gravostar
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj vlastním gravostár verzi Hobby a chtěl bych se zeptat kde nastavím pořadí obrábění kontur , nějak jsem na to nepřišel. Popřípadě kde zvolím počet obrábění na kontuře ... myšleno po kolika má nástroj sjíždět do materialu díky.Napr na 3mm mat. chci jet po 1mm takaby mi to objelo 3x konturu díky .
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Na liště je CAM a ten otevřeš dáš nástroje a tam je kompletní tabulka na zadávaní požadovanejch parametrů
(doufám že máš verzi zaplacenou,jinak je tato funkce tabu
)

Snad už bude brzo ATC
http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To dyntyd: Standartni poradi obrabeni je dane poradim kresleni. Pri automatickem generovani z menu CAM/kontura/vypln je to dane jejich funkci, napr. pri vyplni (kapsovani) nejdrive vnitrek, pak obvod a pod. Kterekoliv entity mohou byt obrobeny, pokud jsou v nastrojove hladine. Poradi se da navic nastavit funkcemi v CAM/spodni polovina menu.
U jednotlivych nastroju/hladin je mozne zadat az 50 pruchodu automaticky, pripadne rucne. Takze pro vas pripad vyplnit do 3.radku hloubku 3mm a ostatni parametry a stisknout konstantni prirustek hloubky. Da se to libovolne rucne zmenit, takze treba posledni pruchod dat 2,9 a pomalejsi posuv, pokud je prilepen mat.3mm a nema to pri konturovani vypadnout.
Nastavit se da i zpusob obrobeni (uplne dole).
Zdravi Mirek
U jednotlivych nastroju/hladin je mozne zadat az 50 pruchodu automaticky, pripadne rucne. Takze pro vas pripad vyplnit do 3.radku hloubku 3mm a ostatni parametry a stisknout konstantni prirustek hloubky. Da se to libovolne rucne zmenit, takze treba posledni pruchod dat 2,9 a pomalejsi posuv, pokud je prilepen mat.3mm a nema to pri konturovani vypadnout.
Nastavit se da i zpusob obrobeni (uplne dole).
Zdravi Mirek
-
- Kontaktovat uživatele:
Ok bavme se tedy o konturě a pořadí obrábění, tedy spíše o tom pořadí.
Jde mi o to abych mohl jednoduše měnit pořadí kontury a ne stím počítat při kreslení, resp když budu dělat desku kde bude 100 dílu , tak to nebude tak jednoduché, resp když mi někdo pošle data bych mu něco vyfrezoval a nedej bože abych to měl třeba špatně, ale další věc je ta proč mít dlouhé přejezdy nad materialem když to mohu naplánovat vše zasebou. Pujde to tedy ?? nebo je to nereálné ?? Díky
Jde mi o to abych mohl jednoduše měnit pořadí kontury a ne stím počítat při kreslení, resp když budu dělat desku kde bude 100 dílu , tak to nebude tak jednoduché, resp když mi někdo pošle data bych mu něco vyfrezoval a nedej bože abych to měl třeba špatně, ale další věc je ta proč mít dlouhé přejezdy nad materialem když to mohu naplánovat vše zasebou. Pujde to tedy ?? nebo je to nereálné ?? Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj tak mám ještě jeden dotaz , když chci pouze vrtat, a mám namalované pouze body v cadu, potom vložím do gravostáru je tam nějaká operace vrtání a nebo musím nějako přes konturu , protože pokud dám konturu zvolí se vždy venek a jakože to frezuje. Díky za rady
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak díky už jsem na to přišel , ještě jedna věc mě trápí , jak je to s neuzavřeným oběktem ?? kde jsem ho přerušil abych si udělal mustky jde o páky aby nevypadly.Na jednu možnost jsem přišel a to zase přenést do nástrojové hladiny a le musí být odsazený od požadované kontury o ofset nástroje, je ještě nějaká jiná možnost ??
Mel bych dotaz, pokud bych si poridil jednotku GVE66 a casem bych zjistil, ze potrebuji "vetsi" drivery pro KM, je mozne nekde pripojit externi driver tj. lze od nekud vytahnout signaly STEP a DIR ?
Predem dekuji za info.
Sakra, asi jsem mel dotaz dat do GVE66, tak sorry.
Predem dekuji za info.
Sakra, asi jsem mel dotaz dat do GVE66, tak sorry.
Chtěl jsem se zeptat, když bych si objednal díly od grevose motory i gravostár za jak dlouho je můžu mít doma
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To Robokop: je to tak, telefonat nebo mail to resi.
To Pepa: moc me to mrzi, ale jsou veci, ktere proste neovlivnim. Par dni jeste zasilku pohonu "susili" celnici a dnes odpoledne to
spedice konecne privezla. Proti predpokladu zpozdeni skoro 2 mesice. Tak je to pripravene, zitra se ozvu a domluvime se.
To Pepa: moc me to mrzi, ale jsou veci, ktere proste neovlivnim. Par dni jeste zasilku pohonu "susili" celnici a dnes odpoledne to
spedice konecne privezla. Proti predpokladu zpozdeni skoro 2 mesice. Tak je to pripravene, zitra se ozvu a domluvime se.