Thomeeque píše:Hlavní idea byla ho ustavování co nejvíc ušetřit. Ten laser se mi taky moc nezdál, ale nemám moc zkušeností a ostatní nic neřikali.. taky jsem nečekal, že to bude takovej fofr

U dobře nastaveného laseru se dá počítat s přesností 0,05 mm a stejně je na tom i ovalita otvorů. V idílně to bývá o občas něco horší, zřejmě podle toho, jak se ten který dělník právě vyspí a jak moc se mu chce laser nastavovat. Ale v každém případě se otvory, které mají být přesné, musí převrtat, případně vystružit. Nemluvě o tom, že v materiálu tloušťky 3 mm je díra již mírně kuželová.
Lify píše:jak to myslíš ? myslíš jak jsem to udělal předtím ? ?
Myslím to tak, že bys už pomalu měl začít dvakrát měřit a jednou řezat*). Projdi si, prosím, mé předchozí příspěvky a najdi si odkaz na obrázek té objímky. Já se hrozně nerad opakuju, takže pokud jsi nepochopil o co se jedná hned na začátku, tak se o to budeš muset snažit teď.
Ale co kdybys místo toho běsnění začal radši trošku studovat konstrukci strojů, nastudoval něco o potřebných nástrojích, pohrál si s tvorbou G-kódů, zapojil si na stole motory a zkusil s nimi zatočit a mezitím se snažil přemluvit rodiče, aby ti k Vánocům koupili
tenhle kit?
(Vše)znalce prosím, aby si uplivli do plivátka, nikoli sem.
---
*) Samozřejmě
existují i vyjímky