corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Josef
Sponzor fora

20. 1. 2021, 9:57

pafik píše: 20. 1. 2021, 8:34
milan.83 píše: 20. 1. 2021, 12:02 ....
Právě.. Na podzim se dodržovat tolik nemuselo.. A vidíme, jak to dopadlo. Tak bychom měli být chytřejší a poučit ze starých chyb. A jestli se poučit nechceme, .....
A vovovotom to je; fůra z nás se nepoučí a proto má třeba ODS stále 10% voličů. Ale o těch, co se poučí, o těch se vyjadřují neuctivě. A proto dopadneme tak, jak dopadneme.
Pro náš národ by byla nejlepší vláda osvícenecký absolutizmus.
Člověče, já ti nevím, ale ty jsi se poučil a volíš Babiše a Zemana? Odbivuji tvoji jasnozřivost. :lol: A o té neuctivosti mi vyprávěj. Pokud si pamatuji o trochu zpátky, tak ty jsi byl jeden z těch největších hulvátů při obhajobě Babiše a Zemana. Dokonce jsi napsal, že ty a ještě jeden diagnostik rozhodujete o tom, co se bude psát na tomto fóru. Máš docela krátkou paměť. Kvůli tobě a páru dalších sprosťáků ztroskotal už připravený sraz odřeknutím sponzoringu srazu a i provozu fóra. A ještě dodám, že sponzor se opravdu poučil a sleduje občas jak to pokračuje a je rád, že to tenkrát odpískal. Nic se nezměnilo a peníze dal na jinou prospěšnou činnost.
vvitty

20. 1. 2021, 10:01

fmodel píše: 19. 1. 2021, 7:37 Navrhuji radikální řešení:

Zkřížit koronavirus s Českou poštou.
Nejspíš ho vůbec nedostanete a ještě nechá vzkaz,
že to zkoušel.....................
Posta presla o level dal. Dneska uz nenechavaji ani ty vzkazy...
fmodel
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2021, 10:05

Mart76 píše: 20. 1. 2021, 5:24
Takže my té blbé vládě ukážeme, že ji máme na háku. A čím víc nás umře, tím víc jí to dokážeme.

Že je to blbá vláda a zkurvíme jim statistiku, a budou nejhorší v EU a to jim patří :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pafik

20. 1. 2021, 12:30

Josef píše: 20. 1. 2021, 9:57
pafik píše: 20. 1. 2021, 8:34
milan.83 píše: 20. 1. 2021, 12:02 ....
Právě.. Na podzim se dodržovat tolik nemuselo.. A vidíme, jak to dopadlo. Tak bychom měli být chytřejší a poučit ze starých chyb. A jestli se poučit nechceme, .....
A vovovotom to je; fůra z nás se nepoučí a proto má třeba ODS stále 10% voličů. Ale o těch, co se poučí, o těch se vyjadřují neuctivě. A proto dopadneme tak, jak dopadneme.
Pro náš národ by byla nejlepší vláda osvícenecký absolutizmus.
Člověče, já ti nevím, ale ty jsi se poučil a volíš Babiše a Zemana? Odbivuji tvoji jasnozřivost. :lol: A o té neuctivosti mi vyprávěj. Pokud si pamatuji o trochu zpátky, tak ty jsi byl jeden z těch největších hulvátů při obhajobě Babiše a Zemana. Dokonce jsi napsal, že ty a ještě jeden diagnostik rozhodujete o tom, co se bude psát na tomto fóru. Máš docela krátkou paměť. Kvůli tobě a páru dalších sprosťáků ztroskotal už připravený sraz odřeknutím sponzoringu srazu a i provozu fóra. A ještě dodám, že sponzor se opravdu poučil a sleduje občas jak to pokračuje a je rád, že to tenkrát odpískal. Nic se nezměnilo a peníze dal na jinou prospěšnou činnost.
Co to zase hulíš? Takový bláboly, to tu ještě nebylo.
pafik

