Já třeba data, která považuju za důležitá, zálohuju každou hodinu. Zkoušel jsem i v hodinových intervalech dělat přírůstky image celého systémového disku a taky to šlo. Jediný problém byl, že s rostoucím počtem přírůstků rostl celkový čas na dokončená zálohy - z pár minut na začátku se to natáhlo na až 20 minut. Z toho důvodu jsem musel cca každý měsíc udělat plnou zálohu, což už je časově náročnější.
Časté zálohování sice zatěžuje systém (mam vypozorováno, že třeba Macrium Reflect si klidně 2 fyzická jádra zatíží), ale zase to jsou pak malé přírůstky a je vše rychle hotovo. Nemam představu, o jaké objemy dat se jedná v tomto konkrétním případě.
Mě by spíš zajímalo was ist das (jak říkal jeden profesor na technologii u nás na průmyslovce) vyhořel server. A hlavně za situace, že čert odnesl i data. Normálně má server redundantní napájení, redundantní síťové připojení, disky třeba v RAID 1 (to sice 100% nezabrání ztrátě dat - co jsem četl, tak existují i plíživé poruchy kdy data zrcadlí i s chybou). Jestli by se třeba 2procesorový server udržel systémově plně vchodu při poruše jednoho z CPU netuším (tj. že nespadne), stejně tak při poruše paměťového modulu.