Magiho výzkumný ústav
Ahojky Magi , ten kdo prodává má uzavřením smlouvy o prodeji o starost méně..nemusí se zabývat tím co bude nabyvatel s předmětem prodeje dále dělat...
Jako příklad uvedu hojně využívaný nákup odpadů v sousedním Německu a jejich "lividaci" uložením v odlehlém nepoužívaném kravíně...vlastník pozemku a budovy se pak diví co má zlikvidovat když na to náhodně někdo přijde a vyřeší se to požárem..

Jako příklad uvedu hojně využívaný nákup odpadů v sousedním Německu a jejich "lividaci" uložením v odlehlém nepoužívaném kravíně...vlastník pozemku a budovy se pak diví co má zlikvidovat když na to náhodně někdo přijde a vyřeší se to požárem..

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Další hodinový test, výkony pořád sedí.
Už je připojen i spotřebič, který přináší užitek zejména ženě
Konečně jsem udělal něco pro rodinu 
Dopředu jsem doma oznámil, že nechci slyšet, že na bazénu plavou mastná oka a podobně (to čerpadlo jsem asi hodinu umýval).
Ono se nám přeci jen oteplilo a topit do baráku je bezpředmětné.
Už je připojen i spotřebič, který přináší užitek zejména ženě

Dopředu jsem doma oznámil, že nechci slyšet, že na bazénu plavou mastná oka a podobně (to čerpadlo jsem asi hodinu umýval).
Ono se nám přeci jen oteplilo a topit do baráku je bezpředmětné.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Len tak mimochodom... videl som jednu "odlozenu" Slaviu pod hradzou Nosickej priehrady na Vahu (Nimnica pri Puchove, SK). Kto ma zaujem, nech sa prejde po hradzi a pozera priamo dolu pri mieste, kde vyhadzuju naplavene smetie- pod budovou elektrarne. Je obrastena krovim, takze ju asi nikto neplanuje vyuzivat. Je na majetku elektrarni, takze mozno za opytanie by ju dali. A je na nu napojene nejake velke cerpadlo. Mozno bude este dobra aspon na suciastky.
Adrian
Adrian
Adrian
a jak se to změnilo? měl bys v tom protokolu mít nějaké políčko třeba jako efektivita,účinnost prostě aby když se na to někdo podívá tak na první pohled viděl že při nastavení A to vyrobilo 1,256kw a na druhé nastavení třeba 1,456kw za stejné množství paliva.. takhle to laikovi asi nic nepoví.. pak by bylo pěkné sledovat jak to leze nahoru až do stavu perpetum mobile 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Je to jen výkaz práce
Co do spotřeby, tak se to nehnulo ani o píď. Motor ale míň klepe. Už nejsou potřeba sluchátka
Spotřeba je pořád stejná - 5l / hod. Tedy jinak řečeno, jsme pořád moc vysoko, i když už to je ekonomicky zajímavé.
PS: dovolím si tě lehce opravit. kW jsou jednotky výkonu, zatímco pro vyrobenou (spotřebovanou, nakoupenou, prodanou, vykoupenou, dodadnou atd.) energii se používají jednotky kWh, popř MWh.
I když je to úplně zcestné, tak i RWE účtuje spotřebu ZP v jednotkách kWh, nikoliv v M3.
Když jsem se v práci potřeboval dopracovat k naší ceně za 1m3 ZP, tak jsem si musel na faktuře vzít cenu za měsíc bez DPH a podělit ji počtem spotřebovaných M3. Jinak bych se to asi nedověděl. Faktura za ZP je něco podobného jako výpis z banky. Obdoba toho je faktura za elektřinu od Eonu. Člověk musí být asi speciálně školen, aby pochopil, kolik vlastně ta zajebaná elektřina stojí.

Spotřeba je pořád stejná - 5l / hod. Tedy jinak řečeno, jsme pořád moc vysoko, i když už to je ekonomicky zajímavé.
PS: dovolím si tě lehce opravit. kW jsou jednotky výkonu, zatímco pro vyrobenou (spotřebovanou, nakoupenou, prodanou, vykoupenou, dodadnou atd.) energii se používají jednotky kWh, popř MWh.
I když je to úplně zcestné, tak i RWE účtuje spotřebu ZP v jednotkách kWh, nikoliv v M3.
Když jsem se v práci potřeboval dopracovat k naší ceně za 1m3 ZP, tak jsem si musel na faktuře vzít cenu za měsíc bez DPH a podělit ji počtem spotřebovaných M3. Jinak bych se to asi nedověděl. Faktura za ZP je něco podobného jako výpis z banky. Obdoba toho je faktura za elektřinu od Eonu. Člověk musí být asi speciálně školen, aby pochopil, kolik vlastně ta zajebaná elektřina stojí.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
S těmi kW a kWh naprostý souhlas .... autorům takového vyjádření by fyzikáři zpětně měli dát kuli za 8. a 9. třídu a pro výstrahu je nechat točit žentourem na náměstí......
Bohužel podobnou úroveň elementárních znalostí fyziky prokazuje i mnoho ekologických "spasitelů lidstva", viz pověstná Kateřina biomasa......
S plynem je to tak že jeho výhřevnost vztažená k objemu se mění dle naleziště, času atd, a proto se účtuje jen cena skutečně dodané energie v kWh. Odpadnou tak námitky typu "ten plyn loni hřál nějak víc...."
Bohužel podobnou úroveň elementárních znalostí fyziky prokazuje i mnoho ekologických "spasitelů lidstva", viz pověstná Kateřina biomasa......
S plynem je to tak že jeho výhřevnost vztažená k objemu se mění dle naleziště, času atd, a proto se účtuje jen cena skutečně dodané energie v kWh. Odpadnou tak námitky typu "ten plyn loni hřál nějak víc...."
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To se dá opět změřit, když budeme ohřívat vodu v nádrži, jejíž objem známe, danou dobu a spálíme na to změřené množství plynu, to celé mínus ztráta na kotli, kterou taky známe.robokop píše:Bych rad vedel jestli ta vyhrevnost odpovida, vetsinou to v nedostatcich i redej vzduchem
V laboratoři, např. na VŠCHT jsou na posuzování paliv autorizováni. Přesně tahle laboratoř nám dělala rozbory bioplynu.