Volba soustruhu

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
Fredys

25. 2. 2015, 5:45

Nebo jsou i jiné možnosti?
Baťa1

7. 3. 2015, 11:23

jova píše:No vidíš a já už 10let k plné spokojenosti užíván PROMU SPA-500P a nedám na ní dopustit. :)
eště máš pořád ten krám? a už si očistil ty ozubeny kola od barva a vypláchl převodovku od písku? to co je zde na videu: https://www.youtube.com/watch?v=xrgknKgo4wg" onclick="window.open(this.href);return false; je absolutně neomluvitelné, jak někdo muže vyrobit soustruh a po složení v převodovce cosi polévat barvou tak až zaserou kola, hřídele a všechno, pak ty vůle co pán na videu ukazuje to je taky normální a co ten odlitek kde chybí kus materiálu
a člověk si myslí že když to bude hodně mazat tak mu to dýl vydrží: https://www.youtube.com/watch?v=O2mlNwY8N5Y" onclick="window.open(this.href);return false; omyl, maznice nikam nevede, tak to je prostě PROMA z číny..
no nic to já jenom tak aby řeč nestála
vladivostok

18. 3. 2015, 7:32

Zdravím,
chtěl bych trošku poradit s koupí soustruhu. Něco jsem na soustruhu už udělal, ale nechci pořád otravovat kamaráda, abych k němu mohl na mašinu. Líbí se mi tento:
http://www.sbazar.cz/paprika.cz/detail/ ... ku-asi-cca" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale po prohlížení fotografií se mi zdá dost vysoká cena, už jen kvůli tomu, jak je napácovaný barvou včetně štítku, lože, univerzály, atd. Jsem domluven s panem majitelem na neděli na prohlídku a mám ho předběžně zamluven. Těch výměnných kol v kastlíku se mi taky zdá nějak málo. Ještě uvidím, jak na tom bude fyzicky s vůlemi, apod., ale viděl bych to spíš tak na 15.000,-Kč. Záleží, kolik na tom ještě bude práce, atd. Nejsem v oboru znalec přes nákupy strojů, tak bych prosil o radu odborníků, kteří se v oboru pohybují. Renovaci na něm bych si udělal, mám čas, prostor i možnosti. Líbí se mi, že
soustružník

18. 3. 2015, 10:19

Některé staré stroje mají své kvality, ale zrovna tomuhle bych moc nevěřil. Má to rovné vodící plochy a koník jen mezi nimi, to se dělalo tak do 20. let (ne 1940). Podle toho jak vypadá, myslím, že s ním bude spíš trápení než radost z práce. Kdybych ho třeba zdědil, tak bych se ho pokusil rozchodit, ale nekupoval bych ho a určitě ne za 25000.
Baťa1

19. 3. 2015, 11:47

drahýýý! reálně tak 8000 a to je tak na nekolik let práce aby se natym dalo neco dělat, a nebude to žádné zázrak, jako svou práci to udělalo před sto lety tak proč by ji to neudělalo dnes ale.. podle fotek je to celkem zničený
já sem koupil za 20tisíc toto, SN 20 :Obrázek Obrázek
už to spravuju 2roky a pořád to není hotové sice se natom dělat dá ale elektrromotor je položený na trámku zaklínovaný dubovým klínem a nemá výměny kola ty eště budu dělat -někdy, bylo to předražený ale srdičko mě pukalo dyž sem věděl co stym bude tak sem to zachránil
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2015, 12:42

Sorry, ale to je i za 4.50 za kilo moc drahý. Není to ani do muzea, ani na práci, a ještě přibude práce s odvozem do šrotu. Za tyhle peníze bude k nalezení spousta lepších. Zkus třeba Německo.
Aleš Procháska
origosch

19. 3. 2015, 5:19

Ten kanibal musel bejt rezavej, když nabarvili i univerzílku. :D
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
vladivostok

