Ještě bys to mohl srazit nějakým předřadným odporem.
hospudka
Moderátor: sysel
To "PS:" bych vymazal. Ve smlouvě je, že elektřinu nesmíš nikomu přeprodávat ! Aby na sousedy nepřijelo bác komando. Nezapomínej, že každý dobrý skutek bude potrestán.
Žádný přeprodej se nekonal. Elektroměr je čistě pro vnitřní potřebu měření spotřeby elenergie potřebné při hrubé stavbě.

Mohl by, prosím, někdo ze zastánců či voličů premiéra Babiše vysvětlit, co tam vlastně říkal v té odpovědi na interpelaci?
https://www.forum24.cz/to-je-google-pre ... -internetu
Já tedy zřejmě nebudu ten správný zastánce pana Babiše. Ale jsem zastánce aspoň trochu zdravého rozumu.Josef píše: ↑6. 2. 2020, 1:57 Mohl by, prosím, někdo ze zastánců či voličů premiéra Babiše vysvětlit, co tam vlastně říkal v té odpovědi na interpelaci?
On odpovídal na nějaké dotazy. Ty ale čteš jen odpovědi, které nedávají smysl, pokud k nim nemáš ty původní dotazy.
Pan Babiš obecně mluví trochu zvláštně. To ale (aspoň v mých očích) neubírá nic na kladech nebo záporech těch sdělených informací.
Takže ze mně: vyčítám mu ladacos, ale jeho slovník to určitě není. Takový pak Špidla proti němu mluvil jako Jan Zlatoústý, ale z toho určitě neplyne, že jeho myšlenky byly moudřejší.
Ovšem samozřejmě jiné věci za kritiku rozhodně stojí. Zejména zaseknutí další sekery do rozpočtu i v době nejvyšší myslitelné konjunktury.
Stačí, když dáš dvě věty, které na sebe navazují a dávají smysl...Mex píše: ↑6. 2. 2020, 3:52Já tedy zřejmě nebudu ten správný zastánce pana Babiše. Ale jsem zastánce aspoň trochu zdravého rozumu.Josef píše: ↑6. 2. 2020, 1:57 Mohl by, prosím, někdo ze zastánců či voličů premiéra Babiše vysvětlit, co tam vlastně říkal v té odpovědi na interpelaci?
On odpovídal na nějaké dotazy. Ty ale čteš jen odpovědi, které nedávají smysl, pokud k nim nemáš ty původní dotazy.
Pan Babiš obecně mluví trochu zvláštně. To ale (aspoň v mých očích) neubírá nic na kladech nebo záporech těch sdělených informací.
Takže ze mně: vyčítám mu ladacos, ale jeho slovník to určitě není. Takový pak Špidla proti němu mluvil jako Jan Zlatoústý, ale z toho určitě neplyne, že jeho myšlenky byly moudřejší.
Ovšem samozřejmě jiné věci za kritiku rozhodně stojí. Zejména zaseknutí další sekery do rozpočtu i v době nejvyšší myslitelné konjunktury.
Bez Máry nedá ani jednu větu. U nás se říká, že to obskakuje jam mlsný pes.

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Co je tem lidem kteri se zastavaji vseho od babise i kdyz je to zrejme ze to je hovadina jako prave tohle. Videl jsem par diskuzi a nechapu to. Co je v tomhle za zjednoduseni... To preci obhajovat nelze. 5-10% na jednom pivu ale tolik prace nejasnosti a nejistot kolem. Prusvih s moznym spatne zvolenym dph ani neresim.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
já jorobokop píše: ↑7. 2. 2020, 8:57 Co je tem lidem kteri se zastavaji vseho od babise i kdyz je to zrejme ze to je hovadina jako prave tohle. Videl jsem par diskuzi a nechapu to. Co je v tomhle za zjednoduseni... To preci obhajovat nelze. 5-10% na jednom pivu ale tolik prace nejasnosti a nejistot kolem. Prusvih s moznym spatne zvolenym dph ani neresim.

