Magiho výzkumný ústav
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Letní KOPR pomalu odeznívá a opět se dostavuje chuť do práce.
Na generátoru je hotová řemenice, zíta se bude páchat druhá na motor.
Až bude stanovena hodnota optimálního převodu, použiju jako finální řešení ozubený řemen synchroflex (má nižší ztrátu).
Dále mám připravený další speciální zásah na snížení spotřeby paliva, ale o tom napíšu víc, až to vyzkouším.
Obě malé Savie jsou připraveny na expedici do světa a benzínová elektrocentrála už má zpět svůj generátor, je opět plně funkční a již byla využita při plánované odstávce EONu.
Na generátoru je hotová řemenice, zíta se bude páchat druhá na motor.
Až bude stanovena hodnota optimálního převodu, použiju jako finální řešení ozubený řemen synchroflex (má nižší ztrátu).
Dále mám připravený další speciální zásah na snížení spotřeby paliva, ale o tom napíšu víc, až to vyzkouším.
Obě malé Savie jsou připraveny na expedici do světa a benzínová elektrocentrála už má zpět svůj generátor, je opět plně funkční a již byla využita při plánované odstávce EONu.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Klidně půjčím, není problém. Ale co se týče ekonomiky provozu, ta velká mašina (se kterou si teď hraju) je na tom rozhodně líp 
V práci je to větší problém, protože ČOVka, jak známo, nesmí být dýl než 4hod bez O2, pak chcípnou breberky.
Řeší se to buď velkou 200kW centrálou, nebo tankem s kapalným O2. Vždycky mě při této činnosti prudí takový ti chytrolíni, ktří mi furt dokola říkají: "Vždyť máte kogeneračky, proč jednu nenastartuješ?"
Jenže vysvětlovat tady těm tatarům, že jednak je napájení ČOV z jiného trafa než KJ a za další naše KJ nemůžou běžet v ostrovním režimu. Lépe řečeno legislativa to nepovoluje. Pokud něco jede jako paralelní zdroj a tlačí do sítě, pak musí při výpadku sítě distributora zabezpečit v místě rozpadu (tj. generátorový stykač) bezpečné odpojení od sítě distributora.
Je to proto, aby KJ netlačila zpětný výkon do odstaveného úseku, kde by to někoho mohlo sundat ze sloupu.
Taky proto Eoni u našeho trafa při odstávce dávaji na sekundár zkratovací soupravu.

V práci je to větší problém, protože ČOVka, jak známo, nesmí být dýl než 4hod bez O2, pak chcípnou breberky.
Řeší se to buď velkou 200kW centrálou, nebo tankem s kapalným O2. Vždycky mě při této činnosti prudí takový ti chytrolíni, ktří mi furt dokola říkají: "Vždyť máte kogeneračky, proč jednu nenastartuješ?"
Jenže vysvětlovat tady těm tatarům, že jednak je napájení ČOV z jiného trafa než KJ a za další naše KJ nemůžou běžet v ostrovním režimu. Lépe řečeno legislativa to nepovoluje. Pokud něco jede jako paralelní zdroj a tlačí do sítě, pak musí při výpadku sítě distributora zabezpečit v místě rozpadu (tj. generátorový stykač) bezpečné odpojení od sítě distributora.
Je to proto, aby KJ netlačila zpětný výkon do odstaveného úseku, kde by to někoho mohlo sundat ze sloupu.
Taky proto Eoni u našeho trafa při odstávce dávaji na sekundár zkratovací soupravu.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Díky za nabídku, nějak to přežijem. Vařit budeme až po páté, budu déle v práci a basta. Nebo složím zpátky plynový vařič, co jsem rozkuchal na topení pod "náhrobním kamenem" (žulovou deskou) na venkovní přípravu masíčka.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
A nebo můžeš chodit z práce dřív a každý den péct maso na kameni.
Čímž jsem vyčerpal poslední možnost a ta se mi zdá nejlepší

