corona virus - obecna diskuze
"Jak to vidí Češka v Nizozemsku
Ne všem v Holandsku se ale blahosklonný přístup vlády k šíření viru líbí. Situaci na své sociální síti popsala Češka, která v zemi dlouhodobě žije. “Sem tam tady na FB zahlédnu, jak lidi pindají proti současným opatřením v ČR. Já jsem druhým rokem v Nizozemí a místní vláda si z nás nyní udělala pokusné králíky. Nizozemská strategie je nakazit celý národ, aby si sám vytvořil imunitu. Jinými slovy prohnat virus národem, zbavit se tak legálně důchodců a lidí s podlomeným zdravím, procházející léčbou, notabene kuřáků, když ten virusek napadá plíce. Zdravotnictví i důchodové fondy tak ušetří majlant a uvolní se spousta bytů pro odolnější a zdravější daňové poplatníky. Byť já nejsem primární cílová skupina tohoto viru, jako hostitelka mu posloužit můžu a on mi za to doživotně zjizví plíce, způsobí nekrózu srdeční svaloviny a zmenší slezinu. Prostě taková chřipečka verze 2.0.”
Ne všem v Holandsku se ale blahosklonný přístup vlády k šíření viru líbí. Situaci na své sociální síti popsala Češka, která v zemi dlouhodobě žije. “Sem tam tady na FB zahlédnu, jak lidi pindají proti současným opatřením v ČR. Já jsem druhým rokem v Nizozemí a místní vláda si z nás nyní udělala pokusné králíky. Nizozemská strategie je nakazit celý národ, aby si sám vytvořil imunitu. Jinými slovy prohnat virus národem, zbavit se tak legálně důchodců a lidí s podlomeným zdravím, procházející léčbou, notabene kuřáků, když ten virusek napadá plíce. Zdravotnictví i důchodové fondy tak ušetří majlant a uvolní se spousta bytů pro odolnější a zdravější daňové poplatníky. Byť já nejsem primární cílová skupina tohoto viru, jako hostitelka mu posloužit můžu a on mi za to doživotně zjizví plíce, způsobí nekrózu srdeční svaloviny a zmenší slezinu. Prostě taková chřipečka verze 2.0.”
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Zajímavý ... tak na ně zákazy a zavřený hranice neplatí, no uvidíme jak dlouho ta linka s těma lopatama bude funkční.tumlik píše: ↑22. 3. 2020, 8:32před 14 dny jsem byl v hale v jednom nejmenovaném městě, kde "mělo" dělat na 3 směnách 300 lidí, otvírat měli příští týden, na můj dotaz manažera, kde sežene lopaty na tu linku, že to nechápu, když tam nikdo nechce už dělat, mě odpověděl: kámo, ti už jsou dávno na lodi, bali, thaiwan, apod.
v lis automotive na směně o 50 ks jsou dva češi, zbytek česky neumí....
tož tak
Myslím ale, že by jsi klidně mohl uvést jména těch firem, na to se GDPR nevztahuje, nemyslíš?
Teď jsem byl u zubaře, vytrhnul mi bolavý zub semičku vlevo dole. Musím poděkovat všem zubařům, že ordinují i v této době, přičemž riziko onemocnění je u nich nemalé. Určitě jich sem chodí hodně a mé díky zaregistrují.
Ne proč o tom píšu. Při vrtání vzniká areosol z pacientových slin a ten se rozpráší po celé místnosti. Řešili to otevřeným oknem, což dnes při -5°C nebylo nic příjemného. Tak mi napadlo, udělat nějaký odsávání přímo od huby. Určitě už musí něco takového pro zubaře existovat, jen jediný problém bude, že certifikované zařízení určitě stojí majlant a každý zubař na to finančně nedosáhne. V podstatě by stačilo jednoduché dmychadlo, jeden konec hadice by si pacien přidržel pod bradou a druhý konec hadice by vystrčili z okna co nejdál to půjde. Nejlépe někam na střechu.
https://www.weldplast.cz/dmychadlo-aso
Sofistikovanější řešení by bylo udělat tvarovou hubici na čelist, aby štěrbina hubice byla co nejblíže ústům a zároveň nepřekážela úkonům zubaře. Výfuk přes tepelné spirály, které ohřejí vzduch na 200°C. Pak by výfuk z okna mohl být krátký. Otázkou je, jakou účinnost to bude mít, zda rozředění toho aerosolu třeba i o 90% bude mít pozitivní vliv na případnou nemocnost zubařů. To nevím, ale měli by alespoň lepší pocit, že něco pro svoji ochranu dělají.