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Já trošku nechápu logiku diagramu.
1, Zákazník kupuje pivo čepované ano - ne...... tak logický když kdu na čepované jdu do hospody (což má být 10 procent), když jdu pro nečepované tak kupuji lahvače, sud v obchodě (normální sazba 21 procent). nechápu když přijdu do hospody a je kozel za 25,- a dostanu lahvače....
2, Jaký je rozdíl mezi "syntaxi" -> alkoholické -> ne -> provozovná se zazemím -> ne -> 15 procent dph
a
-> provozovná se zazemím -> ne -> alkoholické -> ne -> 15 procent dph
Tohle přijde jako jedno a to samé.
Ten kdo psál ten diagram asi moc rozumu nepobral...
Stejně ten pojem nealkoholické pivo je zajimavý. Protože definice Pivo je kvašený alkoholický nápoj hořké chuti vyráběný v pivovaru z obilného sladu, vody a chmele.
Info: Snížená 10 % sazba DPH bude aplikována pro točené pivo konzumované v restauračním zařízení. Na balené pivo a točené pivo konzumované mimo restaurační zařízení bude nadále aplikována základní 21% sazba DPH.
Nealkoholické nápoje včetně nealkoholického piva budou nadále zařazeny do snížené 15% sazby DPH s výjimkou nápojů podávaných ve stravovacích zařízeních, což od 1. května 2020 podléhá 10% sazbě DPH.
Lze tedy říci, že jediná změna, kterou MF zavádí, je snížení DPH na poskytování stravovacích služeb, prodeje nealkoholických nápojů a točeného piva v restauracích, a to v souvislosti se zbývající vlnou EET.
Zdroj: Ministerstvo financi ČR
Edit: Já bych se nedivil kdyby došlo ke změně ceny piva směrem vzhůru po 1.5.2020, protože došlo ke změn sazeb dph.
1, Zákazník kupuje pivo čepované ano - ne...... tak logický když kdu na čepované jdu do hospody (což má být 10 procent), když jdu pro nečepované tak kupuji lahvače, sud v obchodě (normální sazba 21 procent). nechápu když přijdu do hospody a je kozel za 25,- a dostanu lahvače....
2, Jaký je rozdíl mezi "syntaxi" -> alkoholické -> ne -> provozovná se zazemím -> ne -> 15 procent dph
a
-> provozovná se zazemím -> ne -> alkoholické -> ne -> 15 procent dph
Tohle přijde jako jedno a to samé.
Ten kdo psál ten diagram asi moc rozumu nepobral...
Stejně ten pojem nealkoholické pivo je zajimavý. Protože definice Pivo je kvašený alkoholický nápoj hořké chuti vyráběný v pivovaru z obilného sladu, vody a chmele.
Info: Snížená 10 % sazba DPH bude aplikována pro točené pivo konzumované v restauračním zařízení. Na balené pivo a točené pivo konzumované mimo restaurační zařízení bude nadále aplikována základní 21% sazba DPH.
Nealkoholické nápoje včetně nealkoholického piva budou nadále zařazeny do snížené 15% sazby DPH s výjimkou nápojů podávaných ve stravovacích zařízeních, což od 1. května 2020 podléhá 10% sazbě DPH.
Lze tedy říci, že jediná změna, kterou MF zavádí, je snížení DPH na poskytování stravovacích služeb, prodeje nealkoholických nápojů a točeného piva v restauracích, a to v souvislosti se zbývající vlnou EET.
Zdroj: Ministerstvo financi ČR
Edit: Já bych se nedivil kdyby došlo ke změně ceny piva směrem vzhůru po 1.5.2020, protože došlo ke změn sazeb dph.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Přijde "Bretšnajdr" do hospody, poručí si dvě piva a hned je zaplatí. Když je dostane, vytáhne z tašky džbán, přelije si je a odejde. Obratem se ale vrátí a zkontroluje sazbu DPH za ty piva. Samože je nižší. A pokuta jak Brno.... A Bábovi voliči se budou tetelit blahem, jak zase dopadli zloděje daní.robokop píše: ↑7. 2. 2020, 8:57 Co je tem lidem kteri se zastavaji vseho od babise i kdyz je to zrejme ze to je hovadina jako prave tohle. Videl jsem par diskuzi a nechapu to. Co je v tomhle za zjednoduseni... To preci obhajovat nelze. 5-10% na jednom pivu ale tolik prace nejasnosti a nejistot kolem. Prusvih s moznym spatne zvolenym dph ani neresim.

Zatím se nenašel nikdo z Burešových příznivců, který by ten projev přeložil do češtiny?
Prej se tím internet baví...
Nerozumím asi vtipům, co je na tom k pobavení, že za takový výsledek "PRÁCE" někdo pobírá jako odměnu nemalé peníze z naších dani

https://www.denik.cz/z_domova/pivo-inte ... humor.html

Nerozumím asi vtipům, co je na tom k pobavení, že za takový výsledek "PRÁCE" někdo pobírá jako odměnu nemalé peníze z naších dani

https://www.denik.cz/z_domova/pivo-inte ... humor.html