Hledám šikovnou strojařku
Moderátor: sysel
Ahoj kluci
Neblbněte je ještě mladý nekažte mu iluze .
Nedej na nás staré dědky
co máme velmi často moc špatné zkušenosti
Občas se to povede fakt
Filip radí dobře neuspěchat nic za každou cenu a Zz912 radí taky dobře někam vypadnout kde se dá nějaká potkat a nebo inzerát hodně mladých se takto seznámilo
V HB pokecáme
Neblbněte je ještě mladý nekažte mu iluze .
Nedej na nás staré dědky

Občas se to povede fakt
Filip radí dobře neuspěchat nic za každou cenu a Zz912 radí taky dobře někam vypadnout kde se dá nějaká potkat a nebo inzerát hodně mladých se takto seznámilo
V HB pokecáme
SCHAUBLIN 53, GACK K15 , Weiler Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
přesně, nemohl jsem si ho nevšimnout v 1:07 v pozadí je Wahli 75

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Myslíš Pavlaxy?
Toho bych se nebál. Já znám jen v mém blízkém okolí 3 ženy okolo mého věku které baví strojařina. Spíše se tak nepídí po detailech popřípadě znají někoho kdo jim pomůže a cnc fora nenavštěvují. Taky se tak nehrnou do vlastního podnikání v strojírenství ale to nevadí, i tak je to baví a zajímá. Není podmínkou znalost strojařiny ale aby je obecně bavilo něco tvořit a mít vytrvalost a smysl pro detail, pak už jí je celkem jedno jestli to je práce se dřevem, kovem, textilem. Když jí nadchnu pro obrábění, pochválím že jí to jde, tak bude s nadšením soustružit - znám takhle kuchařku a zdravotní sestřičku které jejich práce v oboru nebavila ale dnes je baví obrábění a jsou v tom fakt dobré.
Rekl bych, ze dulezitym indikatorem je, zda maji vztah k necemu, co je "rukama" a soucasne "tvorive" - v podstate, jak psal Meki.
Pak je jedno zda je to soft (pleteni/šití/vyšívání...) nebo hard (drevo/kamen/musle ...) ...
V case se to (vice mene logicky - pac jsou to duse tvorive a nepokojne
) posouva od jednoho k druhemu ...
Takze budes doma mit vlny / latky / lipove drevo a jine zajimave - trebas ovocne - kresba dreva / keramickou hlinu (to mozna vyusti k existenci vypalovaci picky - jako vedlejsi efekt si tam muzes tepelne upravovat vyrobky ...
) / lastury / musle / ramy na obrazy / tkalcovske stavy ruzne velikosti a slozitosti / smotavac (zkrucovac) prizi (dobre navrzeny zmakne i nejruznejsi kabliky o x-zilach) / vysivaci ramecky (ty se dobre tisknou na 3D tiskarne ... cimz zduvodnis nutnost jeji existence a upgradu
) / klubicka dratu+klesticky (dratovani a jine) ... a desitky jinych zbytecnosti podobnych rozmanitosti tomu, co upotrebi strojar.
Pokud nic takoveho nemaji (hobby) a soucasne je "rucni" prace "pod jejich uroven", radil bych vycouvat ...
Ale zrovna takove posouzeni/rozhodnuti obvykle probiha ve fazi, kdy je clovek "oslepen laskou" a logicky nevidi/neslysi ...
Pak je jedno zda je to soft (pleteni/šití/vyšívání...) nebo hard (drevo/kamen/musle ...) ...
V case se to (vice mene logicky - pac jsou to duse tvorive a nepokojne

Takze budes doma mit vlny / latky / lipove drevo a jine zajimave - trebas ovocne - kresba dreva / keramickou hlinu (to mozna vyusti k existenci vypalovaci picky - jako vedlejsi efekt si tam muzes tepelne upravovat vyrobky ...

Pokud nic takoveho nemaji (hobby) a soucasne je "rucni" prace "pod jejich uroven", radil bych vycouvat ...
Ale zrovna takove posouzeni/rozhodnuti obvykle probiha ve fazi, kdy je clovek "oslepen laskou" a logicky nevidi/neslysi ...

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Ten jsem zapomnel - ale je to jen cca 5W na papir a jine "tenkosti"

A pokud maji i basnicke strevo a pod - pak se hodi k tisteni vsehomozneho i laserovka - jak CB, tak barevna ...
Oboje je nutne, protoze oboje umi neco lip ... je to argumentacni dovednost ...

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
No já ti fandím, protože v tvém požadavku vidím sám sebe - neměl sem požadavek, že chci strojařku - měl sem jinší požadavek.
Na začátku sem ten požadavek měl
pak sem 2x slevil, že to půjde i tak, vyzkoušel sem, že nemusí to ženská splňovat.
Stějně to nikdy nebylo ono a dojelo to jakmile sem si představil, že to budu pak muset zažívat celý život a přijdou děti vše se může otočít a jak je pak budem spolu vychovávávat děti a žít spolu??
Já teda jdu proti proudu a chtěl sem ženskou s kterou budu rád celý život a ona semnou(ne nějaký přežívání - jak můžeš často od chlapů slyšet - jak mají rádi svoji polovičku, že byji nejraději poslali pryč) ve všem co nás potká, zatím na 100% sem si jistý, že sem našel (i po 3 dětech)
Sem si zatím šel ikdyž sem věděl, že taky možná zůstanu sám...
Moje rada zní:
1. Na čem nechceš dělat v budoucnu kompromisy musíte mít stejně oba dva a ten zbytek se vždy nějak domluví ten už není tak podstatný - pokud si nenabrnkneš diktátorku nebo nejsi ty diktátor
2. musíš vědět co chceš a sesumírovat si žebříček hodnot a hledat tu co má podobný.
3.Jen si jít za svojím vědět co chceš a neposlouchat rady typu to je nereálný
4.Nečekej že ti zazvoní u dílny a musíš minimálně do exteriéru:-)
Já se na netu seznámil a když vypadala rozumě v názorech a chování, hned sem se chtěl vidět, abych si udělal vlastní obrázek naživo - na kafe vydržíš s každou a pak ji můžeš říct nějaks mě nesedla ahoj. Ale nesmíš se rozhodit sexem to se zdá pak skoro každá super...to tě oslabí rozhodnout se s čistým rozumem...
Každý chce být šťastný a zažívat lásku tak si zatím jdi máš velkou šanci, že to dokážeš!
A až potkáš tu pravou tak to poznáte oba dva.
Na začátku sem ten požadavek měl
pak sem 2x slevil, že to půjde i tak, vyzkoušel sem, že nemusí to ženská splňovat.
Stějně to nikdy nebylo ono a dojelo to jakmile sem si představil, že to budu pak muset zažívat celý život a přijdou děti vše se může otočít a jak je pak budem spolu vychovávávat děti a žít spolu??
Já teda jdu proti proudu a chtěl sem ženskou s kterou budu rád celý život a ona semnou(ne nějaký přežívání - jak můžeš často od chlapů slyšet - jak mají rádi svoji polovičku, že byji nejraději poslali pryč) ve všem co nás potká, zatím na 100% sem si jistý, že sem našel (i po 3 dětech)
Sem si zatím šel ikdyž sem věděl, že taky možná zůstanu sám...
Moje rada zní:
1. Na čem nechceš dělat v budoucnu kompromisy musíte mít stejně oba dva a ten zbytek se vždy nějak domluví ten už není tak podstatný - pokud si nenabrnkneš diktátorku nebo nejsi ty diktátor
2. musíš vědět co chceš a sesumírovat si žebříček hodnot a hledat tu co má podobný.
3.Jen si jít za svojím vědět co chceš a neposlouchat rady typu to je nereálný
4.Nečekej že ti zazvoní u dílny a musíš minimálně do exteriéru:-)
Já se na netu seznámil a když vypadala rozumě v názorech a chování, hned sem se chtěl vidět, abych si udělal vlastní obrázek naživo - na kafe vydržíš s každou a pak ji můžeš říct nějaks mě nesedla ahoj. Ale nesmíš se rozhodit sexem to se zdá pak skoro každá super...to tě oslabí rozhodnout se s čistým rozumem...
Každý chce být šťastný a zažívat lásku tak si zatím jdi máš velkou šanci, že to dokážeš!
A až potkáš tu pravou tak to poznáte oba dva.
Na netu je to samá pisatelka, co si akorát zvedá sebevědomí tím že ji vypisuje naráz 30 nadrženců. Parta lidí, v zimě hory, v létě Vltava, srazy aut, motorek, dračí lodě, akce kde jsou stohy lidí, ideálně přes den nějaká sportovní akce zakončená zábavou, koncerty, u nás třeba hudba na vinicích, celý smečky samotnejch ženskejch choděj na Pokáče, na Jeleny, koupějí si flašku Pálavy, a jak se nabrknou, tak se přestanou ostejchat. A když si na sebe vezmeš tohle, tak se o tebe ještě servou..
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Ale nezapomen, ze ji/je taky muze napadnout, ze to (tricko) je fake - jojo singl - hov.. - uslapnutej zenac, co si chce "v ramci zakona" uzit a pak zpatky pokorne k mamine pod pantofel ...