https://www.weldplast.cz/dmychadlo-aso
Sofistikovanější řešení by bylo udělat tvarovou hubici na čelist, aby štěrbina hubice byla co nejblíže ústům a zároveň nepřekážela úkonům zubaře. Výfuk přes tepelné spirály, které ohřejí vzduch na 200°C. Pak by výfuk z okna mohl být krátký. Otázkou je, jakou účinnost to bude mít, zda rozředění toho aerosolu třeba i o 90% bude mít pozitivní vliv na případnou nemocnost zubařů. To nevím, ale měli by alespoň lepší pocit, že něco pro svoji ochranu dělají.
něco jako odsavani jiz existuje, jen nevim zda to resi to o cem pises
https://www.profimed.cz/medicom-odsavac ... 0-ks-p2312
jednous e mi to prisalo ke tvari a doktorka me malem utopila. mluvit se neda tak jsem ji chytil ruku, pochopila ze ma prestat vyndala a divila co se deje, kdyz videla kolik toho ze me vyteklo nechapala, ja zas nechapal ze nevidi ze amm v hube rybnik...
https://www.profimed.cz/medicom-odsavac ... 0-ks-p2312
jednous e mi to prisalo ke tvari a doktorka me malem utopila. mluvit se neda tak jsem ji chytil ruku, pochopila ze ma prestat vyndala a divila co se deje, kdyz videla kolik toho ze me vyteklo nechapala, ja zas nechapal ze nevidi ze amm v hube rybnik...
Jo je to zubářka odsaváčka, vetšinou je současti zubařských křesel, ale co jsem postřehl, tak vetšina zubařu dava přednost támponům a stejně ten zbyvájící aerosol a letající bordel to nezachytí.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Odsávání slin ne. Zubařské vrtačky jsou poháněné vzduchem a vrták chlazený vodou, tedy v hubě vzniká přetlak který rozprašuje kapénky široko daleko. Prostě ten oblak aerosolu, co ti de z huby odsávat před tím, než se může rozptýlit. A i dech pacienta, když se nevrtá. Určitě něco takového musí existovat.
Jo takhle. A když budeš odsavát dech. Nadechne se ten pacient? Neudusi se?
Bych viděl problém v míře toho podtlaku při odsavaní..... než to nastaviš ať to odsava tak akurát. Tak už tam máš pomalu druhého pacienta.....
Můj názor je že už někdo nad tím přemyšlel a někde byl problém.....
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Přátelé, jsem řidič kamionu, jezdím z CZ do Dánska a zpět, v CZ předám kamion kolegovi, který jede z CZ do Itálie a zpět,pak mi kamion vrací. Každý týden to takhle otočíme, v pondělí a úterý v DK, čtvrtek pátek v IT. Vozíme zcela nedůležité náklady do italských měst, kde podle našeho zpravodajství mají problém z odvozem mrtvých a stejně nepotřebné a nedůležité náklady tam nakládáme a vozíme do DK. Dělám to dvanáct let a ty náklady a sortiment se nezměnily. Kdybych ve svém volném čase nesledoval český internet, tak v podstatě nepoznám,že se něco závažného ve světě děje, jen mě poslední měsíc vybavuje dánský zaměstnavatel respirátorů a desinfekcí na ruce. V Dánsku i v Itálii se nám šklebí, když vylezem z kabiny a máme to na hubě.
Minulý týden ve středu mě zachvátila panika a v prvním Dánskem obchodě s monterkama ( v hraničním městě Padborg) jsem si zcela bez problémů zakoupil 5 ks respirátorů FFP3 za 388 dánských korun a 12 kusů FFP2 za 280 dánských korun, kurz je 3,72 Kč. Dneska ráno jsem to toho obchodu zašel znova a zakoupil si tam dalších 5 kusů trojek. Tak si říkám, že tady něco nehraje...
Edit: Vlastně je znát, že se něco děje, v Německu a v Dánsku ubylo osobáku na silnicích. V CZ jich naopak minulou středu, když jsem se vracel z práce bylo víc než obvykle, na RZ měli písmeno A , na střechách zahrádky, za autem káry a jely na chaty.
Minulý týden ve středu mě zachvátila panika a v prvním Dánskem obchodě s monterkama ( v hraničním městě Padborg) jsem si zcela bez problémů zakoupil 5 ks respirátorů FFP3 za 388 dánských korun a 12 kusů FFP2 za 280 dánských korun, kurz je 3,72 Kč. Dneska ráno jsem to toho obchodu zašel znova a zakoupil si tam dalších 5 kusů trojek. Tak si říkám, že tady něco nehraje...
Edit: Vlastně je znát, že se něco děje, v Německu a v Dánsku ubylo osobáku na silnicích. V CZ jich naopak minulou středu, když jsem se vracel z práce bylo víc než obvykle, na RZ měli písmeno A , na střechách zahrádky, za autem káry a jely na chaty.