corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mart_68
Trol

17. 1. 2021, 12:20

Mex píše: 17. 1. 2021, 12:01 Škoda, že musíme být zavile antiruští.
Ten Sputnik by se mi z těch současných vakcín asi líbil nejvíc. Vektorovka na dvou vektorech - prostě paráda.
Tak snad se aspoň s těmi anglány dohodnou. Ti už paní z Lejna poslouchat nemusí, a tak AstraZeneca může jít do spolupráce.
Rusové asi nemají dostatečné výrobní kapacity.
ale hlavně vidím nepoměr mezi populistickým nadšením z generálního řešení a reálného výsledku z praxe. Jestli bych si měl vsadit na modlení v kostele a avizovaném vítěztví pomocí vakcíny, tak raději volím toho Boha, taky ho nikdo neviděl, ale má jaksi lepší reference. Nejsem proti vakcinace, ale ta falešná promotion mi přijde až nemorální.
Mex

17. 1. 2021, 12:51

Mart_68 píše: 17. 1. 2021, 12:20 ale hlavně vidím nepoměr mezi populistickým nadšením z generálního řešení a reálného výsledku z praxe. Jestli bych si měl vsadit na modlení v kostele a avizovaném vítěztví pomocí vakcíny, tak raději volím toho Boha, taky ho nikdo neviděl, ale má jaksi lepší reference. Nejsem proti vakcinace, ale ta falešná promotion mi přijde až nemorální.
On už je skoro čas začít skládat účty.
Nějaké 3. fáze testování (podle mě silně přeceňované, viz jejich metodika) sice napoví, ale moc průkazné to není.
Dneska už je ale naočkovaných hodně lidí, a navíc už je doba, kdy mnoho z nich má obě dávky. Plus už uplynula doba, kdy by se měla vytvořit maximální imunita.
Takže už je čas říct výrobcům známé "Hic Rhodus, hic salta".
t256

17. 1. 2021, 1:04

Mex píše: 17. 1. 2021, 12:01 Škoda, že musíme být zavile antiruští.
Ten Sputnik by se mi z těch současných vakcín asi líbil nejvíc...
Myslim ze uzit vakcinu kterou testovali na 32 lidech ti nikdo prilis branit nebude :-). Jestli to ma souvislost s faktem, ze se na ni nesmi mesic chlastat, coz pro uziti v rusku neni zrovna nejlepsi podminka netusim. Ale i jinak prorusky Orban uz z toho napadu vycouval. Ale jeste mas ten cinsky dryak...
Mex

17. 1. 2021, 1:10

t256 píše: 17. 1. 2021, 1:04 Myslim ze uzit vakcinu kterou testovali na 32 lidech ti nikdo prilis branit nebude :-). Jestli to ma souvislost s faktem, ze se na ni nesmi mesic chlastat, coz pro uziti v rusku neni zrovna nejlepsi podminka netusim. Ale i jinak prorusky Orban uz z toho napadu vycouval. Ale jeste mas ten cinsky dryak...
Hmmm, a tak mi prosím řekni: co je pro tebe průkaznější - když to píchnou v testu 44 000 lidí, z toho polovina dostane placebo. Nebo když to v praxi má napícháno 250 000 lidí.

Ten Sputnik je koncepčně velmi dobrý.
U těch čínských vakcín je to asi horší s jejich účinností. Aspoň to tak bylo u té první generace. Dneska už mají možná lepší, tyhle já nesleduju.

