jaký jsi tam nahrál firmware ? většinou se musí v konfiguraci nastavit co vše tam máš a nemáš včetně toho enkoderu .Dr.EmmetBrown píše:Trošku mimo to co u řešíme
Dnes jsem vytáhnul tu moje sestavu co tu mam ( arduino ramps 1,4 a displej )
Vím je to pro 3d tiskárnu
Stáhnul jsem si firmwar a uspěšně nahrál . Displej se po nahrání rozsvítil jen encoder nefunnguje a nemohu se pohybovat v menu . Nemáte zde někdo z vás firmware co by fungoval i s tím encoderem? Mám ale malou radost že se to neodkouřilo a aspon něco to ukazuje a hlavně že je to funkční![]()
Každopádně pořád se držím toho co tu řešíme .
Pro hobby robot
na konci září bych si vzal ty drivery tb6560 .
Má první cnc mašina
-
pro hobbyrobot
Prosím Vás ty drivery tb6600. Zapojení krokového motoru je mi jasný zapojení signálu do oddělovací desky také. Jen mi jde o napájení Driverů ( Motorů) .
V manuálu co u toho máte se píše že doporučené napájení je od 8 V ss do 32 V ss . Blbá otázka on si ten driver nastaví sám potřebné napětí ? Já jen kvůli zdroji .
Valí se mi tu doma Spínaný zdroj 12 V ss 10 A . Paní jsem měl montovat led pásky nakonec mi nezaplatila tak sem si to nechal . Podle mě v to nevidím problém .
Nebo je špatný používat spínaný zdroj co byl původně na led pásky ? díky
Prosím Vás ty drivery tb6600. Zapojení krokového motoru je mi jasný zapojení signálu do oddělovací desky také. Jen mi jde o napájení Driverů ( Motorů) .
V manuálu co u toho máte se píše že doporučené napájení je od 8 V ss do 32 V ss . Blbá otázka on si ten driver nastaví sám potřebné napětí ? Já jen kvůli zdroji .
Valí se mi tu doma Spínaný zdroj 12 V ss 10 A . Paní jsem měl montovat led pásky nakonec mi nezaplatila tak sem si to nechal . Podle mě v to nevidím problém .
Nebo je špatný používat spínaný zdroj co byl původně na led pásky ? díky

TB6600 má absolutní maximum 50V, takže todle je zbytečně konzervativní. Ideálně zařadit ochranu proti přepětí (pak bys teoreticky mohl jet na plno, tj. zde 42V), bez ní v podstatě žádná hodnota neni úplně bezpečná, ale i při těch 36V už by ses asi musel docela snažit.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
..na druhou stranu s tim 12V/10A zdrojem klidně můžeš začít, zvlášť pro začátek neni opatrnosti nikdy dost a (pomalu) točit se to, jak píše už Pavka, bude.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
-
Aspoň trošku ušetřím . takže jediné co zbývá dát dohromady je ta oddělovací deska . Představoval bych si něco funkčního ne extrémně drahého ale trožku kvalitního ať to chvíli vydrží . S LPT . nějaká zlatá střední cesta ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Kolegové už vše řekli za mne, takže jen potvrzení, že se zdrojem 12 V/10 A budou drivery bez problémů fungovat, pokud budeš v budoucnu potřebovat z nějakého důvodu stroj zrychlit, použiješ zdroj s vyšším napětím. Pro vysvětlení: čím vyšší napájecí napětí krokových motorů, tím větší rychlosti otáčení mohou dosáhnout.Dr.EmmetBrown píše:Prosím Vás ty drivery tb6600. Zapojení krokového motoru je mi jasný zapojení signálu do oddělovací desky také. Jen mi jde o napájení Driverů ( Motorů) .
Valí se mi tu doma Spínaný zdroj 12 V ss 10 A .
Ještě si podrobně pročti sekci o nastavení výstupního proudu, ať ty své motory hned na začátku neupečeš, ale zároveň se nelekej, krokové motory mají pracovní teplotu kolem 80st. C a hřejí, i když se netočí. A taky se podívej, co vlastně znamená to mikrokrokování.
Originál Toshiba možná...Thomeeque píše:TB6600 má absolutní maximum 50V.
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
jo vyrýbí , ty čínský klony mají slabší nožičky a když bouchnou tak z nich teče takový čínský sirup , poznáš je počuchu od origináluThomeeque píše:On je vyrábí i někdo jinej?hobbyrobot píše:Originál Toshiba možná...Thomeeque píše:TB6600 má absolutní maximum 50V.

-
Tak jsem koukal na video o těch oddělovacích deskách . Pujdu do LPT jsem pevně rozhodnut ale do budoucna to bude usb . Naskytli se mi nějaké finance navíc z melouchu tak jdu do driveru . a mam cc tak 1500 na tu oddělovací desku . Nějaká dobrá duše co mi pomůže s výběrem ?
-
Tak dorazil zdroj 36V 12 A dorazili drivery TV 6600 a došla oddělovací deska .
Příští víkend se na to vrhnu musím eště postavit nějaké pc s LPT
Jen tak v mezi řečí viděl jsem oddělovací desku přes LPT řízenou Arduinem . Jen asi s machem to nebude fungovat co ?
Příští víkend se na to vrhnu musím eště postavit nějaké pc s LPT

Jen tak v mezi řečí viděl jsem oddělovací desku přes LPT řízenou Arduinem . Jen asi s machem to nebude fungovat co ?