Vreteno BT40 s ATC

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
Odpovědět
FuN

30. 12. 2009, 9:57

.xxx. píše:
FuN píše:Mám prosbu na .xxx. kde a zhruba za kolik peněz se dá sehnat ta svěrací kleština, co vtahuje trn do vřetene + koncovky (nevím jak se to přesně nazývá) na trny. Obrázek 4.jpg - mezikus
' to je neuveritelny jak jsou ty lidi dneska liny !
... mas preci google, tak si to "k...a" najdu ne ? / ja to hledat muzu a ty ne ? ... pisu tady neco o "BT40 a MAS403" tak to dam do googlu - otevru par odkazu a za chvilku to mam ... a jeste se pri tom neco dovim

do toho okenka v googlu napis MAS403 PULL STUD TYPE CLAMPING
To mě stačí dík
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2009, 10:00

Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
.xxx.

30. 12. 2009, 10:01

ty vole - cenzura / nebo mi nepsala klavesnice - du to zapit
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2009, 10:04

sorry to sem byl ja , tak prosim pochop ze to kazdy nevi, ja sem taky na nektere veci LAMA a nemusim si to hned vyzrat a sem rad ze mi nekdo rekne, co s cervenym a cernym dratem. Doufam ze se te to hluboce nedotklo dyt si mu tam vyzpival dost. Vidis ze velmi slusne podekoval.... co vic si prat

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2009, 10:09

.xxx. píše:
FuN píše:Mám prosbu na .xxx. kde a zhruba za kolik peněz se dá sehnat ta svěrací kleština, co vtahuje trn do vřetene + koncovky (nevím jak se to přesně nazývá) na trny. Obrázek 4.jpg - mezikus
' to je neuveritelny jak jsou ty lidi dneska liny !
... mas preci google, tak si to "k...a" najdu ne ? / ja to hledat muzu a ty ne ? ... pisu tady neco o "BT40 a MAS403" tak to dam do googlu - otevru par odkazu a za chvilku to mam ... a jeste se pri tom neco dovim

do toho okenka v googlu napis MAS403 PULL STUD TYPE CLAMPING

No to jsi trochu přehnal ne,já se taky chtěl na to samí zeptat ,jestli tě to tu nebaví tak prostě neodpovídej, :twisted:
Snad už bude brzo ATC

http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2009, 10:18

ja jsem toho jakoba taky radnou chvilku hledal a to jsem moc dobre vedel co hledam

kazdej treba nevi jak se to nazyva anglicky a jak se tedy googla zeptat
ten vybuch byl zbytecnej

ted zpet k cnc o tom to tady ma byt
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

13. 2. 2010, 9:59

Tak jak to jde už je to ve výrobě to vřeteno ? .
Snad už bude brzo ATC

http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
.xxx.

19. 3. 2010, 4:15

... aktualizace
/ doresena technologie vyroby
/ zajisteno tepelne zpracovani
/ zajisteno presne brouseni
/ vysledna soustrednost bude pod 0.0025
/ pouzity superprecisni loziska - coz je nejdrazsi vec na vretenu
/ aktualni hmotnost vretena je ~ 16kg
/ 2 prevodove pomery - prehozenim remene - i2.6 a i6.3 - 9200/ot/min a 3800/ot/min
/ mazani - plasticke mazivo s dlouhou zivotnosti - max ot. s plastickym mazivem jsou 11000 ot/min
vyrabet se budou 2 prototypy
...
hledam schopneho cloveka z fora, co ma pristup k firemnimu CNC soustruhu, "a neni to zlatokop" - jedna se o soustruzeni nekolika dilu / polotovaru pro dve vretena - mat.14220 - soustruzeni jak do mekkeho, tak do zpevneneho materialu, je tam jemne zavitovani, vnitrni i vnejsi obrabeni vetsinou s pridavkem na brouseni, nejvetsi rozmer je ~ ø156mm a nejvetsi delka je ~320mm ...
(data dodam v pozadovanem formatu)
Přílohy
14++.jpg
15.jpg
16.jpg
lamoz
Sponzor fora

19. 3. 2010, 6:38

vypada to fakt pekne!
.xxx.

21. 3. 2010, 11:36

OK ... nahodim tedy fixni cenu za dil:

/ 1 vreteno = cca 12 dilu k soustruzeni - prevazna cast jsou velice jednoduche dily, ale je tam i par slozitejsich

/ fixni cena, (pri kompletni zakazce) je ~400Kc/dil x 12 x 2 = ~9 tisic / doklad nepotrebuji / material dodam - nebo se domluvime a pripocte se k cene (vse je z mat. 14220 !)

/ na hrideli a na telu(vreteniku) je navic frezovani nekolika drazek ...

/ na celu a telu je vrtani + zavitovami - M8,M5

/ 3~4 veci se se po vyhrubovani posilaji na zpevneni(zuslechteni) a pak se jeste liznou ... nektere na cisto, jine s pridavekem na brouseni ... cementace/kaleni ...