Jinak to s tím chlastem u Sputniku je podobná "pravda" jako s chipy Billa Gatese v každé dávce.
t256

17. 1. 2021, 1:24

S tim chlastem to tvrdi sami rusove, ale ver si tomu co ti vyhovuje.
Bude to nejspis neco podobneho jako kdyz se havlicek hadal, ze se rodna cisla pri rezervaci nikam neposilaji. ANO mel pravdu, posilaji se cisla pojistencu. Co na tom, ze jsou stejna, kobliham to staci, ty mu veri.
aleshonsa

17. 1. 2021, 1:52

fmodel píše: 17. 1. 2021, 11:32
aleshonsa píše: 17. 1. 2021, 12:34 Takže jestli bude stát vakcinace ve finále 200mio USD nebo 400mio USD je jedno - pořád to vyjde v samém důsledku hodně levně.
Jasně pokud máš vakcínu kde koupit.
No Izrael si jí evidentně včas a v dostatečném množství sehnat dokázal.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 1. 2021, 2:17

Mex píše: 17. 1. 2021, 1:10
t256 píše: 17. 1. 2021, 1:04 Myslim ze uzit vakcinu kterou testovali na 32 lidech ti nikdo prilis branit nebude :-). Jestli to ma souvislost s faktem, ze se na ni nesmi mesic chlastat, coz pro uziti v rusku neni zrovna nejlepsi podminka netusim. Ale i jinak prorusky Orban uz z toho napadu vycouval. Ale jeste mas ten cinsky dryak...
Hmmm, a tak mi prosím řekni: co je pro tebe průkaznější - když to píchnou v testu 44 000 lidí, z toho polovina dostane placebo. Nebo když to v praxi má napícháno 250 000 lidí.

Ten Sputnik je koncepčně velmi dobrý.
U těch čínských vakcín je to asi horší s jejich účinností. Aspoň to tak bylo u té první generace. Dneska už mají možná lepší, tyhle já nesleduju.

Jinak to s tím chlastem u Sputniku je podobná "pravda" jako s chipy Billa Gatese v každé dávce.
Ať si rusáci udělají i 3. fázi jak se má a pak ať si tu zažádají o schválení. Do té doby se není o čem bavit a hlavně bez nějakého průkazného testování je to jen teoretizování. Může to klidně skončit jako s jedním lékem - tam to taky vypadalo, že to proti covid-19 celkem dost pomáhá a nakonec se ukázalo, že je dopad neutrální.
Další věc je, jestli jsou pak schopni dělat reálně dodávky v požadovaném množství.
Ohledně čínské - tam jsem naposledy četl, že dle reálných výsledků to vypadá spíš na pěkně nafouknuté ho*no typicky jako všechno od těch prolhaných šizunků.
To už by se rovnou mohlo očkovat převařenou vodou a tvrdit, že je to 100% účinné.

Jinak co jsem četl - tuším že se tak vyjadřoval profesor Hel z USA, ale už si přesně nepamatuju - tak riziko u dostatečně netestované a neschválené vakcíny není, že vám jako taková poškodí zdraví, ale že vám špatně vytvoří protilátky. Ty vás nakonec proti covid-19 chránit nebudou, v krajním případě můžou i zhoršovat průběh nemoci, a přeočkovat už to nepůjde.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2021, 2:23

aleshonsa píše: 17. 1. 2021, 1:52
aleshonsa píše: 17. 1. 2021, 12:34 Takže jestli bude stát vakcinace ve finále 200mio USD nebo 400mio USD je jedno - pořád to vyjde v samém důsledku hodně levně.
Izrael není svázaný EU tak nakupuje jak je mu libo.
Myslím že někde padla výhružka že pokud si koupí člen unie pár vakcín samostatně ztrácí nárok na všechny ty z EU.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2021, 2:38

aleshonsa píše: 17. 1. 2021, 2:17
Ať si rusáci udělají i 3. fázi jak se má a pak ať si tu zažádají o schválení. Do té doby se není o čem bavit a hlavně bez nějakého průkazného testování je to jen teoretizování.
Myslím že je Rusům úúplně u prdele co si o tom EU nebo USA myslí ,sami mají co vyrábět pro sebe a těm ,,spřáteleným něco prodají "na úkor vlastních lidí.
Navíc pro ně musí být zajímavé sledovat jak jsme v prdeli že se nějakou náhodou sníží dodávka vakcín do EU jen co promluvil Biden že je nutné očkovat obyvatelé USA, a zvlášť je to zajímavé když se objevila ta Anglická mutace nebo ta Africká která jde tvrdě i po mladších.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

