to co napsal Lubbez je jistě krásnej podvod na zákazníka či na pojišťovnu, ale nechci a nebudu podporovat komerční řešení, kde se platí každej drátek zlatem a jsi chycenej nadosmrti do kleští (updaty, úpravy, předražený hw) od realizačních firem..
stejně tak jako tady lidi provozují své frézky na opensorce linuxcnc a na běžném levném hw k nepochopení těch prodejců Fanucu, Siemensu atd.. tak stejně tak to podle mne může spolehlivě fungovat v domě.. a když se něco vysere tak se to zahodí a koupí nové..
celej dům může řídit jedno RPi za 1000kč a když si dám druhé do šuplíku do zálohy tak výměna shořelého je otázkou minut, nemyslím si že by by bylo v něčem horší než třeba řádově dražší miniserver od Loxone a ty jejich extensions..
řídící soft třeba openhub nebo homeasisstant díky obrovské komunitě podle mne umí mnohem více než některá průmyslová řešení..
nechci to překombinovat a být otrokem elektroinstalace, nemyslím si že by měl být dům připojen trvale ke cloudu a ukládat miliony dat k ničemu...
jediné čeho se obávám, že jakmile mě přejede auto už to nikdo nerozchodí