/ modelovani a kvalitni vykresovou dokumentaci zajistuji ja - takze obavy v tomto smeru jsou liche

/ termin rekneme do 1 mesice - kdyz to bude driv, tim lip (pro schopneho cloveka je to prace na ~jeden den)

// pak je tady jeste varianta (B) - kdy bych poptaval pouze 3 dily: hridel/telo + predni celo - zbytek by se delal svepomocne - cena ?

/// pripadne varinata (C) delalo by se vse, krome hridele - cena ?

' idelani pripad by byl, kdyby pripadny dalsi zajemce-i o vreteno - mel i pristup na CNC soustruh ... pak by se to vse resilo dohodou - kazdy by na tom odved kus sve prace a odmenou by mu bylo spickove vreteno s ATC za cenu pouze nezbytne vynalozenych nakladu
Monteg

22. 3. 2010, 1:35

Pakliže jde jen o cnc soustružení tak klasiku i cnc soustruh + malou frézku mám a o vřeteno bych zájem měl záleží z jaké jste dálky či je vhodnější koupit mat. zde či ho poslat???
QNX
Kontaktovat uživatele:

22. 3. 2010, 1:56

Jaký je odhadovaný rozpočet na celé vřateno?
.xxx.

22. 3. 2010, 4:10

Monteg píše:Pakliže jde jen o cnc soustružení tak klasiku i cnc soustruh + malou frézku mám a o vřeteno bych zájem měl záleží z jaké jste dálky či je vhodnější koupit mat. zde či ho poslat???
/ ... dohodl jsem se s kolegou z fora s nickem "RaS" ( 1 kus je pro nej - druhej je pro me ) - ze bude zajistovat vse, co se tyka vyrobni stranky - je nekde kousek od Prahy
... ma to prakticky uz cele vyrobne zajistene - ja tet hledam moznosti, jak vyrobu jeste zlevnit - zapojenim dalsich lidi z fora je asi nejlepsi zpusob jak toho dosahnout

/ jestli se chces pridat, tim lepe

/ cele to je ciste nekomercni zalezitost

------------
cena se sklada z nekolika casti:

kdyz si pujdes koupit zvolene superprecisni loziska s predpetim (3+1ks.), tak za ne das prez 17tis - ale na ebay se daji (nove) sehnat za lepsi peniz

presne brouseni v tisicinach taky neco stoji - to se zaplatit musi

neco se da za tepelne zpracovani - tam je to prez znameho takze ceny OK

vyroba dilu - tady je velky prostor neco usetrit

zbytek je nakupka:
material 14220
pruziny
3 celistovej vtah. mechanismus
KM matice + podlozky
srouby
O-krouzky
V tesneni
staveci trysky
mazivo
remen conti-V multirib profile PJ - remenice se budou pravdepodobne take vyrabet
...

na konec se vse secte / poctem ks. = vysledna cena
QNX
Kontaktovat uživatele:

22. 3. 2010, 6:50

To mi o ceně moc neřeklo. Když se to sečte, tak to dá 50 000 kč, 70 000 kč ............ ?
RaS

22. 3. 2010, 6:58

tak se k tomu vlozim jeste tedy ja.. puvodne jsem se chtel pridat k vretenu nebot to vypada hodne profesionalne a ne jak nektere srandy ktere obcas nekdo nabizi a prodava..a tak jsem se chtel pridat a pripadne jsem se nabidl ze zajistim neco z vyroby.. sam nemam cnc soustruh a delat to na klasice je obcas nemozne.. nicmene mam dost znamych ktere to s CNC umi a ty jsem zaridil za nejakou pratelskou cenu, nicmene vyskytly se tam dily do kterych se ani tem znamym nechce (museli by kupovat specialni noze, proste jsou zvykli na jiny typ prace nez treba dlouhe vnitrni soustruzeni a nebo by to bylo na dlouho) takze jsem samozrejme musel shanet nekoho jineho a u tech jinych uz se to obcas prodrazi, takze je samozrejme lepsi pokud by se nasel dobrovolnik ktery by zajistil treba soustruzeni ve 3 sadach a kazdy by prisel s nejakou casti, xxx dodal dokumentaci a knowhow, ja to umim vyrobit, myslim ze za bezkonkurencni ceny mam zuslechteni a myslim i soustruzeni za celkem rozumne ceny, frezovani jsem schopen zajistit sam.. samozrejme pokud by se nasel nekdo kdo by to udelal v ramci spoluprace klesla by cena...
samozrejme hned na zacatku je treba napsat ze to nebude vreteno za 5-10000 a asi ani ne za 20000 to jen pro pripadne zajemce, kteri by si mysleli ze v podstate profesionalni vreteno se da udelat svepomoci za par korun.. (podivejte se co stoji komercne pro predstavu) celkovou cenu si ja netroufam odhadnout treba ji napise xxx ale zavisi na mnoha faktorech.. nejdrazsi je vzdy ta prace..
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“