Pro všechny, co si myslí že pod 10 tisíc postaví CNC
Gut! Jesli máš kus nějaký desky a pár vrutů, přišroubuj si na to provizorně zdroj, drivery a breakout desku a trošku ty dráty učeš, ať furt neprovozuješ takovýdle vrabčí hnizdo. Je to na pár minut. Bude se ti s tim dobře manipulovat a hlavně takle je to náchylný k nějakýmu průšvihu.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Na krabičky pozor, aby to v ní nebylo nachuchlané a nakonec se to přehřívalo a rušilo.Lify píše:O víkendu udělámchci mít i krabičku jako mají čtvrtáci na svém laseru
Jinak se těším na první kresbu

Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Musím zveřejnit video z hotové dolní osy Y https://www.youtube.com/watch?v=P80jzZJBniA" onclick="window.open(this.href);return false;
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Věčný tazatel
Většina lidí na první CNC uchytí fixku a zkouší něco nakreslit, z toho tedy ta kresba.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
jo to jsem nakreslilCjuz píše:Většina lidí na první CNC uchytí fixku a zkouší něco nakreslit, z toho tedy ta kresba.

Věčný tazatel
Věčný tazatel
Tak mám takový problém - mám už hotovou elektroniku i s krabičkou, ale když spustím program a dám gcode, tak motory začnou jezdit pomalu a hrozně křičí jaký je důvod ? ale když jedu normálně přes šipku tak to nedělá ani při pomalé rychlosti :/ je možné že mám nízké rychlosti ? a ještě mám nastavený 200 steps per mm, jak určím kolik tam mám zadat ? mám motory 1,8stup. takže 360stup. : 1.8 = 200 ? nebo jak ? stoupání mám 1 mm ? (nevím kolik je u M10 to je asi 1 mm ne ? )
Věčný tazatel
Věčný tazatel
A co kdybys zkusil nastavit 1,5mm to je stoupání šroubu M10.Lify píše:Tak mám takový problém - mám už hotovou elektroniku i s krabičkou, ale když spustím program a dám gcode, tak motory začnou jezdit pomalu a hrozně křičí jaký je důvod ? ale když jedu normálně přes šipku tak to nedělá ani při pomalé rychlosti :/ je možné že mám nízké rychlosti ? a ještě mám nastavený 200 steps per mm, jak určím kolik tam mám zadat ? mám motory 1,8stup. takže 360stup. : 1.8 = 200 ? nebo jak ? stoupání mám 1 mm ? (nevím kolik je u M10 to je asi 1 mm ne ? )
5.5.1. Výpočet kroků na jednotku dráhyLify píše:Takže nastavit 300 steps ? nebo jak ? tomuhle nějak nerozumím
Nebo kde se nastavuje stoupání šroubu
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino