zexner píše: ↑4. 1. 2026, 3:07
martasg1 píše: ↑3. 1. 2026, 11:05
Jů

a nechcete se pohádat ještě o tom jak je na tom kontilitina? a navíc když se třeba podélně rozřízne kvádr na dvě trojůhelníkový pravítka? to by bylo moc fajn... prosííííím smutně koukám

klidně srovnat pěkně šedou 100, 200 a třeba i 400, 500
Uhodls, nechtěli. Teď můžeš věcně přispívat do diskuzí ty.
Dobře dobře, tak chvíli jsem si pro vás teda udělal, abych taky přispěl věcně a hlavně k tématu...
Takže proběhlo měření abych věděl taky jak ho mám dlouhej v klidovém stavu teda
A taky jsem se při té příležitosti podíval a pěčlivě změřil jak moc se to za těch posledních pět let pohnulo všechno: no je toho v celku dost k posouzení a na to jak to na sobě leží jako salám na krámě, tak vám můžu tedy s
klidným svědomím napsat, že se to nepohnulo ani o setinu milimetru... prostě to tam leží tak jak jsem to tam před pěti lety poskládal a nikdo s tím nepohnul ani o setinu milimetru...
no a tímto bych to uzavřel, že litina je nejlepší na příměrné desky a pravítka! prostě kvalita, to se jen tak samo nepohne tím spíš když to leží takhle na sobě

A ocel jsem také přeměřil, jedno sinusový pravítko 400mm a taky se nepohlo. Asi je to tedy bezpředmětný řešit jestli litinu nebo ocel. No a kdyby se ta ocel náhodou někdy pohnula? tak pořádně zakalit... doporučuju (pivko a tvrdý pořádně celej víkend kalit) a uvidíte, že se to zase pár měsíců ani nepohne. Takže teď už víte jak na to aby to zůstalo tak jak to je. A nezapomeňte: každá rada drahá!
Tak vědátorům zdar

a ať se daří

já už musím jít - dostal jsem chuť si škrábnout (nebo nejdřív pro jsitotu zakalit?)
ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK