stanik84 píše: ↑30. 12. 2018, 8:19
A to je právě ten rozdíl.
Místo toho, abych někomu platil nebo kupoval takový blbosti (ano pro mě je blbost něco takového kupovat). To si to radši přestěhuju sám a za ušetřené peníze si zase koupím nějaký vercajk. Ten se mi hodí víc než kolečka za desítku, který použiju jednou za x let.
4,5 tunovou frezku jsem dotáhl traktorem na valníku. AD20 stála za půl hodiny 1000 korun i s cestou. Soustruh 2,7 tun mi složili manipulátorem Jezeďáci přímo do dílny na valečky. Za 600 i s daní. Všechno jde, když se chce...
Stačí zvednout telefon, zavolat pár lidem. Klukům od hasičů nebo z práce a není problém. Samozřejmě se zase na ně nesmíš příště vykašlat ty

. U nás si neplatíme bankovkama, spíš službama...
Tak to je super, ale zkus něco takového realizovat v Praze.
Kupoval jsem od chlapa od Čáslavi 2ks FA3. Nabídl mi, že to přiveze na náklaďáku s valníkem za 2 000,-. On to naložit mohl, měl tam VZV na 3,5t. Já neměl nic, ani nějaký portálový jeřáb a nebyl čas na nějaké bastlení. Dole v ulici sice byl VZV a ochota něco složit (2x mi něco skládali, bohužel už není, firma se odstěhovala) ale jen na 1,2t.
Tak jsem začal shánět VZV. Výsledek? Přivezení a odvezení na podvalníku za 4 000,- + už teď nevím přesně ale asi 1 000,- /h práce jejich řidiče.
Tak jsem začal shánět jeřáb. Výsledek? Nejbližší byla kráva na 20t a ještě 25km daleko. A to mi ještě říkali, že by přijel jeřáb na 50t, protože ten na 20t je někde zabraný, ale účtovali by to jako 20t. Cena byla taky slušná pálka.
Tak jsem nakonec přestal vymýšlet ptákoviny a nechal to přivézt náklaďák za 6 000,-, protože, to bylo z toho všeho nakonec nejlevnější.
Tady můžeš zapomenout na nějaké traktory, valníky, nakladače, atd.
Přesouvat stroje po rovině si můžu sám. Akorát na to musím mít vercajk jako ty podvozky.