corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
aleshonsa

5. 2. 2021, 6:37

Ono taky na Taiwanu dostaneš za porušení karantény celkem tučnou pokutu. Tady nejen, že karanténu nikdo nekontroluje, ale že by někdo za něco dostal nějakou exeplární dardu moc nehrozí.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
GeeSnake
Sponzor fora

5. 2. 2021, 6:59

aleshonsa píše: 5. 2. 2021, 6:15 Myslíš tuhle hloupou reakci vážně?
Jako oni se jako nedají zavřít hranice a každý kdo chce dovnitř tak povinná karanténa? Zájmy pendlerů mě nemusí zajímat, nikdo je nenutil si najít práci v zahraničí.
Taiwan je exportní ekonomika a evidentně problém s pohybem zbožím nemají. Takže v to asi taky není problém.

A podle tebe to moře je jediné, co dělá rozdíl mezi situací u nich a tady?????
To je kkt!
Ty to taky myslíš vážně?
Nás taky nemusí zajímat názory nějakého inženýrka z Práglu. Nikdo ho nenutí tam dělat. Může se odstěhovat třeba do Kraslic a tam v zavřené fabrice žrát trávu. Si to může zkusit najít tam práci a uživit rodinu. No to mně zase někdo nasral, takovej co si nevidí do huby.
Někdo by ho mohl za ty kecy tady zklidnit!
Vím jaký je to najít práci v příhraničí, když jsou fabriky v hajzlu, i když venku nedělám. Měl by si občas vytáhnout paty z Prahy. Sebestředný sobecký Inženýre! Školy holt nejsou zárukou charakteru!
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Mex

5. 2. 2021, 7:02

xener píše: 5. 2. 2021, 5:44
Mex píše: 5. 2. 2021, 5:36 Naprostý souhlas. Jsem všemi deseti pro Taiwanskou cestu.
Začít samozřejmě tím, že se kolem hranic rozlije moře.
Moře miluju, a na hranice to nemám tak daleko. Takže se konečně splní můj velký sen. Za to ten Covid stál.
ja chcem tiez vlastny ostrov :)
Může být. Ale uvědom si prosím, že i když z bývalého Slovenska po zatopení možná nějaké ostrovy vzniknou, tak budou stále v našich teritoriálních vodách.
Takže od vás zřejmě budeme vybírat nějakou rentu.
xener

5. 2. 2021, 7:04

ok, dohodnute, tak to mozes zatopit, zaberam si devinsku kobylu :D
filla
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2021, 7:07

jeste mame liberland
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Mart_68
Trol

5. 2. 2021, 7:32

Britská mutace
https://zivotvcesku.cz/brezen-jako-mesi ... -internetu
v jiném článku ta jejíž jméno se nevyslovuje (nebudu sem dávat odkaz) se domnívá že jde o nové kmeny, ne potomky jarní verze, ta prý opravdu do vánoc vymizela, a tyto kmeny jsou a budou stále agresivnější co potvrzuje tezi o umělém vytvoření viru (protože takhle to prý příroda ještě nikdy nedělala) a je potřeba dohledat zdroj odkud to "lítá". To zní hrůznostrašně, ale zapadá to do vyjádření patologa z SK který pitvá zemřelé na Covid a ten si zase neumí vysvětlit ty patologické odlišnosti, nikdy to taky tak nezaznamenal, dosud lidé co zemřeli na zápal plic tak vypadali ty plíce podobně, teď je to pokaždé jinak.
Mex

5. 2. 2021, 7:38

xener píše: 5. 2. 2021, 7:04 ok, dohodnute, tak to mozes zatopit, zaberam si devinsku kobylu :D
Dobře, nechám to spustit.
Jenom to asi bude chvíli trvat. My tady na to máme nejvyššího kormidelníka tam od vás.
Je to velmi slušný herec. Zatím ještě nikdo nepřišel na to, že se vydává za pravého Ing. Babiše, což je velmi schopný manager (jinak by nedosáhl toho, čeho dosáhl). Tady tenhle herec mu teda dělá pěknou ostudu. Docela se divím, že to tomu pravému nevadí. Ale možná z toho má srandu.