19. 3. 2015, 5:22

Děkuji za reakce. Jsem domluven s panem majitelem na neděli, že se přijedu podívat. Právě na ten stav, že nemá prizmatické vedení, atd., se mi ta cena zdá opravdu hodně přemrštěná, ale vše je o domluvě. Nechci ho ošidit a chtít ho za šrotovku, ale zároveň do něj nechci vrazit fůru peněz už při koupi, pak na něm ještě pár let dělat a dále investovat a ono to nebude pořád ono. Něco bude stát i doparava. Beru to ale tak, že to bude moje první větší repase stroje a zase se něco přiučím. Hlavně jsem zvědav na ta výměnná kola. Jak vlastně poznám, zda jsou pro W, M a pro jaká stoupání? Je to na nich značeno? - Jsem zvyklý na SU32 :D A ještě jednou děkuji za rady.
vladivostok

19. 3. 2015, 5:25

Jojo, barvou je tam napácovaný úplně všechno, i řemen je od barvy. Pokud ho vemu, myslím, že to budou cenné restaurátorské a GO zkušenosti. Ložiska budou určitě kluzná, takže tam by měly asi být kapačky, a ne ty Staufferovky, či co tam je.
origosch

19. 3. 2015, 5:34

Když dáš pětikilo, tak Ti to rozmluvím. :D :D Jesti jsi někdy dělal na SU32, tak nechápu, co Tě vede k tak šílenému záměru tohle kupovat. Ani bych se na to nešel kouknout.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2015, 5:48

vladivostok píše:Nechci ho ošidit a chtít ho za šrotovku
Moc poctivosti někdy škodí. Tohle spíš vypadá, že někdo chce ošidit tebe :-)

Jinak na kolech bývá napsaný jen počet zubů. Pro palcové závity obvykle nesmí chybět kolo o 127 zubech (převod 50:127 je přesně převod milimetrů na palce), ostatní kola jsou pro metrické i palcové závity z větší části stejná (jenom se vzájemně vymění - u metriky se dělí 2, 3, 4, 5 atd., u palců se zase stejnými koeficienty násobí).
Aleš Procháska
vladivostok

19. 3. 2015, 6:01

Já vím, že je to nesrovnatelné srovnání s SUčkem jakýmkoliv. O to jsem se ani nepokoušel. Tady jde o to, že bych chtěl mít také něco na práci doma a ne pořád někoho otravovat. Ale jak tak čtu vaše názory, tak na práci to asi nebude seriozní. Kdyby to aspoň bylo blízko, ale cesta se na něj jet podívat vychází na 900,-Kč. A zase na druhé straně nechci žádného Číňana, nebo něco úplně nového, rád pracuji na něčem, co jsem zachránil před šrotem, a tak a co se týče soustruhu, tak bych chtěl tak kolem 500mm točné délky, žádné velké monstrum, ať co se prostoru tak využití týče, tak toho půl metru je pro mě akorát.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2015, 6:24

staci se koukat kolem sebe a sezenes neco nesrovnatelne lepsiho
sice ne hned ale urcite je tu sance

viz nulty sraz na VSCHT :lol:
skola se zbavovala myslim velmi slusneho stroje vc. vybaveni a za hubicku
kdyby se to nepovedlo tak by sel asi do srotu pritom jako novej
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Baťa1

20. 3. 2015, 8:29

vladivostok píše:Já vím, že je to nesrovnatelné srovnání s SUčkem jakýmkoliv. O to jsem se ani nepokoušel. Tady jde o to, že bych chtěl mít také něco na práci doma a ne pořád někoho otravovat. Ale jak tak čtu vaše názory, tak na práci to asi nebude seriozní. Kdyby to aspoň bylo blízko, ale cesta se na něj jet podívat vychází na 900,-Kč. A zase na druhé straně nechci žádného Číňana, nebo něco úplně nového, rád pracuji na něčem, co jsem zachránil před šrotem, a tak a co se týče soustruhu, tak bych chtěl tak kolem 500mm točné délky, žádné velké monstrum, ať co se prostoru tak využití týče, tak toho půl metru je pro mě akorát.
zapomeň anato je to nanic, chtěl sem řict jestli to máš ve velejší dědině tak tam zajeď s traktorm a s vlečkou na výlet a pánovi nabídni pět tisíc jestli to nepřijme tak e otoč a jeď domu ale jet se nato dívat na druhý konec republiky to nemá absolutně smysl, odkud jsi?
vladivostok

20. 3. 2015, 9:53

Jsem z Postřelmova, okres Šumperk. Jak se projeví lože rovné, které má po bocích rybinu a nebo lože s prizmou?
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“