SYIL V7

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
packa

26. 1. 2015, 4:53

Pěknou to máš mašinku , jak se to pocitově chová při obrábění ? myslím zvuk a podobně
CZJirka1
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2015, 5:54

Ja myslim ze to vypada dobre, roztece pod stovku myslim super, drzim ti palce at se ti vede i vse ostatni a at se ti masina hlavne zaplati, taky bych neco takoveho maleho bral na zacatek
bobik

26. 1. 2015, 5:57

Díky. Pak jsem hodím odkaz na video. Hloubku špony jsem měl 1mm, otáčky 6000, posuv 1000mm/min a devítka fréza dvojbřitá to statečně brala. Posuv na zub je 0,08, myslím, že bych se s posuvem mohl dostat na 1500mm/min.
Z jiného soudku. Když nechám svěrák několik dní přišroubovanej na stole, tak se mi na styčných plochách udělá liška. Co svěrák vypodložit mastným papírem? Jsem jednak línej a pak mám možnost zreferencovat druhej den stroj a pokračovat s obráběním už bez najíždění nuly na obrobku.
Kvako1
Sponzor fora

26. 1. 2015, 6:49

existuje na to přípravek aby nerezli stoly a svěráky atd.. nevim teť jak se to jmenuje. podivam se pak doma. vypadá to jak olej. všechno se vyčistí, vytře do sucha, pak se to cele potře tim přípravkem . ma to mít učínek ten že se to nějak povrchově vpije do kovu a vydrží to cca 4- 8 tydnu i pod emulzí.
druhá možnost je že maš špatnou emulzi nebo špatně naředěnou.. mam svěrák někdy i dva měsice našroubovanej a nikdy žadna rez .. nic...

edit:
tak jem to našel , je to tohle:
http://www.hazmioil.cz/PI/PI3-4023.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) Kvako1 dne 26. 1. 2015, 6:55, celkem upraveno 1 x.
testone
Sponzor fora

26. 1. 2015, 6:54

bobik píše:Tak to mám proměřený z 3D měřáku a přesnost je vyhovující. Roztěče děr pod stovku. Konečně něco pozitivního.
Ta mašinka má lineární pravítka?
Nebo enkodéry na motorech?
Nebo krokáče bez zpětné vazby?
díky za odpověď
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
bobik

26. 1. 2015, 7:34

Mašina lineární pravítka nemá, jen serva Adtech.
Já ještě na svěrák emulzi nepoužil, jen stačilo ho nechat na ocelovém stole a chytilo to lišku. Na litině a s emulzí by to mohlo být tedy v pohodě?
testone
Sponzor fora

26. 1. 2015, 9:34

bobik píše:Mašina lineární pravítka nemá, jen serva Adtech.
Já ještě na svěrák emulzi nepoužil, jen stačilo ho nechat na ocelovém stole a chytilo to lišku. Na litině a s emulzí by to mohlo být tedy v pohodě?
Takže enkodéry na servech?
mezi litinovým svěrákem a litinovým stolem se mi vždycky z emulze udělá taková hnusná černozelená smradlavá vrstva
jde to otřít hadrem bez nějakého většího poškození povrchů
to je asi normální
možná by pomohlo to vždycky před smontováním namáznout tzv. vodní vazelínou, typ A4 (Paramo, Mogul)
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Kvako1
Sponzor fora

