Pro všechny, co si myslí že pod 10 tisíc postaví CNC

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Lify

5. 9. 2016, 4:39

RaS píše:s tímhle přístupem za chvilku naštveš i lidi v Plehasu :D
už máš konečně koncepci, nakreslil jsi si plánky pro výrobu, máš rozpočet? a nebo jedeš pořád tím tvým huráá stylem
jo mám :) dokonce se už dělají díly držáku ložisek a Ztka a všeho :) teď musím vyřešit ty držáky tyčí - rozpočet mám :)
0,6 M 16 mm tyčí - 290 Kč
0,4 M 12 mm - 128 Kč
ložiska 16 mm - 229 Kč
ložiska 12 mm - 190 Kč
ložiska okolo - 200 Kč
TR 1203 0,8 M - 261 Kč
TP 1203 3 Ks - 687 Kč
krokové motory SX17-0905 3 Ks - 897 Kč
Celkem 2682 Kč (+- ještě nějaký věci)
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
RaS

5. 9. 2016, 4:41

máš to pěkně naplánované..teď se toho ještě držet a dodělat to..
a nějaký výsledný návrh nám sem taky hodíš? ať ti ho můžeme zase rozdupat :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Lify

5. 9. 2016, 4:43

RaS píše:máš to pěkně naplánované..teď se toho ještě držet a dodělat to..
a nějaký výsledný návrh nám sem taky hodíš? ať ti ho můžeme zase rozdupat :D
Sakra já na to zase zapomněl ... ok jdu na to :)
jeykey píše:Hey Lify, zvol si jednoho, dva rádce, který ti vyhovujou stylem, nebo maj mašinu jakou chceš vyrobit ty, a od těch ber rady, neskákej z jednoho na druhého, kolik hlav tolik názorů. Tři lidi ti nikdy neporaděj to samý (kromě těch základů).
Nejvíc se mi líbí to od Toma a Tompa
Věčný tazatel
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2016, 4:44

Thomeeque píše:Hlavní idea byla ho ustavování co nejvíc ušetřit. Ten laser se mi taky moc nezdál, ale nemám moc zkušeností a ostatní nic neřikali.. taky jsem nečekal, že to bude takovej fofr :)
U dobře nastaveného laseru se dá počítat s přesností 0,05 mm a stejně je na tom i ovalita otvorů. V idílně to bývá o občas něco horší, zřejmě podle toho, jak se ten který dělník právě vyspí a jak moc se mu chce laser nastavovat. Ale v každém případě se otvory, které mají být přesné, musí převrtat, případně vystružit. Nemluvě o tom, že v materiálu tloušťky 3 mm je díra již mírně kuželová.
Lify píše:jak to myslíš ? myslíš jak jsem to udělal předtím ? ?
Myslím to tak, že bys už pomalu měl začít dvakrát měřit a jednou řezat*). Projdi si, prosím, mé předchozí příspěvky a najdi si odkaz na obrázek té objímky. Já se hrozně nerad opakuju, takže pokud jsi nepochopil o co se jedná hned na začátku, tak se o to budeš muset snažit teď.

Ale co kdybys místo toho běsnění začal radši trošku studovat konstrukci strojů, nastudoval něco o potřebných nástrojích, pohrál si s tvorbou G-kódů, zapojil si na stole motory a zkusil s nimi zatočit a mezitím se snažil přemluvit rodiče, aby ti k Vánocům koupili tenhle kit?

(Vše)znalce prosím, aby si uplivli do plivátka, nikoli sem.

---
*) Samozřejmě existují i vyjímky :D
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2016, 4:53

a jsme zase tam kde jsme byli
ja tu v ne o moc vyssi cene doporucoval cinanka s kulickovymi srouby
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2016, 4:55

robokop píše: ja tu v ne o moc vyssi cene doporucoval cinanka s kulickovymi srouby
https://www.youtube.com/watch?v=XDJEPjvbbs4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2016, 4:58

Hlavně, že jsem ti trapez 12*3 nabízel zdarma:-D
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2016, 5:17

Jo a ja uz z toho zacinam bejt na chocholouska
Bob
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2016, 5:26

robokop píše:a jsme zase tam kde jsme byli
ja tu v ne o moc vyssi cene doporucoval cinanka s kulickovymi srouby
Víš já si myslím, a možná že i pár lidí tady na foru, že 15 - 16 letý kluk nemá šanci sám si postavit bez odborné pomoci cnc frézku a teď vůbec nepíši v nějaké solidní kvalitě. Prvně mu scházejí finance, a co je ještě důležitější, nemá žádné strojařské znalosti a neumí strojařské práce, a navíc to nemá kde dělat, a to se vůbec nebudeme bavit o nějaké přesnosti lepší než 1mm, což je pro většinu lidí nejmenší možný rozměr. Možná kdyby se pustil do frézky TRON - obráběné díly na ni vyrábí Krutor, výpalky z laser, atd. dalo by se říci, že je to taková stavebnice - jsou tady i nějaká ta vlákna na toto téma - takže poradci by byli. Já si taky myslím, že ten TRON nebude asi to nej - nej. Ale dá se určitě postavit, a dá se na něm frézovat. Ale ty hrůzy co tady vidím od Lify , co zatím vyrobil a pochlubil se s nimi, tak k tomu nevím co říct, z toho frézka funkční nikdy nebude, to je prostě realita, a může se mu poklepávat po rameni, jak se snaží, ale snaha mu tu frézku nepostaví, když nemá ani ty základní předpoklady ke stavbě a konstrukci toho svého dílka. Rosťa.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2016, 5:39

