posuvka
- Zdenek Valter
Čím jsi to řezal a vrtal ?potraviny píše:Odměřování koníku
Říznul jsem to flexou kotoučem síly 1mm a obyč. vrták se nechytal, ani ten lepší (stříbrnej) a tak jsem použil vidiový vrták 3mm a to šlo v pohodě. Pohrál jsem si s ním při broušení, mám kotouče na brusce kotouč na radeco a pak to šlo v pohodě. Škoda vrtáků co jsem na tom zničil. Dokonce při použití toho lepšího vrtáku jsem trochu zatlačil na stojanovce a začal svítit.
Dnes jsem zjistil, že ta posuvka 150mm mi nefunguje na tom odměřování. Přitom jsou obě od stejného výrobce a stejné značky a ta 300mm je v pohodě. Myslím tím přenos dat z posuvky do zobrazovače.
Jaké posuvky použiješ? Nebo to už máš po kupě?bob7373 píše:za cca 750,- je k dostání stavebnice zobrazovače na šupleru pro jednu osu, konektor nebudu řešit, spolehlivější je to připájet. Je to nejlevnější řešení.
- Zdenek Valter
Můžeš ten vidiák blíž specifikovat ?potraviny píše:Říznul jsem to flexou kotoučem síly 1mm a obyč. vrták se nechytal, ani ten lepší (stříbrnej) a tak jsem použil vidiový vrták 3mm a to šlo v pohodě. Pohrál jsem si s ním při broušení, mám kotouče na brusce kotouč na radeco a pak to šlo v pohodě. Škoda vrtáků co jsem na tom zničil. Dokonce při použití toho lepšího vrtáku jsem trochu zatlačil na stojanovce a začal svítit.
- Zdenek Valter
Mimochodem jak dopadla ta akce hromadného nákupu ?
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám,že Jirka ho má nabroušenej z normálního příklepového vrtáku na beton tak že levá a pravá strana destičky má břit (jak na plochém vrtáku na dřevo a ne stříšku.Zdenek Valter píše:Můžeš ten vidiák blíž specifikovat ?potraviny píše:Říznul jsem to flexou kotoučem síly 1mm a obyč. vrták se nechytal, ani ten lepší (stříbrnej) a tak jsem použil vidiový vrták 3mm a to šlo v pohodě. Pohrál jsem si s ním při broušení, mám kotouče na brusce kotouč na radeco a pak to šlo v pohodě. Škoda vrtáků co jsem na tom zničil. Dokonce při použití toho lepšího vrtáku jsem trochu zatlačil na stojanovce a začal svítit.

Přesně tak, jednalo se o lepší vrták do betonu. I novej není broušen na použití na kov a tak jak jsem už psal, musel jsem si s ním pohrát, aby pěkně ubíral materiál a neměl moc velké tření. Fakt to šlo OK.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tuhle jsem potreboval ovrtat zamek se zalisovanejma kalenejma kolickama a i ten matros zamku kterej vypadal jako mosaz nebyla mosaz 
prebrousenej vidiak do betonu to resil
ostatni pokusy selhavaly

prebrousenej vidiak do betonu to resil
ostatni pokusy selhavaly
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Lidičky, marně scháním schéma dat.výstupu dig.posuvek různých, ale i čín.výrobců. Mám více dig.posuvek a některé po propojení se ani nerosvítí. Předpokládám, že mají jiné propojení výstupu.
- Zdenek Valter
Prosím pro tupouny mého kalibru foto !!!potraviny píše:Přesně tak, jednalo se o lepší vrták do betonu. I novej není broušen na použití na kov a tak jak jsem už psal, musel jsem si s ním pohrát, aby pěkně ubíral materiál a neměl moc velké tření. Fakt to šlo OK.

Nějak si to furt nedokážu představit.

No jsem sice v práci kde prodávám žrádlo, ale našel jsem jeden takovej. Je to sice 8mm vrták, ale představ si že je to vrták o průměru 3mm. Tu korunku jsem nabrousil sklonem jako obyč.vrták aby hezky bral materiál. Tyto vrtáky mají hrany zaoblené (né moc ostré) U panelu to asi nemá smysl, tam se vrtá tím příklepem, tedy těmi otřesy, alespoň si to myslím.
No a postup vrtání chceš taky vyfotit?
No a postup vrtání chceš taky vyfotit?

Pokud to budeš brousit, nezapomeň nabrousit tu správnou stranu břitu. Jinak ti to bude klouzat jako po másle.