Čímž jsem vyčerpal poslední možnost a ta se mi zdá nejlepší

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Dneska měla být hotová druhá řemenice a na místo toho celý odpoledne bojuju s debilním virem v PC. "Personal Shield Pro"
Je to potvora zákeřná, nedovolí mi pustit správce procesů, ani commandera, ani mě nepustí na google.
Nepomáhají žádné osvědčené léčebné prostředky. Reinstalovat se mi to opravdu nechce.
Hirens boot CD, Kaspersky rescue CD, AVG rescue CD, v registrech jsem ho dle návodů nenašel, teď se zrovna snaží AVAST a pak už nevím.
Je to potvora zákeřná, nedovolí mi pustit správce procesů, ani commandera, ani mě nepustí na google.
Nepomáhají žádné osvědčené léčebné prostředky. Reinstalovat se mi to opravdu nechce.
Hirens boot CD, Kaspersky rescue CD, AVG rescue CD, v registrech jsem ho dle návodů nenašel, teď se zrovna snaží AVAST a pak už nevím.
- Kilovolt
- Sponzor fora
A obnova předchozí funkční konfigurace jde?Bracha na tyhle věci používá WindowsPE -bootovatelný cd,který obsahuje antiviry,diskový nástroje atd.Hodně štěstí a trpělivosti .
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já na řešení problémů používám Hirens Boot CD, což je patrně něco obdobného. Antiviry, diskové nástroje, memory testery, hdd testery, zálohovací nástroje atd.
Na tohohle xindla zafungoval až jakýsi MalwareBytes, což jsem se dočetl až kolem půlnoci na nějakém anglickém fóru. Jinak už jsem začínal ztrácet trpělivost, už to vypadalo na format C.
Na tohohle xindla zafungoval až jakýsi MalwareBytes, což jsem se dočetl až kolem půlnoci na nějakém anglickém fóru. Jinak už jsem začínal ztrácet trpělivost, už to vypadalo na format C.
Viry jsou jako trpaslíci, všude vlezou a hrozně se množej
. Chtěl jsem se podívat, co tomu tvému viru říkají stránky http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=112692 a než jsem se do toho bědování stihnul začíst, můj ESET NOD32 Antivirus se vnutil s touto cedulí: .
Takže buď jde o paranoiu, u Antivirů ne neobvyklou (někdy jim stačí najít texťák se slovem virus a bloknou ho
)nebo na těch stránkách, kam si jdete říct o radu, chytnete nějaký nový neřádstvo 

Takže buď jde o paranoiu, u Antivirů ne neobvyklou (někdy jim stačí najít texťák se slovem virus a bloknou ho

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Je celkem mazec, že občas se vir vyskytne i na webech firem docela zvučných jmen.
Já totiž vůbec netuším, kde jsem k tomuto přišel. PC mi jede bez restartu nonstop možná dva, možná tři měsíce a první restart byl právě včera.
Tím jsem ho vlastně teprve aktivoval, ale mohl tam už být nalezlý klidně ty dva měsíce. Nejdřív mě napadlo, že se mi tam vnutila nějaká zkušební verze jakéhosi antiviru. Jak to ale nešlo shodit a všechno to blokovalo, tak mi bylo jasné že je zle. Už jsem toto kdysi řešil v práci a tam si s tím rádoby antivirem celkem bravurně poradil AVAST. Zajímavé je že tehdy to přes placeného NODa v pohodě prošlo do PC a NOD nic nehlásil.
Já totiž vůbec netuším, kde jsem k tomuto přišel. PC mi jede bez restartu nonstop možná dva, možná tři měsíce a první restart byl právě včera.
Tím jsem ho vlastně teprve aktivoval, ale mohl tam už být nalezlý klidně ty dva měsíce. Nejdřív mě napadlo, že se mi tam vnutila nějaká zkušební verze jakéhosi antiviru. Jak to ale nešlo shodit a všechno to blokovalo, tak mi bylo jasné že je zle. Už jsem toto kdysi řešil v práci a tam si s tím rádoby antivirem celkem bravurně poradil AVAST. Zajímavé je že tehdy to přes placeného NODa v pohodě prošlo do PC a NOD nic nehlásil.
Nejsem bezvýhradný fanoušek NOD32, ale mám ho teď už dost dlouho, předtím jsem měl (vždy taky oficiálně) AVAST, PANDA a SYMANTEC a ještě něco, co už si nevzpomenu. Přes všechny mi postupně něco prolezlo, aniž to dokázaly odstranit, tak jsem zkusil další. Přes NOD32 (přes ten jeho štít) mi taky už pár věcí prolezlo, ale při provádění hloubkové kontroly to vždycky zachytil a zneškodnil, tak jsem mu už pár let věrný, nemusel jsem kvůli viru reinstalovat, nebo hledat někde pomoc (abych to nezakřikl
! )

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Všem zúčastněným děkuji za návštěvu.
Bylo to velice plodné a výživné. Příště přijeďte dřív, ať toho stihneme probrat víc
Jinak, po vašem odjezdu jsem ještě stihnul přivařit držák generátoru, zbývá zapojit mechanicky i elektricky Heinzmanna a zítra by mohlo být "kadle kadle".
Video i fotodokundamentaci přidám zítra.
PS: nesnáším počítače !!!
Bylo to velice plodné a výživné. Příště přijeďte dřív, ať toho stihneme probrat víc

Jinak, po vašem odjezdu jsem ještě stihnul přivařit držák generátoru, zbývá zapojit mechanicky i elektricky Heinzmanna a zítra by mohlo být "kadle kadle".
Video i fotodokundamentaci přidám zítra.
PS: nesnáším počítače !!!

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Zúčastnění Ti děkují za milé přijetí a exkurzi po MVÚ
!
Výzkum se nesmí zastavit! Tak směle dál...
Nejvic mě nadchnul ten bicí zvonek
.

Výzkum se nesmí zastavit! Tak směle dál...
Nejvic mě nadchnul ten bicí zvonek