E-kolo je alespoň podle mě jediná smysluplná varianta pohybu. Koloběžky a podobné hejblata jsou kokotina a auta? To nechám na každém jedinci.
Moderátor: sysel
Člověk dlouhodobě těžko dá víc než 200W. I to už je slušná dřina. Ale stačí to na svižnou jízdu.shaolin píše: ↑30. 8. 2022, 3:55 Mex...
Ten motor má normových 250w, čo stanovuje eu ako max.kontinuálna pripomoc. Špičkovo to však dáva aj 750w. Neviem ako by si s odberom 20A poradila baterka z Lidla. Musel by si ich radiť aj paralelne. Čiže minimálne 4 baterky. Ako by sa správali tie baterky v tom spojení ak predpokladám že niektoré budú viac opotrebené ako tie ostatné (vek, cykly,...)
Možno by to fungovalo ako núdzové riešenie.
Já Ti dám, že koloběžky jsou kokotina.lubbez píše: ↑30. 8. 2022, 10:31 Mám elektrokolo.Nejsem moc starej (68), nejsem bečka, stále dokážu vyběhnout 8 pater bez zadýchání, běžně sportuju - lezení po skalách ... Ale teprve e-kolo mi otevřelo obzory. Ježdění na kole mě nikdy moc nebavilo. Jezdím pouze mimo silnice, pokud možno po nejmenších cestičkách. Ta elektrika má dvě výhody pomůže do extrémního stoupání a když ti dojdou síly, pomůže k domovu. Pokud jsi srab, můžeš tam dát stálou přípomoc a hurá. V tu chvíli ale raději zvolím KTM690 enduro. Jinak tak zrasenej jako z ekola jsem z obyčejného nikdy nebyl.
E-kolo je alespoň podle mě jediná smysluplná varianta pohybu. Koloběžky a podobné hejblata jsou kokotina a auta? To nechám na každém jedinci.
Já mám klasickou kolobrndu taky. Ale s komfortem a užitnými vlastnostmi kola se to nedá srovnat.
To je pravda. Letos jsem si koupil kolobku YEDOO Wolfer a ten má jen 3.5 cm světlost podvozku. Takže drhnu i o písek na chodníku. Ale zase to jede jako drak.Mex píše: ↑30. 8. 2022, 9:27Já mám klasickou kolobrndu taky. Ale s komfortem a užitnými vlastnostmi kola se to nedá srovnat.
Ta bolavá pr... je vyvážena výhodami jinde.
Na kolobce člověk mimo jiné pořád řeší po čem jede. Je to jako závodní auto s děsně nízkým podvozkem, kde zřejmě šofér taky furt musí řešit každou terénní nerovnost.
Pěkné.
Systém výměnných baterek naráží na to, že když si koupím svou baterku, tak ji nebudu chtít měnit na benzínce za nějakou ojetou s neznámou historií. To by se ty baterky musely pronajímat a ne kupovat.