26. 1. 2015, 9:49

no měl jsem stím taky zezačatku problém, znamej co děla u mašin celý život mi tohle poradil a je to perfektni věc. sprej za dvě stovky tě nezabije. skus to a uvidíš.
pokud budeš na stroji dělat z emulzi tak by ti reznout nemělo nic. pokud to už jednou chytlo lišku tak vazelina ani olej atd... nepomuže. musiš použit něco co tu rez odstrani i z poru na povrchu. třeba ten sprej. lepši se ale vyplatí koupit malou lahvičku koncentratu a naředit si to . ja použivam rozprašovač z klinu na okna.. ve spreji je to už naředěné. spotřeba je fakt minimum. ja dostal lahvičku 3deci a použil jsem za cca rok co to mam tak půldeci...
pak už by to reznout nemělo i pokud bude stroj stat dýl...
je škoda nechat zreznot přesnej stul nebo svěrák kůli par korunam.
vazelina by šla asi taky použít , ale musí byt kompatibilní s emulzí. na emulzi se taky nevyplatí moc šetřit. je rozdíl emulze a emulze.
čichat smrad z některých emulzí celý den je taky hnus. některa se zas po měsici srazí... o emulzích se tu už ale taky dost psalo. Ras taky měnil typ emulze , už je to nějaká doba. možná poreferuje jestli se vyplatilo připlatit.. ja už bych ty obyč "sračky " do mašiny nedal. je stím víc starostí než užitku..
Engineer
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2015, 10:50

bobik píše:Díky. Pak jsem hodím odkaz na video. Hloubku špony jsem měl 1mm, otáčky 6000, posuv 1000mm/min a devítka fréza dvojbřitá to statečně brala. Posuv na zub je 0,08, myslím, že bych se s posuvem mohl dostat na 1500mm/min.
Z jiného soudku. Když nechám svěrák několik dní přišroubovanej na stole, tak se mi na styčných plochách udělá liška. Co svěrák vypodložit mastným papírem? Jsem jednak línej a pak mám možnost zreferencovat druhej den stroj a pokračovat s obráběním už bez najíždění nuly na obrobku.
Tenhle problém mi dělala špatná emulse ... moc vody. Taky to dělala emulse co mi kdysi zmrzla, ale to asi nebude Tvůj případ. :wink:
Zkus ji namíchat plnotučnější :lol:
Engineer
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2015, 10:56

bobik píše:Mašina lineární pravítka nemá, jen serva Adtech.
Zajímavý ... tak to máš možná moc jedovatý ruce, po někom zrezne i nerez. :shock: Určitě fungujou nějaký ty spreje ... po povodni kdy jsem měl stůl na Picomaxu jednu zrzavo hnědou mapu jsem to stříkal konkorem. Nakonec mi ale přišlo, že zbytky rzi časem vypláchla sama emulse ... teda než mi zmrzla, pak to po ni zase naopak rezlo, musel jsem dát novou. :oops:
vruboun

27. 1. 2015, 4:16

Ahoj, na tu lišku stačí ozřít nenabarvené plochy mastným hadrem. Chladící emulze by měla mít víc jak 5%, aby věci v mašině nerezly. Na druhou stranu když to přeleze 10%, nechává to na všem slizký mastný blebajz který jde špatně ofouknout a všechny věci kloužou z ruky. Koncentrace se měří tímhle přístrojem http://www.refraktometr-eshop.cz/obrabe ... -0-10.html" onclick="window.open(this.href);return false;
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

27. 1. 2015, 5:17

Kolega vruboun byl rychlejší a jde vidět že zná.
Bobik- muzu též poprosit o informaci o ceně. Děkuji
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
bobik

27. 1. 2015, 7:33

K té ceně. Od výrobce cena zhruba ponížená o 60000Kč výměnou systému siemens za adtech +3%clo+29000Kč cesta z Hamburku +"poplatek dovozci"+DPH. Takže hrubou představu o ceně si můžete udělat. Přičemž adtech bych dnes nedoporučoval, ne že by to byl špatný systém, ale předpokládám, že mašinu mají odladěnou na ten siemens.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 1. 2015, 8:06

k tomu odladenemu siemensu, nemaji, ver mi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
bobik

31. 1. 2015, 8:17

Tak M8 a M9 funguje už i z programu. Dneska první sériovka deseti kusů, jeden kus trvá vyfrézovat 12 minut. Takže i s upnutím udělám 4 kusy za hodinu. Koupil jsem si na to frézu šestnácku dvoubřitou.
Video z frézování je na uloz.to
http://uloz.to/xLNaDLPK/syil-v7-frezovani-avi
Přílohy
Prvni_kusy.JPG
Frezovani.JPG
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“