hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Mex

4. 2. 2020, 7:32

Fifík píše: 4. 2. 2020, 3:53 Jenomže v lampě není 3f. :( Nad pozemkem mi letí jen VN, ale zrovna nebylo na bazoši žádný vhodný trafo. :lol:
Ještě bys to mohl srazit nějakým předřadným odporem.
Milan199

4. 2. 2020, 7:41

Fifík píše: 4. 2. 2020, 3:35 Dnes mi po 530 dnech od podání žádosti nainstalovali elektroměr u novostavby. Jdu bouchnout šampus!! :lol:

PS: ještěže existují hodní sousedé, kteří strpěli permanentně připojený podružný elektroměr v krabici na maso.
To "PS:" bych vymazal. Ve smlouvě je, že elektřinu nesmíš nikomu přeprodávat ! Aby na sousedy nepřijelo bác komando. Nezapomínej, že každý dobrý skutek bude potrestán.
Fifík

4. 2. 2020, 7:58

Milan199 píše: 4. 2. 2020, 7:41
Fifík píše: 4. 2. 2020, 3:35 Dnes mi po 530 dnech od podání žádosti nainstalovali elektroměr u novostavby. Jdu bouchnout šampus!! :lol:

PS: ještěže existují hodní sousedé, kteří strpěli permanentně připojený podružný elektroměr v krabici na maso.
To "PS:" bych vymazal. Ve smlouvě je, že elektřinu nesmíš nikomu přeprodávat ! Aby na sousedy nepřijelo bác komando. Nezapomínej, že každý dobrý skutek bude potrestán.
Žádný přeprodej se nekonal. Elektroměr je čistě pro vnitřní potřebu měření spotřeby elenergie potřebné při hrubé stavbě. 8)
Josef
Sponzor fora

6. 2. 2020, 1:57

Mohl by, prosím, někdo ze zastánců či voličů premiéra Babiše vysvětlit, co tam vlastně říkal v té odpovědi na interpelaci?
https://www.forum24.cz/to-je-google-pre ... -internetu
GeeSnake
Sponzor fora

6. 2. 2020, 2:07

Kůly v plotě plné bojlerů?
Edit: Ježíši ty jsi to chtěl od zastánců....... :mrgreen:
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Mex

6. 2. 2020, 3:52

Josef píše: 6. 2. 2020, 1:57 Mohl by, prosím, někdo ze zastánců či voličů premiéra Babiše vysvětlit, co tam vlastně říkal v té odpovědi na interpelaci?
Já tedy zřejmě nebudu ten správný zastánce pana Babiše. Ale jsem zastánce aspoň trochu zdravého rozumu.
On odpovídal na nějaké dotazy. Ty ale čteš jen odpovědi, které nedávají smysl, pokud k nim nemáš ty původní dotazy.

Pan Babiš obecně mluví trochu zvláštně. To ale (aspoň v mých očích) neubírá nic na kladech nebo záporech těch sdělených informací.
Takže ze mně: vyčítám mu ladacos, ale jeho slovník to určitě není. Takový pak Špidla proti němu mluvil jako Jan Zlatoústý, ale z toho určitě neplyne, že jeho myšlenky byly moudřejší.
Ovšem samozřejmě jiné věci za kritiku rozhodně stojí. Zejména zaseknutí další sekery do rozpočtu i v době nejvyšší myslitelné konjunktury.
Josef
Sponzor fora

6. 2. 2020, 3:58

Mex píše: 6. 2. 2020, 3:52
Josef píše: 6. 2. 2020, 1:57 Mohl by, prosím, někdo ze zastánců či voličů premiéra Babiše vysvětlit, co tam vlastně říkal v té odpovědi na interpelaci?
Já tedy zřejmě nebudu ten správný zastánce pana Babiše. Ale jsem zastánce aspoň trochu zdravého rozumu.
On odpovídal na nějaké dotazy. Ty ale čteš jen odpovědi, které nedávají smysl, pokud k nim nemáš ty původní dotazy.

Pan Babiš obecně mluví trochu zvláštně. To ale (aspoň v mých očích) neubírá nic na kladech nebo záporech těch sdělených informací.
Takže ze mně: vyčítám mu ladacos, ale jeho slovník to určitě není. Takový pak Špidla proti němu mluvil jako Jan Zlatoústý, ale z toho určitě neplyne, že jeho myšlenky byly moudřejší.
Ovšem samozřejmě jiné věci za kritiku rozhodně stojí. Zejména zaseknutí další sekery do rozpočtu i v době nejvyšší myslitelné konjunktury.
Stačí, když dáš dvě věty, které na sebe navazují a dávají smysl...
Bez Máry nedá ani jednu větu. U nás se říká, že to obskakuje jam mlsný pes. :(
Grad