17. 1. 2021, 2:52

fmodel píše: 17. 1. 2021, 2:23
aleshonsa píše: 17. 1. 2021, 1:52

Izrael není svázaný EU tak nakupuje jak je mu libo.
Myslím že někde padla výhružka že pokud si koupí člen unie pár vakcín samostatně ztrácí nárok na všechny ty z EU.
To já nepopírám. Já jen komentoval, že důvody k co nejrychlejší vakcinaci nejsou jen zdravotní, ale i ekonomické.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 1. 2021, 3:00

fmodel píše: 17. 1. 2021, 2:38
aleshonsa píše: 17. 1. 2021, 2:17
Ať si rusáci udělají i 3. fázi jak se má a pak ať si tu zažádají o schválení. Do té doby se není o čem bavit a hlavně bez nějakého průkazného testování je to jen teoretizování.
Myslím že je Rusům úúplně u prdele co si o tom EU nebo USA myslí ,sami mají co vyrábět pro sebe a těm ,,spřáteleným něco prodají "na úkor vlastních lidí.
Navíc pro ně musí být zajímavé sledovat jak jsme v prdeli že se nějakou náhodou sníží dodávka vakcín do EU jen co promluvil Biden že je nutné očkovat obyvatelé USA, a zvlášť je to zajímavé když se objevila ta Anglická mutace nebo ta Africká která jde tvrdě i po mladších.
Nám zase může být jedno, co si myslí rusáci. Prostě nejsme banánová republika jako nějaká Ruská federace a chodí to tady naštěstí takto. V opačném případě jsme mohli už očkovat snad v září, nebo kdy se první vakcíny začali testovat ve 3. fázi. A pak čekat, jestli budou vakcíny skutečně funkční, nebo z toho bude průser.

Jen tak mimochodem, šéf Biontech nedávno komentoval, že EU si mohla u nich objednat mnohem více vakcíny, nicméně blbci z Bruselu se rozhodli, jak se rozhodli.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 1. 2021, 3:06

S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

17. 1. 2021, 3:16

zase na druhou stranu když to očkování pod taktovkou evropské komise (darmojedů se šlechtickými manýry) zkolabuje, tak se konečně zavře huba všem těm eurovlezdoprdelistům, kteří tvrdí že bez "této EU" a jejich dotací by naše děti chodili pozpátku, " této EU" podtrhuji, jinak jsem pro společenství národních státu, ale toto je opravdu nereformovatelné. Ohrožených co nedostanou vakcínu včas je mi líto, ale pokud to poslouží dobré věci tzn.rozpadu EU, tak jsou to hrdinové co padli za lepší zítřek. How... domluvil jsem.
t256

17. 1. 2021, 3:28

Nebyt eu tak zadnou vakcinu nemame, firmy dodavaji vzdy nejdriv velkym zakaznikum. A pri schopnostech nasi vlady bychom opet slyseli jen Babisovy klasicke vymluvy ze "vakcina neni nikde v Evrope". Vzdyt ten hnup nezajistil ani ty pitome jehly. Ze by vyjednal vic vakcin muze verit jen opravdu zaryta kobliha.
aleshonsa

17. 1. 2021, 3:53

t256 píše: 17. 1. 2021, 3:28 Nebyt eu tak zadnou vakcinu nemame, firmy dodavaji vzdy nejdriv velkym zakaznikum. A pri schopnostech nasi vlady bychom opet slyseli jen Babisovy klasicke vymluvy ze "vakcina neni nikde v Evrope". Vzdyt ten hnup nezajistil ani ty pitome jehly. Ze by vyjednal vic vakcin muze verit jen opravdu zaryta kobliha.
Babiš by samozřejmě nic nevyjednal. To by spíš dopadlo, že teď teprve by začal nějakou vakcínu shánět.

No nicméně Izrael si tu vakcínu dokázal sehnat ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“