Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 10. 2011, 5:47

mel jsem 200 a moc spokojenost
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
sysel
Kontaktovat uživatele:

25. 10. 2011, 10:47

Tu pánev Vám všem zkusím nafotit jakmile budu u kolegy, bude mít vyhaslé a hlavně budeme mít čas... Má barák v rekonstrukci a tak makáme co to dá aby se vše stihlo...
Doplňování oleje je perfektní, jednoduchý princip, jen se nesmí zapomenout otevřít a zavřít ty správné ventily :D Budeme to řešit solenoidy, máme už i přívodní potrubí z IBC kontejnerů plných oleje, abu se to nemuselo nalívat ručně :) Už jsme i zjistili, že vodoměr nedokáže měřit průtok oleje :(
Průměr té pánve odhadem cca 250mm, výška 200, dírky tam jsou různé, řekl bych že 2 i 3mm ve dvou nebo třech řadách nad sebou tak 30mm od horní hrany... A je jich tam hoooodně :) Ta středová díra cca 40mm, pak se přes ní přesunuje to "něco" co má v sobě tak 20mm. Ventilátor 40W.
Všechno píšu od stolu z hlavy daleko od kotle, takže bez záruky a neslibuju kdy to stihnu změřit. Nezkoušel jsi tomu pánovi napsat jestli něco neposkytne?
Osobně bych nic takového v domácích podmínkách nevyráběl, jednak proto, že cena za kotel není nijak vysoká, je to odzkoušené, součástí je 90kg litinový výměník a je to bez starostí :)

Takže mějte se mnou strpení, budu se snažit udělat nákres (snad na mně výrobce nepřiletí), ale neslibuju kdy, fakt nestíhám... :?
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
vladosk

25. 10. 2011, 11:27

Však my to chceme jako učební materiál, samozřejmě nějaký amatérský prototyp není vyloučen. :oops:
Naposledy upravil(a) vladosk dne 25. 10. 2011, 12:15, celkem upraveno 1 x.
vlado
packa

25. 10. 2011, 12:08

tady jsou taky nějaký podklady , kdysi jsme něco podobného stavěly , a nebyl stím žádný problém , jen záleželo jak hustej sajrajt se tam nalije
http://skoda-virt.cz/cz/forum/pokec-o-v ... ?poffset=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 10. 2011, 1:55

Já teda momentálně dumám nad tím, jestli by na ten olejový hořák šel použít princip jak jsou udělaná raketová kamna. Mohlo by to významně zlepšit spalovací proces.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 10. 2011, 2:09

taky zajímavé:
Obrázek
QNX
Kontaktovat uživatele:

26. 10. 2011, 10:21

Ben Ash: Raketová kamna? Izolovaná spalovací komora ze žáruvzdorného materiálu určitě neuškodí, ale může to být jenom jednoduchá trubka. Moc bych to nekomplikoval.

K těm hořákům ........... co takhle Babington Oil Burner?
http://www.aipengineering.com/babington ... HOWTO.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Je náhodný odkaz, nečetl jsem to, ale vím, že s tím bylo pár lidí spokojených.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2011, 10:28

Většina konstrukcí co jsem viděl má moc krátká prostor pro zhoření směsi, v drtivé většině garážových kamen to hoří vlastně ještě v komíně. Někde jsem četl že aaby se vyredukovaly takový ty sračky jako PCB je potřeba určitá výdrž na co nejvyší teplotě. Takže si myslím že je potřeba udělat žároviště - spalovací komoru co nejdelší možnou. Na to navazuje můj dotaz, jaký (nekomplikovaný) , ale co nejůčinější výměník spaliny/vzduch by se dal v podmínkách vybavené dílny vyrobit. principielně se mi líbí tahle konstrukce, http://www.columbiaboiler.com/waste_oil ... /model315/" onclick="window.open(this.href);return false; protože bych to zavěsil na stěnu jako kaloriferdu a mohlo by mi to slušně ohřát záda :-)
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2011, 3:21

prochaska píše:Pochopil jsem to správně, že až se budu potřebovat zbavit sudu použitého hydraulického oleje, že si mám udělat výlet do Třebíče?
Ten použitý hydr. olej je taky černý jak bota a nebo bývá světlejší? Hydr. olej je mnohem méně viskózní že? Mám rozjednaný použitý hořák na LTO ale současná majitelka asi neví co za něho má chtít.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2011, 3:41

Nechci ti brát iluze, ale na LTO hořák se asi vybodni. To už tady všechno bylo, je to totéž, co naftový hořák.
Jeden tady mám automatický turbínový 45kW s hlídáním plamene a elektrozápalem.
Co je potrřeba shánět, tak mazutový hořák. Rozdíly jsou v čerpadle, předehřevech a pod.
Ještě mě láká zkusit u toho mého hořáku zkusit předehřívat olej až za čerpadlem před tryskou. Jedno je jisté, pokud není olej dokonale zfiltrovaný a předehříváš jej už před čerpadlem, tak je to všechno špatně. Vyzkoušeno zž před 10ti lety.
Za hořák jsem tehdy dal tisícovku. Pokud máš nějaký obdobný, tak víc než tisícovku asi nemá smysl za něj dávat.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2011, 4:04

A už si ho našel? Posledně ses kasal ži mi ho na pokusy dáš a pak si nevěděl kde je :-) Deme dneska na pivo?
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2011, 5:17

Já ho ani nikdy neztratil, už jsem ho vytáhl a oprášil. Než by ležel nečinně u tebe, tak může stejně ležet i u mě.
Ale jak ti říkám, tudy cesta nepovede, to už tady kdysi všechno bylo. Přinejmenším má vyšlehanou trysku a čerpadlo.
Mám lepší nápad, uděláme exkurzi do vedlejší dědiny, tam kamoš topí vyjetinou v turbínovém hořáku už X let a naprosto bez problému. Má ovšem mazutový hořák. Už před 10ti lety jsem to tam byl okukovat, ale tekrát ještě nebyly ty zkušenosti s hořákama a pod.
Co si vybavuju, tak všechny trubky jsou omotané topnými kábly a hlavní ohřev je až za čerpadlem.
Co se týče toho mého, možná by chtělo kontaktovat firmu Watt a sehnat od nich novou trysku.
Nevím proč, ale ačkolv je to hořák vyrobený na komunistů, tak tryska je Danfoss. Stejnou měly i hořáky AOH z PBS Třebíč.
V bývalém ČSSR zjevně nebyla firma, která by dokázala vyrobit takovuhle trysku.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2011, 5:42

Taky to mohla být podmínka koupené licence, že se budou dodávat trysky, ale to jen hádám. Problém je dohledat nějaké relevantní informace o mazutovém hořáku s výkonem pod 50kW resp. o jakémkoli mazutovém hořáku.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2011, 7:03

jednu trysku do tohodle asi mam akorat je radove na jiny vykon tusim ze ctvrt megawaty
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 10. 2011, 3:04

Taky mám vstřiky do motoru T815, ale do Slavie mi jaksi nepasujou :D
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“