20. 1. 2021, 12:36

dovla píše: 20. 1. 2021, 9:09
pafik píše: 20. 1. 2021, 8:30
To je opravdu kvalifikovanej důvod; když to nedodržujou poslanci, tak my taky nemusíme. To je právě ta hloupost lidí. Maj to dodržovat kvůli sobě a svejm blízkejm, politici ať si dělaj co chtěj, a při volbách jim to připomenout.
Idealista. 4 roky bude na vás niekto "orať" a potom aj tak nič nezmeníte. Ako ste vymenili Babiša? Nijako. Pritom vás okráda celý jeho Agrofert. Všetky eurofondy bude musieť nakoniec zacvakať váš štátny rozpočet, teda aj z vašich daní.
Ale musím uznať aspoń že tá vaša vláda nie je iba samý plagiátor,mafián a daňový podvodník , eurofondy vám nespravuje bábkoherečka a pod. ako tá naša terajšia.
Starej se o svoje eurofondy. Co a zda vůbec se bude něco vracet, to se teprve uvidí. A předpokládám, že pokud by se něco muselo vracet, tak to nová vláda bude chtít po agrofertu zpátky. Pokud teda bude nová vláda. Že by to chtěl Babiš vrátit sám od sebe, o tom pochybuju.
Jak bychom mohli vyměnit Babiše? Vždyť vyhrál volby poprvé. Příležitost ke změně ještě nebyla.
vvitty

20. 1. 2021, 1:07

milan.83 píše: 19. 1. 2021, 11:32 Tohle je prostě debilita lidí. Vláda řekne neshlukujte se, tak co všichni udělají při prvním sněhu? Všichni hrrr na hory do jednoho chumlu. Sice se tam moc lidí nenakazí, ale ono stačí, kdyby se tam nakazilo pár procent těh lidí. Oni to nevědomky prsknou dál a už to jede.
To se to pak držkuje, že to vláda nezvládá.. A co má vláda dělat? Může nám maximálně radit, jak se chovat. To si většina lidí řekne, že jsou to dementi a na opatření se vesele kašle. Tak se přitáhnou šroubky. A vláda je pr lidi ještě větší banda dementů. Tak se šroubky přitáhnou ještě víc a ... Na každé omezení, které má pomoct, reagují lidi rebelií a stížnostmi na vládu. Jenže tudy cesta nevede. Když bychom byli "poslušní" a opatření důsledně dodržovali, opatření by se rychleji rozvlnila, mohla by být mírnější a mohli bychom volněji dýchat. Dokud tohle nepochopíme, nikdy se z toho nevyhrabeme.
Tezko radit co ma vlada delat kdyz prisla o duveru lidi ve smysl opatreni (a zhusta diky svemu vlastnimu pristupu k opatrenim i jejich dodrzovani a vymahani).
V zasade slo pouzit dva pristupy - nechat vleky v provozu a dusledne vymahat dodrzovani opatreni. Oni by si to uz vlekari pohlidali, kdyz alternativou je uzavera.
A nebo proti tem co do hor vyrazili zakrocit - zavrit nejen vleky, ale zaroven i sjezdovkove arealy, parkoviste, tvrde vymahat zakazy parkovani mimo parkoviste, resit pritomnost lidi v uzavrenych arealech - primo s temi kdo to porusuji, ne s provozovateli odriznutymi od zdroju.
Treti alternativa - zavrit oficialni provozy a tvarit se ze nevidim co se deje v realnem svete mimo ministerska narizeni je presne to proc jsou pak opatreni k nicemu.

Na jare bylo mozne tolerovat vlade preslapy, selhani, chybejici strategii (a se zavrenim vsech oci i to ze definovane postupy pro krizovy stav premier tvrdosijne obchazel). Ted jsme o rok dal a mame co? Vidis nekde strategii ceho chceme dosahnout, jak toho dosahnout, co, kdy a proc se zavre nebo omezi? Ja i po tom roce vidim jen opatreni sflikovana na kolene do kterych ministri hodi vidle nejpozdeji v den jejich vyhlaseni, zatimco nouzovy stav zneuzivaji pro spinavy ksefty. Pripadne jsou opatreni rovnou nevymahatelna jako treba zakaz prodeje casti sortimentu v supermarketech aniz by se kdokoliv obtezoval sepsat co je tedy povoleno tam prodavat.
aleshonsa

