ji koupíš a když s ní čmouda legálně vezmeš až ti sekerou bude rozbíjet tvoje dveře, je to ok.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Ale to by jsi měl udělat spíš ty, pak bys nepsal takovéhle kraviny. Mám zbroják přes dvacet let, jeden čas mě to živilo, jak dlouho ho máš ty? Jestli vůbec 

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Britt: No tak to už vaříš z vody a nevíš, jak z toho ven, tak že laser opravdu na moc není - z blízka se střílí reflexivně a bez velkého míření a na dálku laserový bod není vidět, to ano, ale nezákonné, jak tvrdíš to není. Je to k ničemu, proto to vypadlo ze zakázaných doplňků zbraně, ale použití není nezákonné, sám to píšeš, jestli někoho sejmu v rámci zákonné legální obrany s přídavným laserem nebo bez je to stejné a není to nezákonné...
To samé u brokny, nikde nepadlo něco o skrytém nošení, tady se diskutuje o obraně domácnosti v případě blackoutu a sám píšeš, že když ji na obranu domu použiji (legálně čmouda sejmu až mi bude sekerou rozbíjet moje dveře, tak je to OK, tak kde máš tu nezákonnost???
Nějak jsi se do toho zamotal a je lepší to přiznat nebo nechat být, ono to rozpitvávání je jen k horšímu a vyprosil bych si ty bludy, spíše zauvažuj a řekni, že ti to nějak ujelo a jedeme dál, jsme na fóru, kde se řeší jiné, profesní věci, tohle spíše patří na zbraněkvalitně.cz, tam by tě ale roznesli...
To samé u brokny, nikde nepadlo něco o skrytém nošení, tady se diskutuje o obraně domácnosti v případě blackoutu a sám píšeš, že když ji na obranu domu použiji (legálně čmouda sejmu až mi bude sekerou rozbíjet moje dveře, tak je to OK, tak kde máš tu nezákonnost???
Nějak jsi se do toho zamotal a je lepší to přiznat nebo nechat být, ono to rozpitvávání je jen k horšímu a vyprosil bych si ty bludy, spíše zauvažuj a řekni, že ti to nějak ujelo a jedeme dál, jsme na fóru, kde se řeší jiné, profesní věci, tohle spíše patří na zbraněkvalitně.cz, tam by tě ale roznesli...
Ja bych skoro rekl, ze k ochrane zivota, zdravi, nebo majetku je mozne pouzit i zbran, ktera za timto ucelem porizena nebyla. O nutne obrane je v zakone jen jeden paragraf, to same o krajni nouzi.pavlík píše: ↑28. 10. 2020, 8:24Prosím o uvedení legislativy, říkající něco o tom, že se nesmí brokovnice použít k "Ochraně života, zdraví nebo majetku", když je k tomuto účelu o ní v žádosti o nákupko na Policii podána a Policií k tomuto účelu potvrzena a zaevidována... Prosím o jednoznačný odkaz a zdůvodnění... Děkuji
Jo a kde je uvedeno, že použití přídavného laseru na zbrani je v případě obrany nezákonné???????
Bude to na rozhodnuti soudu, takze loterie. Ale v tech dvou paragrafech neni nic o tom, ze zbran je treba nabyt legalne, takze ciste teoreticky se lze branit i nelegalne drzenou zbrani, i kdyz to vasi pozici znacne nahlodava a nasledny postih za nedovolene ozbrojovani vas asi nemine. V pripade nabyti zbrane napr. odzbrojenim jednoho utocnika a odstreleni druheho doufam, ze to soud opravdu nebude resit.
Otazkou v pripade kolosalniho pruseru je, jestli a) nebude z policajtu jeden z gangu, b) nejaka chytra hlava jeste nestihne "znarodnit" zbrane, protoze mimoradna situace.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.