Nevyrábím CNC ale heli........

odkazy a obchody
Odpovědět
Josef
Sponzor fora

4. 1. 2008, 11:13

A čím jsi to měřil? Jakou to má rovinnost?
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2008, 11:19

co jsem největší našel je profil obdélník z duralu 30*50 * 2000
rovina jak když střelí. Nicméně je to samozřejmě daný přesností uříznutí výztuh. To jsem samože nechal říznout na kvalitní velkoplošnej pile. Je to nebe a dudy montovat něco na křivej podlaze v dílně nebo v obýváku na dlaždicích.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 1. 2008, 10:40

tyhle profily jsou pekne krivy takze jsi si asi vyrobil pekne krivej stul :)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Josef
Sponzor fora

5. 1. 2008, 11:11

Robokop má pravdu. Ty profily jsou rovné jak komouši. Ale záleží pro jakou přesnost je ten stůl uvažovaný. Pokud máš rámovou váhu, jde změřit rovina, spočítat to a udělat graf. Nebo to dones a změříme to laserem. Myslím, že od lamina nelze čekat lepší výsledek jak několik desetin na té ploše při precizní práci.
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

5. 1. 2008, 2:32

asi tu mluvíme každej o něčem jiným. Já potřebuji velkou rovnou plochu na kterej sestavím v pohodě cnc nebo velkou helinu - čiže rovinu aspoň takovou, abych získal základní podložku která se neprohýbá když ne ní položím něco těžšího. Zadalší rovinu, kolem který můžu skákat okolo nebo si ji převézt na větší plochu před dílnu když niveluju rotory velký heliny. %ciže suma sumárum jestli je na začátku a konci stolu pár desetin rozdíl, je mi úplně jedno. I když na tom složím CNC, je mi rovina houby platná, protože jak správně říká Pupák, k přesnému chycení úhlů potřebuji velký kladivo a velkej přesnej úhelník. Čiže zůstaňme v realitě, mym cílem nebylo postavit stůl s rovinou vhodnou pro práci výstupního kontrolora.. Co se duralovýho profilu týká, když ho položim jednou hranou je rovnej, když opačnou, je taky. Když ho skouknu okem, žádnou úchylku nevidim. Mě to stačí :wink:
Josef
Sponzor fora

5. 1. 2008, 2:50

Aeroomni píše: Co se duralovýho profilu týká, když ho položim jednou hranou je rovnej, když opačnou, je taky. Když ho skouknu okem, žádnou úchylku nevidim. Mě to stačí :wink:
Tak ten profil je asi jakžtakž rovný, omlouvám se komoušům.
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

5. 1. 2008, 3:12

máš štěstí už sem na je Tebe chtěl poslat :lol: 8)
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2008, 12:58

Tady je link na seznam dilen z dob pradávných když jsem začínal s CNC
možná už to není vše pravda ale některé obrázky řeknou mnoho..
http://dilna.aeroomni.com/html/galerie_dilen.html
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2008, 12:05

Když tohle v koncových polohách drhne a uprostřed to jede volně kde to mu je třeba ubrat?? Jak se to zjišťuje?? A vůbec moh by někdo napsat postup od A do Z jak to rozchodit aby to bylo přesný a volný v celej délce posuvu? ?

Obrázek
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2008, 7:56

tohle vyhod
jestli tam takhle hodis sverak
pak na tom vrtas a ten sverak lita
tak mas to loze tak poskakany ze se ti na nejake skrabani kazdej vyprdne

pak se nauc zachazet s obrabecimi stroji
a pak si kup novej soustruh

rovinost se urcuje napr. tusirovaci barvou a pravitkem na urceni rovinosti
oboji mam
barvu klidne poslu protoze ji mam mraky ale pravitko bych ti po tehle fotce do ruky nepujcil
verim ze by jsi ho pouzival jako pacidlo nebo neco podobneho

promin ale u te fotky mi nabiha husi kuze
Fero Cabadaj
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2008, 9:49

Nechcem sa nikoho zastavať ale treba občas pozrieť aj na ine fóra. Napr cnczone - kde je mnoho dobrých nápadov a by ste čumeli čo všetko chodí a v akých podmienkach, táto reakcia bola podobná ako sa dohadovať či je cena za niečo pre niekoho vysoká alebo nie :idea:
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2008, 2:28

klídek klídek oba dva:D Ten svěrák je tam jen položenej a vrtat se na tom nedá protože kolejnice blíž ke mě je o 10 mm vyšší takže svěrák na nich je s kopce. To za a) Za b) je to stará fotka kde je vrtací sloup ještě na mašině. Nedalo se na tom dělat pořádně vůbec nic, takže šel dolu a teď je montnutej na vlastním stole jako slopova vrtačka a svrtávan na ní rotorový listy. Na to je perfect.. A za Cú se nechápeme, mě nejde zlehka příčnej support ten co je na něm držák nožů. Velký saně mi dou perfect po celej dýlce. Kdosi mi ještě radil ofrézovat saně a dát tam hiwiny to by se mi asi líbilo nejvíc...
Josef
Sponzor fora

8. 1. 2008, 4:50

Tak to musis mit škrabky, pravitko na rybiny, jak bylo uvedeno výše, nějaký jezdec, na který uchytíš "hodinky" a kolmostní trn do vřetena. Je to vlasně takové "T", které se narazí do kuželu vřetena, nebo případně upne do paken v univerzálce "za nožku". S tímto "téčkem" musí být rovnoběžná plocha 2, s plochou 2 musí "běžet" plocha 1 a 3. S plochou 1 taky plocha 4. Samozřejmě vše na pravítko a barvu. Potom na suportu plochy stycné s plochou 1 ; 2 a 4 zase na barvu, nakonec klín s plochou 3. Lehce se to píše, těžko udělá.
Monteg

8. 1. 2008, 4:52

Ofrézuj to a dej tam lineáry
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2008, 6:32

monteg ma pravdu
jestli nemas naradi a trny do vretena
jestli jsi to nikdy nedelal
a nemas nikoho kdo to umi
tak mas lepisi tam dat ty lineary
v ramci vuli ktere tam budes mit na sroubech to dostanes do spickove presnosti
proste to doklepes uplne presne
jedina starost je zafrezovat to presne do roviny aby to nepadalo ani podelne ani pricne
Odpovědět

Zpět na „www stranky o stavbe CNC“