Pro všechny, co si myslí že pod 10 tisíc postaví CNC

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2016, 9:12

já už neměním
Neměníš? Od 25.8 si jen konstrukci úchytů tyčí změnil od základu 3x...
... já už to měl vymyslený kromě toho držáku...
Tak dobře. Jak jsi měl vymyšlený zachycení axiálních sil, vznikajících na pohybovém šroubu?
koukal jsem na všechny na obrázkách
Tak proč sis, sakra, nevzal alespoň z jednoho řešení příklad?
... když toho nechám tak jsem utratil peníze k ničemu...
Kdyby sis místo toho všeho blbnutí, co tu předvádíš, sehnal na pár víkendů nějakou brigádu, tak si budeš moci koupit hotový stroj z Číny, na něm se vyučíš a za rok můžeš začít uvažovat o konstrukci stroje vlastního, do kterého možná použiješ už nakoupené součástky.
Jak jsem tak koukal, KFC bere brigádníky už od 15 let. Počítejme, že za 12hodinovou víkendovou směnu vyděláš 700 Kč čistého. Za 12 víkendů, které zbývají do konce roku (aby sis nekazil advent) si tedy můžeš vydělat 24 x 700 Kč, což je dost peněz na čínskou 2030 včetně DPH a cla. No, a pak už můžeš začít vydělávat prací na té 2030.
A včíl mudruj...
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
Lify

5. 9. 2016, 9:34

hobbyrobot píše:
já už neměním
Neměníš? Od 25.8 si jen konstrukci úchytů tyčí změnil od základu 3x...
... já už to měl vymyslený kromě toho držáku...
Tak dobře. Jak jsi měl vymyšlený zachycení axiálních sil, vznikajících na pohybovém šroubu?
koukal jsem na všechny na obrázkách
Tak proč sis, sakra, nevzal alespoň z jednoho řešení příklad?
... když toho nechám tak jsem utratil peníze k ničemu...
Kdyby sis místo toho všeho blbnutí, co tu předvádíš, sehnal na pár víkendů nějakou brigádu, tak si budeš moci koupit hotový stroj z Číny, na něm se vyučíš a za rok můžeš začít uvažovat o konstrukci stroje vlastního, do kterého možná použiješ už nakoupené součástky.
Jak jsem tak koukal, KFC bere brigádníky už od 15 let. Počítejme, že za 12hodinovou víkendovou směnu vyděláš 700 Kč čistého. Za 12 víkendů, které zbývají do konce roku (aby sis nekazil advent) si tedy můžeš vydělat 24 x 700 Kč, což je dost peněz na čínskou 2030 včetně DPH a cla. No, a pak už můžeš začít vydělávat prací na té 2030.
A včíl mudruj...
no dobře držáky jsem měnil :/
to je druhá věc co ještě úplně nemám na stopro vyřešenou :/
no já dělal v bille a tam jsem měl za 6 hodin denně (5,5 pracoval) tak jsem si vydělal v čistým za každý den 440 Kč :) mohu zkusit :) ale zase je už škoda když mám překližku, tyče to pak vyhodit/prodat
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 9. 2016, 3:13

nechci sejckovat ale stejne to tak dopadne
za pul roku to stejne nebudes mit hotove ale uz budes vedet vic a uvedomis si ze tu hruzu nema smysl dokoncovat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

6. 9. 2016, 11:50

... to je druhá věc co ještě úplně nemám na stopro vyřešenou :/
Už jednou jsem ti psal, že ti fandím, ale přesto všechno ti radím, aby ses zamyslel před každou další investicí, dokud nebudeš mít jasno v každém detailu.
Mezitím si hraj s programy a elektronikou; uvidíš, kolik se ti tam najednou zjeví zdánlivě neřešitelných problémů.
A choď makat, i ten americký miliardář začínal tak, že našel v prachu u cesty čtvrťák, za něj koupil jablko, to naleštil, prodal za půl dolaru, koupil dvě jablka... A tak to dělal den co den půl roku, dokud mu advokát neoznámil, že po strýci zdědil dvě miliardy. Ale to už je zase jiný příběh :)
jrt
atlan

6. 9. 2016, 3:09

Davno to mal mat hotove a malo to uz behat aj ked s odchylkami 1mm. Na prvykrat to nikdy nebude ono.
Momentalnr do toho inevstuje kopec casu a vyhadzuje prachy za nieco co ho aj tak neuspokoji. Mohol to mat hotove aj ked by to malo behat na drevenych tyciach.
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

6. 9. 2016, 3:59

No jo, no, ale pořád se musí zohlednit, že Lifymu je 15, takže se teprve začíná učit.
Proto taky v tomhle vlákně používám spíše slova nevole než vole! :)
jrt
twiister

6. 9. 2016, 7:53

Ale stale muze prekvapit vysokou navstevnosti na YT https://www.youtube.com/watch?v=ghhkXdX3_Rs a vydelat jmeni 8-)
Lify