20. 1. 2021, 2:14

Ohledně vztahu čecháčků vůči různým nařízením vs. používání mozku:
Před nějakou dobou se nařídilo, že novostavba musí mít při kolaudaci hasičák. V televizi pak ukazovali děsně nas*ané blbečky co řvali, že co si to vůbec někdo dovoluje - to už je přes příliš, atd. Zároveň už měli vychytralý plán jak to ojebat, že si jen na tu kolaudaci hasičák od někoho půjčí. Bavíme se tady o investici +/- 1 000,- CZK vs. cena novostavby několik mio CZK. Stejně tak ječení kolem povinného hasičáku v autě.
My jsme si všude hasičáky koupili už dávno, aniž by nám to někdo nařizoval. Podle typického uvažování výše uvedených blbečků jsme samozřejmě ovce, nicméně já vycházím z dle mého celkem logické úvahy. A to když tam začne hořet, tak komu se tam zničí majetek - mě nebo někomu, kdo ty povinné hasičáky navrhl a kdo to odsouhlasil???
Stejně tak se současnými opatřeními. Mě plno věcí nemusel nikdo nařizovat - prostě jsem plno věcí u sebe zrušil čistě na základě pozorování situace. Když byly v prosinci otevřené hospody, tak jsem tam stejně nechodil a ani jsem o tom neuvažoval. Opět na základě úvahy - kdo chytne covid-19 a ohrozí na životě svoje rodiče - já nebo Prymula/Blatný/Babiš????
Bohužel plno lidí jsou blbci bez kapky nějaké inteligence a vzhledem ke Gaussovu rozložení jich nebude zrovna málo - odhadem cca 15% z populace což nakonec koresponduje s různými průzkumy na téma vztah k opatřením. Bohužel tahle skupina má ještě navíc ve zvyku označovat ostatní, co se nechovají taky jako hovada, za ovce, ovčany, atd. – to je teď děsně moderní slovo.

Ohledně náhrady Babiše, resp. ANO - to je těžké. Já 100% nebudu volit ANO, nebudu volit žádné levičáky, nebudu volit žádné progresivce (jmenovitě Piráti, TOP09, Zelení). Zároveň nebudu volit žádnou stranu, co s nějakou stranou spadající do výše uvedené klasifikace hodlá udělat volební koalici. Takže jestli bych třeba ODS se zavřením obou očí (a ještě pro jistotu nasazenou svářečskou kuklou) volil, tak koalici ODS+TOP09+Lidovci prostě ne. Stejně tak odpadá STAN. Trikolora se zdiskreditovala, o Okamurovcích ani nemluvě.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

20. 1. 2021, 2:22

milan.83 píše: 19. 1. 2021, 11:44
Mex píše: 19. 1. 2021, 3:20
On je kantor. Tedy někdo, kdo je v práci pro ostatní.
Malinko bych tě opravil. On je rektor. To už není kantor, on už neučí. Rektor je na té škole v podstatě politická funkce. Jmenuje papaláše a stará se o to, aby mu to klapalo po finanční stránce. Rektor je jmenovaný na 4 roky a může být jmenován dvakrát. Jeho učitelské poslání tedy má na nějakou dobu pauzu, pak se k tomu může vrátit. To je ale něco podobného, jako kdybys dělal ředitele fabriky a pak se měl vrátit k mašině. To radši půjde do vysoké funkce jinam a na učení se vy...
Mex píše: 19. 1. 2021, 4:18
Netuším, jak to dneska na školách vypadá.
Ale skoro bych si myslel, že tu distanční výuku nevedou kantoři doma z obýváků.
Taková univerzita je slušně velká "firma". Takže se zřejmě musí (musel) stýkat s větším počtem lidí.
Hele, a věř tomu, že tu distanční výuku z domu dělají. Alespoň naše mladá měla učitelnici doma u počítače. Kamarádka taky učí a taky vše jede z obýváku.

Jinak máš pravdu, univerzita je "slušně velká firma". Ale čím větší firma, tím jednodušší je všechno organizovat přes videohovor. Ono je to poměrně o dost levnější. My máme několik poboček a většinu porad jedeme online. Nedávno nás na poradě bylo 60 připojených uživatelů. Firma tak oproti běžným poradám ušetřila zhruba 15 tis na cestovném.
Nejsem si 100% jist, ale dle mého teoreticky rektor přednášet může. Minimálně za mě u nás na fakultě děkan přednášel. Samozřejmě bude to tak 1 přednáška týdně. Ale ono stejně popravdě profesoři těch přednášek moc nemají. Tady je navíc potřeba oddělovat od sebe přednášku jako takovou a různá cvičení, praktika, laboratoře atd. (ať už navazující na přednášku, resp. jako součást předmětu, nebo samostatná). Ty už dělá asistent, nikoliv přednášející profesor.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Josef
Sponzor fora

