Amatérská stavba CNC frézky v obrazech
- Martinhora
Teď jsem si nějak vzpomněl jak jsi před cca rokem tvrdil, že se to snad nenaučíš ... Tak se mi zdá, že teď to můžeš vyučovat Ty. Mašinka dotažená parádně, perfektní výsledky, co k tomu říct ..... goldyše čechyše hende
Mám jeden dotaz z trochu jiného soudku. Jde mi konkrétně o separaci kopyta - PVA. Zatím jsem používal natahovací PVA. Ale teď potřebuji nanést PVA na trup dlouhý 240cm - a nějak to nestíham - rychle to zasychá a dělá šmouhy. Ty PVA stříkáš? Pokud ano tak jaký používáš - tryska - tlak. Díky moc ... Jen pro představu přikládám o co jde ...
Mám jeden dotaz z trochu jiného soudku. Jde mi konkrétně o separaci kopyta - PVA. Zatím jsem používal natahovací PVA. Ale teď potřebuji nanést PVA na trup dlouhý 240cm - a nějak to nestíham - rychle to zasychá a dělá šmouhy. Ty PVA stříkáš? Pokud ano tak jaký používáš - tryska - tlak. Díky moc ... Jen pro představu přikládám o co jde ...
Martinhora píše:Teď jsem si nějak vzpomněl jak jsi před cca rokem tvrdil, že se to snad nenaučíš ... Tak se mi zdá, že teď to můžeš vyučovat Ty. Mašinka dotažená parádně, perfektní výsledky, co k tomu říct ..... goldyše čechyše hende
Pokud chceš použít PVA ,tak nikdy nebudeš mít povrch na formě ideální, tedy buď tam budou šmouhy nebo pokud budeš stříkat, tak tam bude lehký pomeranč. Výrobky z této formy budeš vždy dále povrchově dodělávat. Ale zase tam máš 100% jistotu, že to s té formy vytáhneš. Nebo je další varianta, formu potom vybrousit brusným papírem až do zrnitosti 2000 a následně leštit.
Nevím čím máš vy-lakováno v tom je základ pro dalšího formování.
Pepa
Pro Martina.
Pod PVA zásadně používám základový vosk od Havla. PVA potom neočkuje. Aplikuji stříkací od R+G (kupuji od Havla). Na malé plochy stačí menší pistole, na větší, (jako je třeba zrovna Tvůj výtvor), klasickou velkou, co se používá třeba na nástřik aut. Jeden silný nástřik ale aby nestékal. Klidně nechám vytvořit i "pomeranč". Při vysychání se PVA krásně vyšponuje. Jediný problém mám s prachem poletujícím v dílně. Jinak OK.
Miloš
Pod PVA zásadně používám základový vosk od Havla. PVA potom neočkuje. Aplikuji stříkací od R+G (kupuji od Havla). Na malé plochy stačí menší pistole, na větší, (jako je třeba zrovna Tvůj výtvor), klasickou velkou, co se používá třeba na nástřik aut. Jeden silný nástřik ale aby nestékal. Klidně nechám vytvořit i "pomeranč". Při vysychání se PVA krásně vyšponuje. Jediný problém mám s prachem poletujícím v dílně. Jinak OK.
Miloš
- Martinhora
Kdysi jsem to zkoušel stříkat, ale právě to očkovalo. Používal jsem vosk Vantico 5110 tuším. PVA jse vždy používat od Vaška Sádla (SAVEX) - sám si ho vaří. Je perfektní a natáhne ho i naprostý laik bez šmouh. Problém je, že sasychá strašně rychle. Stříkat nešlo. Teď používám vosk M700/C wax. S tím vanticem jsem se strašně nadřel - tohle jde samo. Metrové křídlo natáhnu v pohodě, ale ten trup je zkrátka už moc ..... Formy brousit nechci, protože tam bude rytí a cca 30 tis. nýtků - maximálně tak přeleštit 3M pastou.
- Martinhora
Díky za radu. Vosk je tenhle ? http://www.havel-composites.com/shop/30 ... html?pls=0. Kolik dáváš vrstev vosku na nové kopyto - dvě, tři?
Tak isto používam vosk od Havla ,je to luskzami píše:Pro Martina.
Miloš

Budes se asi divit, ale pasta na parkety ( konkretne Cirine, podle potreby i naredena benzinem ) je na nektery aplikace stale nenahraditelnapavlaxy píše:Nádherné formy a výrobky![]()
![]()
Když jsem laminovala trup člunu "Pluto" pro motor "Wartburg" na vodní lyžování nebylo nic jiného než pasta na podlahu naředěná benzínem