6. 9. 2016, 8:16

twiister píše:Ale stale muze prekvapit vysokou navstevnosti na YT https://www.youtube.com/watch?v=ghhkXdX3_Rs a vydelat jmeni 8-)
na toto jsem koukal :) a okoukal pár vylepšení :)
atlan píše:Davno to mal mat hotove a malo to uz behat aj ked s odchylkami 1mm. Na prvykrat to nikdy nebude ono.
Momentalnr do toho inevstuje kopec casu a vyhadzuje prachy za nieco co ho aj tak neuspokoji. Mohol to mat hotove aj ked by to malo behat na drevenych tyciach.
mě nejde o to jestli bude 0,0001 nebo 1 mm hlavně že to bude fungovat a naučím se něco !! :)
hobbyrobot píše:ses zamyslel před každou další investicí, dokud nebudeš mít jasno v každém detailu.
už mi psali z idilna.cz potvrzení o stornu :) příště si to rozmyslím ... :) no jsem zvědaví až to vyřeže známí jak to bude pasovat :D
Věčný tazatel
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

6. 9. 2016, 9:02

na toto jsem koukal :) a okoukal pár vylepšení :)
Jestli si z toho odkazu okoukal pár vylepšení, tak teď už je jasné, že nemáš vůbec žádnou představu, co a jak chceš vlastně dělat... :shock:
mě nejde o to jestli bude 0,0001 nebo 1 mm hlavně že to bude fungovat a naučím se něco !!
Kdybys postavil podle mé rady zkušební strojek na šuplíkových výsuvech s pohonem metrickými šrouby, tak jsi mohl už dva měsíce zkoušet frézovat a plánovat při tom, jak si jednou postavíš nový, úplně dokonalý stroj.
Už jsi začal pracovat na té elektronice nebo tu budeš za měsíc skučet, že ti shořely ty nekvalitní čínské drivery a nemáš prachy na nové, že si neumíš poradit s Machem (nebo čím to chceš vlastně řídit), že nevíš, jak vygenerovat G-kód, že nemáš nástroje, že..., že... a že...?
jrt
Lify

11. 9. 2016, 7:15

.
Přílohy
14285012_1018320604953799_1322528406_o.jpg
14329241_1018320608287132_121460473_o.jpg
14341410_1018320621620464_152430428_n.jpg
Věčný tazatel
Thomeeque

12. 9. 2016, 4:27

Obrázek

Ty šrouby musí mít vůli (větší otvor a rovná /nezápustná/ hlava), aby to šlo doklepat.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

12. 9. 2016, 5:15

Z posledního Lifyho příspěvku je jasné, že nepochopil vůbec, ale vůbec nic, takže se opět potvrzuje, že zkušenost je nesdělitelná a každý si musí nabít čenich sám.
Obávám se, že aby technická řešení Lifyho frézky padla na úrodnou půdu, musel by je předvádět fakt hustej frajer na Facebooku a musela by mít alespoň 1000 lajků.
jrt
Mex

12. 9. 2016, 5:30

On ti ten Lify nějak osobně ublížil že máš takovou potřebu se do něho pořád strefovat?
Thomas mu to napsal slušně a hlavně věcně.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

12. 9. 2016, 5:50

Tak on svym zpusobem neustale ublizuje lidem kteri se mu snadi v dobre vire poradit a sdelit zkusenosti a to svoji ignoraci a nepouzivanim mozku
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Bob
Kontaktovat uživatele:

12. 9. 2016, 6:02

Mex píše:On ti ten Lify nějak osobně ublížil že máš takovou potřebu se do něho pořád strefovat?
Thomas mu to napsal slušně a hlavně věcně.
Víš, Lify pořád nechápe, že tudy cesta, kterou si zvolil, tímto způsobem nevede. A tím že Lifymu, tak bych skoro řekl poklepáváte po rameni jaký je borec, že dokáže vyvrtat pár křivých nepřesných otvoru do překližky, tak z toho jeho konání frézka taky nikdy nebude, a vy ho utvrzujete, že frézka bude - nebude to je snad každému jasné, no asi není. A je dost i možné, že až utratí všechny svoje peníze, a nic použitelného nepostaví tak mu to dojde, že na to, aby postavil sám nějakou tu frézku, tak na to prostě nemá. Robocop mu doporučoval, aby si koupil hotovou frézku samo asi ještě za finančního přispění pánů rodičů. Nebyl vyslyšen. Pokud jste tady co Lifymu radíte, trochu soudní, tak si vzpomeňte, když vám bylo 15 - 16 let co jste uměli sami udělat, a dnes ta mládež je taková nějak na tu manuální práci levá. Takže přání mít svoji vlastnoručně postavenou frézku, když vlastně nic neumím - je jedna věc, a realita bývá zcela jiná. Tady na foru už jsme zažili od uživatelů tohoto fora hodně výkresů - frézek ve 3D, spoustu odborných rad, co a jak udělat, co vylepšit, ale málo těchto frézek bylo dotaženo do konce, a to se jednalo o lidi, kteří určitě věděli víc a uměli víc než umí Lify. Takže od i výkresů frézky ve 3D k realitě, tj. vyrobené funkční frézce, bývá tak daleká cesta, že se ty dvě cesty ani nikdy nepotkají, a míjejí se velkým obloukem. Bohužel je to tak.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“