Mám rád absurdní humor. Třeba něco ve stylu filmů "Bláznivá střela" nebo "Připoutejte se prosím".
Tenhle herec taky asi v něčem podobném hrával.
Občas si pokecáme s bývalými kolegy a kamarády z oblasti zdravotnictví (naposled dneska odpoledne). A pak mě vždy ještě dlouho od smíchu bolí bránice. Proti tomu je nafukovací autopilot z "Připoutejte se prosím" jenom slabý odvar.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2021, 7:59

jen je blbý že v tom nechtěně hrajeme taky .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

5. 2. 2021, 8:02

GeeSnake píše: 5. 2. 2021, 6:59
aleshonsa píše: 5. 2. 2021, 6:15 Myslíš tuhle hloupou reakci vážně?
Jako oni se jako nedají zavřít hranice a každý kdo chce dovnitř tak povinná karanténa? Zájmy pendlerů mě nemusí zajímat, nikdo je nenutil si najít práci v zahraničí.
Taiwan je exportní ekonomika a evidentně problém s pohybem zbožím nemají. Takže v to asi taky není problém.

A podle tebe to moře je jediné, co dělá rozdíl mezi situací u nich a tady?????
To je kkt!
Ty to taky myslíš vážně?
Nás taky nemusí zajímat názory nějakého inženýrka z Práglu. Nikdo ho nenutí tam dělat. Může se odstěhovat třeba do Kraslic a tam v zavřené fabrice žrát trávu. Si to může zkusit najít tam práci a uživit rodinu. No to mně zase někdo nasral, takovej co si nevidí do huby.
Někdo by ho mohl za ty kecy tady zklidnit!
Vím jaký je to najít práci v příhraničí, když jsou fabriky v hajzlu, i když venku nedělám. Měl by si občas vytáhnout paty z Prahy. Sebestředný sobecký Inženýre! Školy holt nejsou zárukou charakteru!
Tak poslyš, ty kreténe (klidně ti to napíšu natvrdo a nebudu se schovávat za nějaké jinotvary jako kkt) s nevymáchanou hubou. Jenom třeba pro tvoje info já jezdím dělat mimo Prahu (protože je tam pro mě zajímavější práce než v tom Práglu, zajímavější - nikoliv lépe placená), ale to je jedno. Zvláštní, že plno těch pendlerů dělá v oborech, kde tu nejsou lidi (zdravotnictví, pohostinství – alespoň před covid-19). Stejně tak tu chybí řemeslníci, ale chápu – rekvalifikace smrdí. Taky je tam nikdo nenutí žít - můžou se odstěhovat tam kde je práce. Ale to by nebylo ono jako dělat za německé platy a žít za české.
Hlavně si masti komplexy že má někdo titul, křupane. Jsi zase jeden co si o sobě, kdoví co myslí, že jsi nějak morálně nad a můžeš tady někoho pérovat. Vezmi si prášky, když jsi psychicky labilní.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

5. 2. 2021, 8:13

Zvláštní - z USA, GB (a ty to určitě nedělají kvůli platu), Itálie, Indie, a já nevím, odkud všude ještě se sem lidi přestěhují kvůli práci. Ale třeba z Kraslic někam jinam v ČR, to je extrémní problém. Anebo to jsou omezenci jako nějaký GeoSnake.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mex

5. 2. 2021, 8:17

fmodel píše: 5. 2. 2021, 7:59 jen je blbý že v tom nechtěně hrajeme taky .
Nyní trochu vážně.
Někdy mám fakt pocit, že je to někdo, kdo se za schopného podnikatele jen vydává.
Když slýchávám jakými kokotinami se zabývá, přičemž mu unikají a naprosto neřeší zásadní věci - to snad opravdu nemůže být ten, kdo dal dohromady obrovské podnikatelské impérium.
A když se k tomu ještě připojí to, že do toho ve finále mluví ještě úředníci, kteří nemají žádný kontakt s praxí a každý problém vidí jen přes clonu razítek - tak je na průser zaděláno.