7. 2. 2020, 8:52

Návod pro objednání piva.
Vše je rázem jednodužší, když je stát veden jako firma...
DPH na pivo.jpg
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2020, 8:57

Co je tem lidem kteri se zastavaji vseho od babise i kdyz je to zrejme ze to je hovadina jako prave tohle. Videl jsem par diskuzi a nechapu to. Co je v tomhle za zjednoduseni... To preci obhajovat nelze. 5-10% na jednom pivu ale tolik prace nejasnosti a nejistot kolem. Prusvih s moznym spatne zvolenym dph ani neresim.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2020, 9:13

robokop píše: 7. 2. 2020, 8:57 Co je tem lidem kteri se zastavaji vseho od babise i kdyz je to zrejme ze to je hovadina jako prave tohle. Videl jsem par diskuzi a nechapu to. Co je v tomhle za zjednoduseni... To preci obhajovat nelze. 5-10% na jednom pivu ale tolik prace nejasnosti a nejistot kolem. Prusvih s moznym spatne zvolenym dph ani neresim.
já jo :D , to máš nové dvě, tři nové tabulkové místa, další dva tři lidi, k nim dva, tři hezký kancle s vybavením a mrdatelnou sekretářkou, nějaký to služební auto......mám pokračovat........?
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
bobik

7. 2. 2020, 9:18

Holt jsme generacema zvyklí, že nám vládnou nějací šmejdi. Že si život bez nich nedokážeme představit.
Permonik
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2020, 10:36

Já trošku nechápu logiku diagramu.
1, Zákazník kupuje pivo čepované ano - ne...... tak logický když kdu na čepované jdu do hospody (což má být 10 procent), když jdu pro nečepované tak kupuji lahvače, sud v obchodě (normální sazba 21 procent). nechápu když přijdu do hospody a je kozel za 25,- a dostanu lahvače....

2, Jaký je rozdíl mezi "syntaxi" -> alkoholické -> ne -> provozovná se zazemím -> ne -> 15 procent dph

a

-> provozovná se zazemím -> ne -> alkoholické -> ne -> 15 procent dph

Tohle přijde jako jedno a to samé.

Ten kdo psál ten diagram asi moc rozumu nepobral...

Stejně ten pojem nealkoholické pivo je zajimavý. Protože definice Pivo je kvašený alkoholický nápoj hořké chuti vyráběný v pivovaru z obilného sladu, vody a chmele.

Info: Snížená 10 % sazba DPH bude aplikována pro točené pivo konzumované v restauračním zařízení. Na balené pivo a točené pivo konzumované mimo restaurační zařízení bude nadále aplikována základní 21% sazba DPH.

Nealkoholické nápoje včetně nealkoholického piva budou nadále zařazeny do snížené 15% sazby DPH s výjimkou nápojů podávaných ve stravovacích zařízeních, což od 1. května 2020 podléhá 10% sazbě DPH.

Lze tedy říci, že jediná změna, kterou MF zavádí, je snížení DPH na poskytování stravovacích služeb, prodeje nealkoholických nápojů a točeného piva v restauracích, a to v souvislosti se zbývající vlnou EET.

Zdroj: Ministerstvo financi ČR

Edit: Já bych se nedivil kdyby došlo ke změně ceny piva směrem vzhůru po 1.5.2020, protože došlo ke změn sazeb dph.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
HellGrip

7. 2. 2020, 10:43

Takže si dám pre seba naráz natočiť 5 pif, spod klobúka vytiahnem džbán, prelejem a hneď je zo mňa kúzelník s ľahkými alkoholickými nápojmi :D
Josef
Sponzor fora

7. 2. 2020, 10:45

robokop píše: 7. 2. 2020, 8:57 Co je tem lidem kteri se zastavaji vseho od babise i kdyz je to zrejme ze to je hovadina jako prave tohle. Videl jsem par diskuzi a nechapu to. Co je v tomhle za zjednoduseni... To preci obhajovat nelze. 5-10% na jednom pivu ale tolik prace nejasnosti a nejistot kolem. Prusvih s moznym spatne zvolenym dph ani neresim.
Přijde "Bretšnajdr" do hospody, poručí si dvě piva a hned je zaplatí. Když je dostane, vytáhne z tašky džbán, přelije si je a odejde. Obratem se ale vrátí a zkontroluje sazbu DPH za ty piva. Samože je nižší. A pokuta jak Brno.... A Bábovi voliči se budou tetelit blahem, jak zase dopadli zloděje daní. :(
Zatím se nenašel nikdo z Burešových příznivců, který by ten projev přeložil do češtiny?
Grad

7. 2. 2020, 10:59

Prej se tím internet baví... :?
Nerozumím asi vtipům, co je na tom k pobavení, že za takový výsledek "PRÁCE" někdo pobírá jako odměnu nemalé peníze z naších dani :twisted:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

https://www.denik.cz/z_domova/pivo-inte ... humor.html
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“