Ja mu prave z toho duvodu poradil masinku na kterou skoro mel
Za ty prachy myslim uzasnou
Spousta firem na ni dela seriozni praci
Ty prachy co mu schazeli mohl vydelat tady u lubose jak mu nabidnul brigadu takze taky bez problemu
Ted uz mohl mozna frezovat a neco se naucit
Lify

5. 9. 2016, 6:00

problém je v tom že pokud se mi něco povede tak to budu rád ! kdy si to nabízel?
Přílohy
Sestava1.bmp
(3.95 MiB) Staženo 240 x
Sestava2.bmp
(3.95 MiB) Staženo 241 x
Věčný tazatel
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2016, 6:44

Hned nekde z kraje
Cnc3020 je tam i odkaz s cenou vsak jsi resil ze ti asi dvojka schazi nebo neco tak
RaS

5. 9. 2016, 6:47

jakej je rozdíl mezi sestavou 1 a sestavou 2? a to je jako všechno z překližky a podepřené tyče jo? jaké jsou rozměry?
než ti někdo vynadá, tak se to pokus dát do inteligentnějšího formátu třeba jpg, není to Mona Lisa aby to zabíralo 8MB :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2016, 7:21

Lify píše:problém je v tom že pokud se mi něco povede tak to budu rád!
O strýci Františkovi z jedné moc humorné knížky říkali: Podobal se člověku, který po ovládnutí malé násobilky prohlásil svým učitelům: „Dál už mi nic neříkejte. Nechci nic slyšet o tom, že pan Pythagoras, Eudoxus, Euklides, Archimédes a tak dále vymyslili to a to. Nepotřebuji týt z toho, co objevili jiní. Dejte mi papír, tužku a kružidlo a nechte mne na pokoji. Však já na to přijdu sám.“
A ty máš hodně podobný problém. Jak jsem si tak všiml, odpovědi na své příspěvky v tomto vlákně čteš jen velmi zběžně a nepamatuješ si z nich buď vůbec nic, nebo jenom nějaký fragment, který se ti zalíbí a o němž se domníváš, že je řešením celého tvého problému.
Pak se nediv, že spousta lidí je už tvým hurá vývojem, 2x denně od základu měněným, otrávených a píše ti - slušnější zatím většinou mezi řádky - abys toho radši nechal, že s tímhle přístupem je to jen ztráta času i peněz.
Ruku na srdce, můžeš po pravdě napsat, kolik konstrukcí dřevěných amatérských CNC strojů z tohoto mého odkazu si podrobně (ale opravdu do detailu) prostudoval? Žádnou, že? Podíval ses zběžně na obrázky a řekl sis, že zabývat se takovými blbostmi nemáš čas...
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
Lify

5. 9. 2016, 8:03

RaS píše:jakej je rozdíl mezi sestavou 1 a sestavou 2? a to je jako všechno z překližky a podepřené tyče jo? jaké jsou rozměry?
než ti někdo vynadá, tak se to pokus dát do inteligentnějšího formátu třeba jpg, není to Mona Lisa aby to zabíralo 8MB :D
ne to je pouze název souboru a je to vše na nepodepřených 16 mm a Ztko je 12 mm jo příště dám ! :)
robokop píše:Hned nekde z kraje
Cnc3020 je tam i odkaz s cenou vsak jsi resil ze ti asi dvojka schazi nebo neco tak
já myslel ten šroub co psal piskoteek a 3020 jsem taky viděl :) tam to je okolo 15 tisíc a to jsem bohužel neměl :/
hobbyrobot píše: A ty máš hodně podobný problém. Jak jsem si tak všiml, odpovědi na své příspěvky v tomto vlákně čteš jen velmi zběžně a nepamatuješ si z nich buď vůbec nic, nebo jenom nějaký fragment, který se ti zalíbí a o němž se domníváš, že je řešením celého tvého problému.
Pak se nediv, že spousta lidí je už tvým hurá vývojem, 2x denně od základu měněným, otrávených a píše ti - slušnější zatím většinou mezi řádky - abys toho radši nechal, že s tímhle přístupem je to jen ztráta času i peněz.
Ruku na srdce, můžeš po pravdě napsat, kolik konstrukcí dřevěných amatérských CNC strojů z tohoto mého odkazu si podrobně (ale opravdu do detailu) prostudoval? Žádnou, že? Podíval ses zběžně na obrázky a řekl sis, že zabývat se takovými blbostmi nemáš čas...
já čtu všechny ! :) já už neměním :) já už to měl vymyslený :) kromě toho držáku :) a když toho nechám tak jsem utratil peníze k ničemu, tak to chci dotáhnout do konce ! koukal jsem na všechny na obrázkách (samozřejmě že né na všechny !! těch tam jsou miliony) a potom i na videa z obrábění
neřekl - já jsem říkal že to udělám z L profilů, ale pár věcí jsem nevěděl a proto jsem zvolil toto
Věčný tazatel
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“