Nějaké příklady ze dneška:
1 - Špitály můžou požádat o pomoc vojáky. Z nich pak zdravotníci po několika dnech vyškolí celkem platné lidi. Tedy z některých z nich. Ale každý tam může být max. 10 dní, pak se musí zase vrátit na posádku, aby mohl bránit vlast. Takže půlku doby se učí, a když se vyselektují ti, kteří jsou opravdu přínosem, jdou zase do hajzlu.

2 - Vakcíny se prý po našem území celou dobu převážely špatně. Prý se to mimo jiné musí do 3 hodin po nafasování předat na cílové místo. Jenže když to objíždí ti rozvážeči, tak do 3 hodin stihnou třeba jenom tak 1-2 domovy důchodců. Ale mají jich zavézt třeba 10.
Na dotaz "jak to teda máme řešit?" je odpověď: tak se vždy vracejte zpět. A na dotaz "a čemu vadí víc než 3 hodiny?" Odpověď: nikdo neví, s drtivou pravděpodobní naprosto ničemu. Ale je to tak napsáno na papíře.

3 - Další "problém" rozvozu je, že se doteď nedělaly elektronické záznamy o provedeném transportu. Musí se tam napsat co, kdo, kam a jak vezl.
Na dotaz "kam to máme elektronicky psát, kde je na to nějaká aplikace?" Odpověď: aplikace není. Tak to napište na papír a oskenujte. Elektronizace roku 2021.
Mart76

5. 2. 2021, 8:23

Mex píše: 5. 2. 2021, 8:17 Někdy mám fakt pocit, že je to někdo, kdo se za schopného podnikatele jen vydává.
Možná je to tím, že se nejedná o schopného podnikatele, ale o všehoschopného podnikatele.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
testone
Sponzor fora

5. 2. 2021, 8:41

Ing. Aleši Honzo, zklidni hormon
Mex dneska pustil trochu fórek a trochu ironii, naprosto neškodného druhu
absolutně jsi to nepochopil
vystartovals úplně nesmyslně a zbytečně
urážíš lidi, v minulosti i mě
uklidni se
žádám tě tu veřejně o omluvu za tvé dnešní výroky
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2021, 8:49

to Mex

No velký psychický tlak s přibývajícím věkem taky udělá svoje, stačí se podívat jak nedával rozhodnutí US .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

5. 2. 2021, 8:57

testone píše: 5. 2. 2021, 8:41 Ing. Aleši Honzo, zklidni hormon
Mex dneska pustil trochu fórek a trochu ironii, naprosto neškodného druhu
absolutně jsi to nepochopil
vystartovals úplně nesmyslně a zbytečně
urážíš lidi, v minulosti i mě
uklidni se
žádám tě tu veřejně o omluvu za tvé dnešní výroky
Tušil jsem, že vyleze další mravokárce. Na adresu Mexe jsem zase až tak moc nenapsal. Nevím, proč bych se mu měl omlouvat, on se mi taky neomlouval, když mě označil za dementa. Pak nevím, proč bych se měl omlouvat nějakému GeoSnake - jako se mam omluvit za to že o mě napsal, že jsem kokot? A nebylo to poprvé ....
Můžeš nějak doložit, kdy jsem urazil tebe a ještě někoho dalšího?

Jsi vůbec normální - co si o sobě vlastně myslíš? Že tady bude jako nějaká skupina, co bude někomu nadávat do dementů, kokokotů, atd. a tobě je to jedno. A naopak, na mě budeš startovat, když se ozvu?? Jestli se ti nelíbím, tak si na mě stěžuj u Robokopa - moderátora.

Co kdyby klidnil hormon GeoSnake a on se omluvil mě.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“