20. 1. 2021, 2:31

pafik píše: 20. 1. 2021, 12:30
Co to zase hulíš? Takový bláboly, to tu ještě nebylo.
A pryč od tématu, to umíš znamenitě. Možná v tobě něco koluje a házíš to na druhé. Můžu to na toto fórum napsat, dovolíš mi to hlídači obsahu? Nebo jen tvoje bláboly a dehonestace jsou povoleny? Pokud si to myslíš, tak mne to nepřekvapuje. Napsal jsem ti jak to bylo a to se špatně čte.
pafik

20. 1. 2021, 2:37

aleshonsa píše: 20. 1. 2021, 2:22
Nejsem si 100% jist, ale dle mého teoreticky rektor přednášet může. Minimálně za mě u nás na fakultě děkan přednášel. Samozřejmě bude to tak 1 přednáška týdně. Ale ono stejně popravdě profesoři těch přednášek moc nemají. Tady je navíc potřeba oddělovat od sebe přednášku jako takovou a různá cvičení, praktika, laboratoře atd. (ať už navazující na přednášku, resp. jako součást předmětu, nebo samostatná). Ty už dělá asistent, nikoliv přednášející profesor.
A není to jedno, když už to chytil? I když jinak je to jistě inteligentní člověk, ale měl na to holt svůj názor, kterej nebyl evidentně správnej. Je jen třeba mu popřát, aby to přežil, ale aby sii to vylahodil, aby nakonec někde netvrdil, že to vlastně byla chřipečka a že promořování je to pravý ořechový.
Stran voleb, jsme na tom úplně stejně, až na tu drobnost s ODS; kmotry nebudu volit. A zatím, jak to tak vypadá, nebudu volit vůbec. Není koho.
Ještě príma drb od jednoho pražského člena ODS (agentura JPP). Prej by se hrozně rádi (minimálně ti pražští) zbavili Fialy, ale drží se jako klíště. Tak maj ještě tak půl roku. :)
t256

20. 1. 2021, 2:44

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/st ... u-40348442
EU nam objednala vakcinu uz nekdy v lete, ale ti vladni bridilove koupili strikacky az v prosinci a mysleli si, ze je lod doveze z Ciny za tyden. A za teto situace tu nejaka kobliha bude tvrdit, ze kdyby nam vakcinu zajistoval babis, byli bychom na tom lip. A jeste se bude certit, kdyz ji nazvu vylizanou. Ale babis vam vysvetli, ze strikacky nejsou v cele Evrope, ze koblizky...
pafik

20. 1. 2021, 2:52

t256 píše: 20. 1. 2021, 2:44 https://www.novinky.cz/domaci/clanek/st ... u-40348442
EU nam objednala vakcinu uz nekdy v lete, ale ti vladni bridilove koupili strikacky az v prosinci a mysleli si, ze je lod doveze z Ciny za tyden. A za teto situace tu nejaka kobliha bude tvrdit, ze kdyby nam vakcinu zajistoval babis, byli bychom na tom lip. A jeste se bude certit, kdyz ji nazvu vylizanou. Ale babis vam vysvetli, ze strikacky nejsou v cele Evrope, ze koblizky...
Te je hajzl ten Babiš. I za tu oblevu může, pacholek jeden!
t256

20. 1. 2021, 2:59

On sam velkohube prohlasil, ze celou akci ridi sam a je za ni plne zodpovedny.
Co tam mas dal? :-)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2021, 3:04

Ve výsledku je to jedno protože má celá EU po žížalkách když Biden prohlásil že je nutné neprodleně očkovat Americký lid ,z toho plyne že nešťastnou náhodou se sníží dodávky do EU .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

20. 1. 2021, 3:05

Jinak to, co jsem psal 15:14, třeba demonstruje tohle https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babi ... .seznam.cz
Já už bych do MHD nebo obchodu bez respirátoru FFP2 nevlezl už od konce října 2020. Důvody jsem tu psal.
Jinak autor by si měl zjistit fakta. Respirátor FFP2 jako celek neposkytuje 95% filtraci, ale jen 92%. Dokonce ani filtrační materiál jako takový nemá 95% ale 94%. Jsou to tedy minimální hodnoty pro částice 0,3um nebo větší.
Filtrační schopnosti nanoroušek jsou teoretizování. Jakmile něco nemá certifikaci, tak si může výrobce psát, co chce a zabalit to do oblíbených marketingových výrazů "až". Rouška jako celek se dle mého nikdy nemůže jako celek rovnat respirátoru, protože sedí na obličeji daleko hůř než respirátor.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“